rozmyslam nad kupou externeho monitoru (predbezne mam vybrany HP ZR22w) k notebooku Toshiba. problem je ze notebook ma len VGA a s-video vystup, zmieneny monitor ma aj tieto ale je to novy model navyse IPS panel. ma zmysel pripajat tieto dve veci, nedegraduje VGA kvalitu a moznosti monitora>
VGA je analogovy vystup. Obraz by mal byt OK, ale moze sa ti stat, ce nebude 100% stabilny. Napr. ti obcas budu prebiehat po obraze ciarky, drobne vlnenie a pod. Ale moze byt aj vsetko v poriadku. Zalezi na kvalite grafickej karty. Lepsie monitory maju moznost odladenia analogoveho signalu.
na notebooku graficka karta je...
este upresnim ze zamyslal som aj nad kalibraciou - Spyder alebo nieco podobne. bude to mat vplyv?
ak vysledok je neisty nebude lepsie kupit obycajny LCD?
na notebooku graficka karta je...
este upresnim ze zamyslal som aj nad kalibraciou - Spyder alebo nieco podobne. bude to mat vplyv?
Mozno skus zobrat notebook do predajne a vyskusat ;)
Mal som dlhsiu dobu pripojeny monitor cez redukciu na analog, 19CRT iiyama a vsetko mi fungovalo perfektne.
Mam doma dva LCD HP LP2465 a lacny acer, rozdiel v kvalite obrazu je neporovnatelny a ked travis denne pri pc viac casu, do lacneho monitoru by som nesiel. Ak mas pracu s grafikou na PC ako zabavku a travis tym 3 hodiny tyzdenne a zbytok hras hry, kludne kup aj lacny TN monitor. Taktiez si skontroluj ake maximalne rozlisenie dokaze vyprodukovat tvoja karta, na starsom notebooku som mal maximalne 1600x1200 a to nebolo zrovna rozlisenie na sirokouhlu 24´ .
Mam 24´ HP LP2475w s IPS panelom a v ciernej farbe ide do klipingu o cosi skor ako TN Acer co mam v praci. Ale v jasoch vedie minimalne o triedu, kde na TN je uz iba cisty prepal, na HP mam stale kopec detailov. Podotykam ze oba monitory mam skalibrovane sondou. Hp ma ale o dost krajsie, prirodzenejsie farby.Tak sa rozhodni co ti skor vyhovuje. Inac PV panely maju najlepsiu ciernu farbu, kdezto IPS su v ciernej horsie.
Rozhodni sa co ti skor vyhovuje.
Notebook a LCD monitor
Mam doma dva LCD HP LP2465 a lacny acer, rozdiel v kvalite obrazu je neporovnatelny a ked travis denne pri pc viac casu, do lacneho monitoru by som nesiel. Ak mas pracu s grafikou na PC ako zabavku a travis tym 3 hodiny tyzdenne a zbytok hras hry, kludne kup aj lacny TN monitor. Taktiez si skontroluj ake maximalne rozlisenie dokaze vyprodukovat tvoja karta, na starsom notebooku som mal maximalne 1600x1200 a to nebolo zrovna rozlisenie na sirokouhlu 24´ .
Rozhodni sa co ti skor vyhovuje.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa