Moze mi niekto vysvetlit manuálne preostrenie AF(auto focusu)? Pretoze tie lacnejsie objektivy to nemaju a tak by ma zaujimalo aky az velkky vplyv to ma na fotenie a ci sa teda radsej oplati naozaj pockat a zainvestovat viac. Alebo pre mna uplneho zaciatocnika je to zbytocna funkacia? Dakujem pekne za odpovede!!
vyhoda je je len vtedy ked sa nevie dobre chytit ze mas v zabere dva predmety od seba prilis vzdialene a preostruje anevie sa rozhodnut....vtedy mu preostrenim manualny okazes kam maostrit...niekdy je to dobra vec...ale tak isto mozes prepnut na manual :)
Ja som to napr.nikdy nevyuzil, a to mam ozaj velky hladacik(D700), cez ktory sa da ako tak ostrit aj manualne. S malymi zrkadlovkami musis mat ozaj prax. Skusal som to(na 15x sa mi podarilo ako tak zaostrit) ale ako hovorim, pre mna je to zatial zbytocnost. A myslim ze ani ty to moc nevyuzijes.
Ale ak budes mat obj. ktory ti umozni manualne zasahovat do automatickeho ostrenia bez prepinaca a budes skuseny ohladne hlbky ostrosti versus clona, tak budes mat schopnost okamzite preostrit z automatikou zaostreneho kontrastneho objektu na napr. malokontrastny objekt v popredi alebo v pozadi, ktory by sa inac automatikou tazko zaostroval. Potom by si bol rachlejsi ako zmatena automatika. Dufam ze si to pochopil:)
Je to dobré len na to, že ak ostríš s AF zrazu chceš manuálne preostriť, tak nemusíš prepínať do MF (a naspäť). Nechcem povedať, že je to úplne zbytočná vec, ale asi je na úplne poslednom mieste, čo sa týka významu a dôležitosti vlastností objektívu.
S tým sa musí hrozne fotiť. Však to ti každé zrnko prachu musí zapchať tú malú dierku.
Čo hrozne , katastróófa....už prvý výcvak ma presvedčil že kúpou Nikkor 50/1,4 som spravil chybu.....ale predávať ho nebudem....má predsa len toten AF...:))))
Manuálne preostrenie AF
Ale ak budes mat obj. ktory ti umozni manualne zasahovat do automatickeho ostrenia bez prepinaca a budes skuseny ohladne hlbky ostrosti versus clona, tak budes mat schopnost okamzite preostrit z automatikou zaostreneho kontrastneho objektu na napr. malokontrastny objekt v popredi alebo v pozadi, ktory by sa inac automatikou tazko zaostroval. Potom by si bol rachlejsi ako zmatena automatika. Dufam ze si to pochopil:)
Strašne konzervatívna firma...:))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa