Ahojte chcem si zaobstarat monopod a spytam sa takto ked si kupim monopod treba mi este nejaka hlava alebo ten zavit pasuje a pouziva sa priamo na zakrutenie do tela ?Ake mate monopody vy a aky odporucate
Dakujem
Ale ak Ti ide o image, nemáš problém zainvestovať zopár 100€ a chceš super vyzerať v očiach okolo fotiacej laickej verejnosti tak monopod so špeciálnou hlavou je nenahraditeľný!
Toto samozrejme myslíš ako dosť neštastný vtip... Všetko, čo Ti pomôže urobiť fotku lepšiu stojí za to. Na image pozerajú len blbci, ktorí asi práve nemajú tých pár sto € a ten monopod potom v skutočnosti závidia. Monopod je bezva vec, používam ho hodne často. Mám najťažší a najmocnejší, aký som zohnal (nejaký VANGUARD), stál tak 50 €, má ostrý oceľový hrot na ľad a ten sa dá zakryť kĺbovou gumenou pätkou do telocvične. Používam ho pri chodení ako palicu, pri naozajstnom fotení športu (t.j. reportážne fotenie, trvajúce desiatky minút až niekoľko hodín) dlhším sklom so statívovou pätkou je takmer nevyhnutný. Mám na ňom aj hlavu, ale len kvôli rýchloupínacej doštičke, na náklon ju nepoužívam, zmenu kompo riešim vždy celým monopodom. Šport aj veľmi dynamický fotím veľmi často (takmer výhradne) a mám skoro vždy zapnutý VR systém (podotýkam na NIKON foťákoch)a nemám s tým žiadny problém. Múdre články a všelijaké recenzie síce občas čítam, ale oveľa viac sa riadim mojimi skúsenosťami. Mimochodom ten článok je z roku 2006 - ako informácia v oblasti bleskového vývoja elektroniky už úplne bezcenný.
Inak monopod má podľa môjho názoru najväčší zmysel pri fotení ťažšou zostavou, ktorá má závit na upevnenie umiestnený pod ťažiskom - čiže s patkou. Tá rieši aj zmenu kompo na výšku a v takomto prípade je monopod naozaj neskutočnou výhodou. Pri menších zostavách bez objímky význam trochu klesá, ale každopádne vždy to fotoaparát stabilizuje a v každom prípade to veľmi uľahčuje rukám. Pri malej zostave by sa mohla hodiť aj malá guľová hlava na zmenu kompo. Pri športe treba byť neustále v strehu, či sa neudeje niečo zaujímavé. Ak maš foťák na monopode - sleduješ neustále pohľadom ponad telo dej a zároveň máš stále foťák v smere svojho pohľadu. Ak treba - kuk do hľadáčiku a bum po spúšti a žiadny moment Ti nemôže ujsť :-)))) Mnohokrát je za nepoužívaním či odmietaním monopodu aj lenivosť nosiť ho zo sebou (podobne ako statív pri krajinkách)...
Pytal som sa ktory (konkretny produkt), nie aky...! Dakujem.
gm3550 - 192 cm. koľko je e-shopov na slovensku predávajúcich fototechniku? koľko z nich predáva fototechniku? koľko z nich neudáva žiadne technické údaje o výrobkoch, ktoré predávajú? koľko z nich nemá odkazy a názvy výrobkov? aj z tohoto serveru sa dostaneš priamo na jeden e-shop. asi je efektívnejšie sa pýtať, ako klikať.
Ano, asi 100 obrazkov monopodov, z ktorych pochybujem, ze niektory ma viac ako 170 cm. Dakujem.
načo ti je vlastne monopod čo má viac ako 170cm ? veď hlava+foťák je cca 20cm, čo budeš mať akurát v úrovni očí, ak meriaš presne 2m. (typujem že oči nemáš vo výške 2m ale aspoň o 10cm menej )
Chlapi veď kľud... Nie som negramotný. Mal som pár tipov ale nechcel som sa tu rozpisovať. Chcel som len poradiť. Už mám objednaný aj bez vašich poznámok.
Monopod
Nejak sa nám to tu mieša dokopy, tak pre isotou ešte raz:
No... neviem, ako si to vysvetľuješ ty, ale podľa mňa ten citát potvrdzuje to, čo som písal ;-)
kondom si ľudia vyberú za 3 sekundy v tej spleti značiek, typov, chutí
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa