Mam uz par zaberov a v mojom batohu mam fotak EOS 450D s objektivom 18-55mm, Sigma 70-200mm a tiez Fish Eye. Chcela by som si zakupit dalsi objektiv, mozno sirokouhly alebo by som vas chcela poprosit o radu, co by mi trebalo dokupit.
No v prvom rade by som napísal na čo by si ho asi tak potrebovala (čo rada fotografuješ) Ja som si pred nedávnom kúpil pevné sklíčko a teda je to zmena (k lepšiemu)
Celkom urcite by som zacal v knihkupectve nejakou uzitocnou knihou o fotografovani, ujasnila by si si, comu sa budes v buducnosti venovat a podla toho si rozsiris svoju fotovybavu...
No v prvom rade by som napísal na čo by si ho asi tak potrebovala (čo rada fotografuješ) Ja som si pred nedávnom kúpil pevné sklíčko a teda je to zmena (k lepšiemu)
Som myslel ze objektiv sa vybera podla toho co chcem fotit...a ono sa foti podla toho co mam v batohu. Ba co viac, ono sa zvykne sa pytavat na nieco co by mi mohlo chybat, ked budem mat batoh plny objektivov a budem chciet to(!) spravne sklo, ktore prave v tej chvili nemam. Sakra, asi sa zamotavam.
Tak nad Canon EF-S 10-22/3.5-4.5 USM velmi silno uvazujem, chcem sa zameriat na prirodu, ale aj portrety, je to dobra volba?
na jedno ano (krajina) ale na druhe nie (portret). Kup si EF50/1.8 a budes mat na portrety, radovo vytvarnejsie od vsetkeho ostatneho co mas alebo co uvazujes (10-22).
Nič v zlom, ale otázku tohoto typu nechápem. Keby si si vybrala 2-3 konkrétne objektívy a chcela poradiť, ktorý je lepší, tak OK, ale odkiaľ máme vedieť, čo Ti chýba a čo s tým chceš fotiť???
Predsa existuje ista zakladna vybava, zakladne typy objektivov, ktore ma kazdy fotograf vo svojom arzenali.
skor si myslim, ze existuje ciel a zamer fotenia, nema zmysel doplnat vybavu len preto aby bola kompletna pre pripad ´co ak´, aspon teda ja v tom zmysel nevidim, na zaciatku som to robil, teraz viem ze zbytocne, staci mi 1 zoom a nejake pevne skla k tomu, ja sa napriklad chystam na teleobjektiv pripadne makro, v horizonte niekolkych mesiacov...
Hladam objektiv
Pochybujem, že tu na fóre niekto bude vedieť ktorý to je.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa