prednedávnom som si kúpil nikon d5000 so setovým objektívom 18-55VR a teraz rozmýšlam nad kúpou druhého objektívu.čo by ste mi odporučili fotím večšinou krajinku.chcel by som jasné a živé farby.dakujem.
Dosiahnut zive a jasne farby je komplexna zalezitost a objektiv je len jeden z prvkov, ktory na to vplyva. Moze ti len pomoct s lepsim prenosom kontrastu. Ostatne je o nasvieteni objektu, pocasi, nastaveni expozicie, prace s WB a postprocesingom.
V prvom rade musis vediet fotografovat, vediet nastavit fotak a dobre poznat postprocesing, hlavne spracovanie RAWu. Potom prekonas aj urcite nedostatky objektivu. Tak co, ovladas to, alebo dufas, ze lepsia vybava ti automaticky zdvihne uroven fotografii?
P.S. Lepsi objektiv by sa ti ale tak ci tak zisiel.
Odporucal by som bud NIKON 16-85 VR 3,5-5,6 co ale prekracuje tvoj rozpocet (v bazari zozenies aj za cca 400eciek) alebo Tamron 17-50 2,8 VC . Neurobis chybu a si v rozpocte.
zdravim. myslim, ze celkom slusna volba je aj sigma 17-70/2,8-4,5 hsm pripadne jej novsia stabilizovana verzia... otec ju ma na d5000 a vysledky su vyborne... nedavno som si ju pozical na svoju d200 a bol som milo prekvapeny... je to relativne univerzalny objektiv, opticky v pohode a zozenies ju, ak sa posnazis aj za cca. 220 eur (myslim ale bazar).... nova stabilizovana verzia je samozrejme drahsia.... alebo aj ten spominany tamron 17-50/2,8 vc je tiez vyborny...
objektív na nikon d5000
nikkor 14-24/2.8
nikkor 24-70/2.8
nikkor 70-200/2.8 VRII
s tým nemáš problém riešiť niečo.
.-D
V prvom rade musis vediet fotografovat, vediet nastavit fotak a dobre poznat postprocesing, hlavne spracovanie RAWu. Potom prekonas aj urcite nedostatky objektivu. Tak co, ovladas to, alebo dufas, ze lepsia vybava ti automaticky zdvihne uroven fotografii?
P.S. Lepsi objektiv by sa ti ale tak ci tak zisiel.
alebo priplať za verziu so stabilizátorom
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-vc-ld-baj-nikon.html
Nič lepšie v danej cenovej kategórii nekúpiš
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa