Zdravim, pri pouziti skla 50 f1.8 mi vypisuje chybu error 01- vycistite kontakty. Kontakty som cistil a chyba ostala. Dokonca sa objavuje stale castejsie (uz kazda 3 snimka). Pred tym ako ma karol posle do servisu sa chcem spytat ci niekto nemal rovnaky problem a nevie mi poradit. Pri inych oblektivoch mi to nepise.
Som elektrotechnik , takže mne to dáva takúto súvislosť.....
Pravdepodobne nedošlo k prepojeniu,(komunikácii) , telo/objektív....
Môže sa to stať aj znečistením (oxidáciou) kontaktov ....v tvojom prípade kontaktov objektívu.....
Predbehnem Karola....:)
Ak máš znameho s telom rovnakej značky skús ho na ňom a proces vylučovacou metódou je u konca..:)))
Tento objektiv mam 3 mesiace a nebral som ho do nejakeho neprijatelneho prostredia. Zajtra idem za dalsim canonakom tak to skusim na jeho eose ale vzhladom na to ze iny objektiv mi ide bezproblemov tak mam pocit ze to bude len v 50. Je to super sklo a moc sa mi nechce cakat kym mi ho spravia (ak teda spravia) v servise.
kedze v popise chyby je ze vycistite kontakty, telo nevie s objektivom komunikovat. ak kontakty sedia a maju kontakt, zrejme odislo nieco v elektronike objektivu. 50 1.8 je sikovny, ale bohuzial nie moc dobre stavany, nam na nom po cca. roku odisiel ten stredovy tubus co sa vysuva pri zaostrovani, uplne sa vyheglal a polovica fotky bola rozostrena aj na miestach kde bola rovina ostrosti. Teraz nam sluzi lepsie 35 F2.0
kedze v popise chyby je ze vycistite kontakty, telo nevie s objektivom komunikovat. ak kontakty sedia a maju kontakt, zrejme odislo nieco v elektronike objektivu. 50 1.8 je sikovny, ale bohuzial nie moc dobre stavany, nam na nom po cca. roku odisiel ten stredovy tubus co sa vysuva pri zaostrovani, uplne sa vyheglal a polovica fotky bola rozostrena aj na miestach kde bola rovina ostrosti. Teraz nam sluzi lepsie 35 F2.0
Ked som ho kupoval bol som si vedomi ze jeho konstrukcia a prevedenie je na minimalnej urobvni ale nemyslel som si ze ho zoberiem do servisu po 2 mesiacoch pouzivania. Problem je v tom ze ak mi ho nespravia v servise tak ho nemozem ani reklamovat. No teoreticky mozem ale s cinanmi si to netrufam...
Ked som ho kupoval bol som si vedomi ze jeho konstrukcia a prevedenie je na minimalnej urobvni ale nemyslel som si ze ho zoberiem do servisu po 2 mesiacoch pouzivania. Problem je v tom ze ak mi ho nespravia v servise tak ho nemozem ani reklamovat. No teoreticky mozem ale s cinanmi si to netrufam...
podobný problém som mal na jednej sigme. Nakoniec sa ukázalo, že to je odtrhnutý ohybný spoj v skle. Ak nie si kutil, tak nič iné ako servis ti nepomôže. Otázka znie, či sa viac oplatí investovať do opravy alebo do nového kusa.
cinania = ebay ? no ja neviem, ak je to ebay, skusil by som im asi napisat ze co sa s tym da robit... mozno budes milo prekvapeny.
Pozri si znova na ebay to co si kupil ake tam su podnmienky na reklamaciu, a napis predajcovi ze aky mas problem a on ti povie aky je postup. Postovne budes samozrejme platit ty. Ak by sa napriek tomu ze mas narok na reklamaciu (podla podmienok podla ktorych si kupil) cukal tak ho nahlas priamo na ebay nech sa s nim babru oni :)
Pozri si znova na ebay to co si kupil ake tam su podnmienky na reklamaciu, a napis predajcovi ze aky mas problem a on ti povie aky je postup. Postovne budes samozrejme platit ty. Ak by sa napriek tomu ze mas narok na reklamaciu (podla podmienok podla ktorych si kupil) cukal tak ho nahlas priamo na ebay nech sa s nim babru oni :)
Mravec keby mi toto nenapises tak to takto ani neriesim. No kazdopadne to idem vyskusat. A nemam to najprv zaniest do servisu ci by mi s tym nepomohli? Keby to bolo za par eur tak by som sa vykaslal na cinanov.
Skus servis uvidis.. Mne to vyhodil fotak tiez..ze je problem v komunikacii s objektivom, ale pritom zaostril vsetko fasa, len ked som chcel cvaknut tak ma zrusil s tou hlaskou... Dal som dole objektiv a znova nasadil a zatial vstko v pohode...takze teraz fungujem s blbym pocitom ze kedy sa to zopakuje :)
Ja mam s tymto error 01 problem s Tamronom 17-50 f2,8 VC, ked ho namaham na koncerte, tak sa mi stane obcas, ze v hladaciku mi zrazu sekne obraz, vidim tam len ciernotu, pozriem na displej a tam vypisane error 01, chyba komunikacie s objektivom, tak musim fotak vypnut a zapnut, dvakrat po sebe, lebo, ked len raz, tak na displeji mi v kolonkach, kde maju byt cisla nastavenie ukazuje prazdno. Mam ten tamron od tychto vianoc, pytala som sa aj par fotokamosov, ci ho mam ist reklamovat a niektori, ze nech to skusim, tak neviem, ci mam naozaj ist, kupovany je v prolaike. Lebo minule sa mi to seknutie stalo akurat v najnevhodnejsom momente, fotila som Mike Stern band v Inchebe a na konci prisla klanacka, rychlo som k nim dobehla, cvakla a obraz v hladaciku sa zasekol a ja nervy, lebo som to nestihla cvaknut...
asi ho netrebalo kupovat u cinana :)))
no vazne - to sklo ma fakt problem ale nie na vsetkych telach... na jednom ide na inom nie - presne to iste robil aj mne - uz som ho zahodil :)
pouzivam tamron 17-50 aj canon 50/1,8 na canone 450d a ani raz som nemal problem s tym co sa tu pise. Techniku sa oplati kupovat z overenych shopov a nie z kade tade. Ale moze sa stat a vtedy to treba riesit cez zaruku.
Mne sa ta chyba najprv objavovala pri kazdej 10 snimke, potom pri 8,6 a teraz uz spravim maximalne dve po sebe.
tak to mas zle, asi jedine ho dat reklamovat. ja mam aj tu 50 1,8 a na nej mi to nerobi, len na tom tamrone 17-50 2,8 a stane sa mi to obcas, niekedy aj 3x za fotenie, niekedy ani raz, tak vaham, ci ho dat reklkamovat
error 01 na canone
Pravdepodobne nedošlo k prepojeniu,(komunikácii) , telo/objektív....
Môže sa to stať aj znečistením (oxidáciou) kontaktov ....v tvojom prípade kontaktov objektívu.....
Predbehnem Karola....:)
Ak máš znameho s telom rovnakej značky skús ho na ňom a proces vylučovacou metódou je u konca..:)))
no vazne - to sklo ma fakt problem ale nie na vsetkych telach... na jednom ide na inom nie - presne to iste robil aj mne - uz som ho zahodil :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa