Co obsahoval vas prvy po domacky zostrojeny atelier? Penazi zrejme nebolo tolko aby si kazdy mohol kupit nejake profi nadobicko...ako ste riesili napr pozadie? Plachta, baliaci papier...a ako to bolo so zhananim modeliek? Frajerky, mamy :D Zaujimalo by ma ako ste to riesili so svetlom a pod... dikes
ahoj. mam skusenosti len ako asistent kamosky, ktora isla v domacich podmienkach fotit inu kamosku :-) takze to asi nie je celkom profi atelier :-)). fotak mala olympus s nejakym 50mm objektivom ak sa nemylim. externy blesk nijaky. platno nijake. svetla nijake.
jedine co sa vyuzivalo boli biele, resp. kremove steny, svetlo z okna a nejake rekvizity. to bolo vsetko. v kazdom pripade to bola celkom prijemna zabava a neocakavane vysledky.
prvu modelku bolo tazke prehovorit, ale ked ostatne kamosky videli vysledky, ponukli sa same. takze asi tak.
neviem, pokial nechces fotit profi fotky, mozno sa da poradit si aj s beznou vybavou s nejakou odraznou doskou podla mna. treba to asi najprv skusit a pracovat so svetlom a potom sa mozno pustat do vacsej investicie.
ak sa mi podari dohladat nejaku fotku, tak ju pripojim dodatocne. zatial zelam vela stastia pri foteni a dobre svetlo!
Ako vo všetkom platí, že kto vie, urobí fotku aj na tmavom dvore pod kôlňou. Netreba mať ´profi´, skôr je dôležitá myšlienka a nápad. Ale veľmi záleží na tom, čo chceš dosiahnuť. Ak chceš robiť perfektné modelkovské glamour, bude asi treba veľa investovať, krásne dramatické charakterové portréty sa dajú robiť aj s odrazkou a nočnou lampou v obývačke... Začni s hocičím a dokupuj len to, čo budeš naozaj potrebovať.
Už keď sa tu rozpráva o atelieri a jeho vybavení, poprosil by som niekoho kto by mi vedel tiež s tým poradiť. Mám malý atelierik V rajeckých Tepliciach a potreboval by som poradiť so svetlami. Je niekto z tohto alebo bližšieho okolia? Z atelierovým fotením som ešte len začal a potreboval by som poradiť od skúseneho, nechcem bezhlavo kupovať svetlá ktoré možno nebudem potrebovať. Atelier na zhliadnutie a fotky na www.fotodigitalstudio.estranky.sk
Pytal som sa prave preto, ze idem skusit portrety a rovnako ako vela vacsina nadsenych amaterov nemam investicie aby som si na zaciatku mohol kupit Elinchrony a pod:D Prve peniaze pojdu urcite do urcite do svetla...diki za rady...pozrite sa na toto http://www.diyphotography.net/homestudio/blz/home-made-cheap-diy-backdrop-stand
skusim niekoľko atelierov som mal:)
1. okno - dievča - odrazka z polystyrénu foťák na statív (toto používam dodnes ak chcem fotiti daylightom)
2. Halogénové svetlá z baumaxu - Bullshit najväčší (nehodia sa ani na produkty)
3. Blesk externý odrazený od steny (diaľkovo riadený rádiom alebo CLS), odrazka, miestnosť s bielymi stenami. - Super vecpoužívam dodnes, hodí sa aj na produkty
4. Rádiovo odpaľovaný ext blesk v exteriéri na statíve...
5. Prenájom ateliérov - najlepšie na komerciu. (tu som zistil, že v top značka za skvelu cenu je Elinchrom, (výborný je aj Hensel, Multiblitz, Bowens či nebodaj Profoto, ale brutálna cena)
6. špekulujem na zakúpením jedného max. troch zábleskov na svoje projekty a operatívnejšie fotenie. Určite niečo v kufri čo sa bude dobre prenášať, na komerčne veci si budem prenajímať ateliéry naďalej...
Ebay vsetko..
1) odrazka 110cm 5v1 23 eur
2) set na externy blesk.. tj. stativ, drziak, odpalovac, prijimac, dazdnik.
celkovo to vyslo za 2x stativ, 2x drziak, 1x odpalovac, 3x prijimac, 4x bieli dazdnik, 2x strieborny dazdnik na cca 140 eur
3) studiovy set.. tj 3x stativ, 3x 250W zableskove svetla, 2x softbox, 2x biely daznik, 2x reflexny daznik, odpalov+prijimac, 3x kable na odpalovanie 320eur + 80 na colnom urade..
na pozadie mas velmi jednoduche biele steny doma alebo v Kolorke predavaju biele/cierne/ cervene platno v cene cca 30 eur (2.5m x 5m) za platno.. ale odporucam z darian.sk objednat papier a z ebay drziaky (cca 25 eur)
"Atelier"
jedine co sa vyuzivalo boli biele, resp. kremove steny, svetlo z okna a nejake rekvizity. to bolo vsetko. v kazdom pripade to bola celkom prijemna zabava a neocakavane vysledky.
prvu modelku bolo tazke prehovorit, ale ked ostatne kamosky videli vysledky, ponukli sa same. takze asi tak.
neviem, pokial nechces fotit profi fotky, mozno sa da poradit si aj s beznou vybavou s nejakou odraznou doskou podla mna. treba to asi najprv skusit a pracovat so svetlom a potom sa mozno pustat do vacsej investicie.
ak sa mi podari dohladat nejaku fotku, tak ju pripojim dodatocne. zatial zelam vela stastia pri foteni a dobre svetlo!
1. okno - dievča - odrazka z polystyrénu foťák na statív (toto používam dodnes ak chcem fotiti daylightom)
2. Halogénové svetlá z baumaxu - Bullshit najväčší (nehodia sa ani na produkty)
3. Blesk externý odrazený od steny (diaľkovo riadený rádiom alebo CLS), odrazka, miestnosť s bielymi stenami. - Super vecpoužívam dodnes, hodí sa aj na produkty
4. Rádiovo odpaľovaný ext blesk v exteriéri na statíve...
5. Prenájom ateliérov - najlepšie na komerciu. (tu som zistil, že v top značka za skvelu cenu je Elinchrom, (výborný je aj Hensel, Multiblitz, Bowens či nebodaj Profoto, ale brutálna cena)
6. špekulujem na zakúpením jedného max. troch zábleskov na svoje projekty a operatívnejšie fotenie. Určite niečo v kufri čo sa bude dobre prenášať, na komerčne veci si budem prenajímať ateliéry naďalej...
1) odrazka 110cm 5v1 23 eur
2) set na externy blesk.. tj. stativ, drziak, odpalovac, prijimac, dazdnik.
celkovo to vyslo za 2x stativ, 2x drziak, 1x odpalovac, 3x prijimac, 4x bieli dazdnik, 2x strieborny dazdnik na cca 140 eur
3) studiovy set.. tj 3x stativ, 3x 250W zableskove svetla, 2x softbox, 2x biely daznik, 2x reflexny daznik, odpalov+prijimac, 3x kable na odpalovanie 320eur + 80 na colnom urade..
na pozadie mas velmi jednoduche biele steny doma alebo v Kolorke predavaju biele/cierne/ cervene platno v cene cca 30 eur (2.5m x 5m) za platno.. ale odporucam z darian.sk objednat papier a z ebay drziaky (cca 25 eur)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa