Chcem sa spýtať, aký batoh by ste mi poradili na fotovýbavu a osobné veci na viacdňovú túru? Telo veľkosti Nikon D90 s gripom a objektívom + 2 max. objektívy a drobnosti(baterky, filtre a pod.)a osobné veci na dva-tri dni (jedlo, veci na prezlečenie, aspoň dve 1,5 litrové fľašky s vodou)a uchytenie statívu.
Cena do 100 euro by bola super...Ovečky a lamy nemusím;-)
Díki za linky, ale už som si ich prešiel, tak ako aj kopec ďalších..ono pri tých batohoch sa mi zdá byť všade malý priestor na tie osobné veci ,nikde nie je udávaný objem ako pri bežných batohoch, potreboval by som aspoň 30 litrov. A tie Pro Trekkery za skoro 400 euro, to určite za ruksak nedám....
ja ti poviem na inspiraciu ako to mam - kupil som si turisticky batoch 35L za 106E (vyhoda ze to ma prepracovany chrbtovy system, dobre putka a pod. Nevyhoda - ze to nema ziadne foto priecinky) - vid foto.
Potom mam taku home-made brasnu vyplnenu molitanom. Takze do tej brasne dam zrkadlovku + krehke veci ako filtre, objektivy a pod.) Ostatne prislusenstvo len do puzdra. Toto vsetko mi v pohode vojde do batoha + oblecenie, voda a pod. Stativ upevnim na bocne popruhy, ktore su urcene na lyze.
Velka nevyhoda je ze ked chcem rozbalit techniku, tak to chvilu trva, ale pri krajinkach to nie je problem. Vyhoda ze sa to dobre nosi. Zatial som s tymto riesenim spokojny. Napisal som to ze aj taketo riesenie existuje :)
Riešim to podobne ako miki33.Zrkadlovku dávam do pištoľového puzdra buď je v ruksaku,alebo na pleci-podľa potreby.objektívy sú v puzdrách za 4 Eur z Ebay.
Zvolil som túto kombináciu nakoľko turistické batohy majú fakt premakaný chrbt.systém a vojde mi doňho plno potrebných vecí.
presne tak, ja mam Lowe Pro Orion AW, ale radsej beriem turisticky batoh (ci velky ci maly) skla do origos puzdier alebo neopren obalov (presne tie z eBay) a zrkadlo do malej brasne alebo na rameno (na zrkadlo do batohu mam tiez taky ´omotavaci´ neopren obal na suchy zip) ... podstatne na ture (hlavne viacdnovej) su osobne veci (spacak, nepremok.bunda, rezervne oblecenia, atd.)
presne tak, ja mam Lowe Pro Orion AW, ale radsej beriem turisticky batoh (ci velky ci maly) skla do origos puzdier alebo neopren obalov (presne tie z eBay) a zrkadlo do malej brasne alebo na rameno (na zrkadlo do batohu mam tiez taky ´omotavaci´ neopren obal na suchy zip) ... podstatne na ture (hlavne viacdnovej) su osobne veci (spacak, nepremok.bunda, rezervne oblecenia, atd.)
ďakujem všetkým za postrehy, asi to budem teda riešiť teda nejako podobne ako vy...
mam Lowepro compuRover AW II a nenarvem donho urcite 2 x 1,5 litra pet flase, oblecenie a dake jedlo. . . na trhu nenajdes fotobatoh na daku dlhsiu turu. . . zial
mam Lowepro compuRover AW II a nenarvem donho urcite 2 x 1,5 litra pet flase, oblecenie a dake jedlo. . . na trhu nenajdes fotobatoh na daku dlhsiu turu. . . zial
ahoj, chcem sa opytat, tento batoh si presne chcem kupit. chcem sa opytat, ci si s nim niekam letel - tj ci sa moze pouzit ako prirucna batozina. dakujem
ahoj, chcem sa opytat, tento batoh si presne chcem kupit. chcem sa opytat, ci si s nim niekam letel - tj ci sa moze pouzit ako prirucna batozina. dakujem
Ahoj, tak to zial nie, ale myslim ze by s tym nemal byt problem. . . da sa myslim dat pod sedadlo. .
siel som s nim slovenskou strelou (slovenske pendolino) a narval som ho do ulozneho priestoru nad hlavou. . takze mozno by sa dalo dat aj v lietadle tak :)
Ja som letel medzinarodne do Izraela s Rower AW II (nie compu) a uplne v pohode. Len ak mas tazke skla plus tam bachnes notebook, tak moze niekto frflat, ze to mas cez vahovy limit. Ja som cestoval este s dalsimi ludmi, takze som mal moznost (ak by bolo treba) im nejaky objektiv prehodit...
inak ten batoh je uplne idealny na jednodnove vylety, len nevyhodou je, ze pokial mas namontovany stativ, tak dostat sa k fototechnike schovanej v dolnej casti chvilu trva a je to mierne otravne.
No to nie je dobá správa. Lebo kúpa brašne na potulky po meste a okolí nie je problém, takisto ruksak na fototechniku aj osobné veci, ale niečo väčšie, s tým je veľký problém.... .-(
inak ten batoh je uplne idealny na jednodnove vylety, len nevyhodou je, ze pokial mas namontovany stativ, tak dostat sa k fototechnike schovanej v dolnej casti chvilu trva a je to mierne otravne.
Umiestnenie pripnutia stativu aj mna stve. . .. a niekedy az na tolko, ze uz aj rozmyslem, ze ten fotobatoh predam.. . . tak ale po ostatnych strankach mi zas vyhovuje. . . a hlavne, ked nic vacsie v podobnej kategorii nie je :)
Ja som letel medzinarodne do Izraela s Rower AW II (nie compu) a uplne v pohode. Len ak mas tazke skla plus tam bachnes notebook, tak moze niekto frflat, ze to mas cez vahovy limit. Ja som cestoval este s dalsimi ludmi, takze som mal moznost (ak by bolo treba) im nejaky objektiv prehodit...
dal by sa do toho batohu dat aj 15.4´´ laptop(do priecinku na osobne veci?)..pripadne aky je rozdiel medzi AW a AW II (mne google vyhadzuje odkazy len na AW batohy)
Tiež som potreboval vyriešiť rovnaký problém, nakoniec to dopadlo presne tak, ako píšete ostatní predo mnou - takže normálny turistický batoh (Treksport Patagonia 70) a brašna s foťákom zvlásť. Akurát brašna cez pleco mi vadila kvôli použitiu paličiek v horšom teréne, takže som ju zavesil na očká na hlavných popruhoch pred seba. Môžem tak používať paličky a foťák mám rovno pod nosom
ja mám lowepro pro runner 300 aw.. ešte som s ním nikam neletel, ale práve som bol zaplatiť dovolenku a pýtal som sa na to.
Povedali mi,že 5 kilo je limit pre príručnú batožinu.
Tým že sám batoh má cez 1 kilo + výbava, tak presahujem tento limit. Ale teda ak idete dvaja, tak sa váha spočítava.. čiže 10 kilo. a to sa dá..
Fotobatoh na trek
http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/nove-lowepro-batohy
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nove-brasne-batohy-lowepro/
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/starostlivost-o-fotovybavu/ako-si-vybrat-batoh/
Potom mam taku home-made brasnu vyplnenu molitanom. Takze do tej brasne dam zrkadlovku + krehke veci ako filtre, objektivy a pod.) Ostatne prislusenstvo len do puzdra. Toto vsetko mi v pohode vojde do batoha + oblecenie, voda a pod. Stativ upevnim na bocne popruhy, ktore su urcene na lyze.
Velka nevyhoda je ze ked chcem rozbalit techniku, tak to chvilu trva, ale pri krajinkach to nie je problem. Vyhoda ze sa to dobre nosi. Zatial som s tymto riesenim spokojny. Napisal som to ze aj taketo riesenie existuje :)
Zvolil som túto kombináciu nakoľko turistické batohy majú fakt premakaný chrbt.systém a vojde mi doňho plno potrebných vecí.
siel som s nim slovenskou strelou (slovenske pendolino) a narval som ho do ulozneho priestoru nad hlavou. . takze mozno by sa dalo dat aj v lietadle tak :)
Povedali mi,že 5 kilo je limit pre príručnú batožinu.
Tým že sám batoh má cez 1 kilo + výbava, tak presahujem tento limit. Ale teda ak idete dvaja, tak sa váha spočítava.. čiže 10 kilo. a to sa dá..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa