Prajem dobrý deň. Kúpil som si canon 30D z druhej ruky a zatiaľ mám k nemu len staré objektívy EF 35-80 4-5,6 a EF 80-200 4-5,6, ktoré používam s analógmi 300 a 3000. Na 30 D však nimi neviem zaostriť na nekonečno, napriek tomu, že v hľadáčiku to vyzerá ok, fotografia je rozostrená. na kinofilmových aparátoch je všetko v pohode. Aký môže byť problém? Bajonet? záhadný posun snímača? Koncom týždňa na to skúsim nasadiť kamarátkine EF 70-200/f4, EF 50/1,4 a EF-S 18-55. Potom snáď budem múdrejší...ak Vás však niečo napadá, uvítam Vaše odpovede. ďakujem
mozno sa mylim, ale na uplne nekonecno sa neda zaostrit... teda ked fotis do dialky vzdy by to malo byt zaostrene 1-2mm pred nekonecnom. taka moja skusenost s automatikou. nikdy nedava na doraz. ani do velkej dialky... ale mozno sa mylim.
Podla mna mozes mat rozstelovane ostrenie na tej 30 D. . . . skus s dakym inym objektivom. . . novsim. . ak bude ostrit podobne, daj si nastavit telo aby ti ostrilo presne. . . da sa to aj rucne na fotaku, len potrebujes na to naradicko. . . jeden malinkaty imbusovy klucik :-)
Podla mna mozes mat rozstelovane ostrenie na tej 30 D. . . . skus s dakym inym objektivom. . . novsim. . ak bude ostrit podobne, daj si nastavit telo aby ti ostrilo presne. . . da sa to aj rucne na fotaku, len potrebujes na to naradicko. . . jeden malinkaty imbusovy klucik :-)
a k tomu nastaveniu imbusáčikom(ak to nie je myslené ako žart) je nejaký návod?
a k tomu nastaveniu imbusáčikom(ak to nie je myslené ako žart) je nejaký návod?
je. . . ale bohuzial link nemam. . . treba vygooglit. . . ja som to nasiel na jednej myslim francuzskej stranke. . . ked si prstom sklopis zrkadlo, je tam jeden valcek, na ktory dopada tu druhe mensie zrkadielko. . . ono ten valcek je vlastne hlavicka skrutky a je vyosena, takze ak sa s nou otaca, meni sa aj poloha zrkadielka, ktore odraza obraz na ostriace senzory :-)
ešte jedna otázka... v hľadáčiku vyzerá všetko ok. skúsim ešte manuálnu korekciu oproti automatike mierne do rozmazana v hľadáčiku?
je. . . ale bohuzial link nemam. . . treba vygooglit. . . ja som to nasiel na jednej myslim francuzskej stranke. . . ked si prstom sklopis zrkadlo, je tam jeden valcek, na ktory dopada tu druhe mensie zrkadielko. . . ono ten valcek je vlastne hlavicka skrutky a je vyosena, takze ak sa s nou otaca, meni sa aj poloha zrkadielka, ktore odraza obraz na ostriace senzory :-)
Tak som tam nasadil 70-200 F4, 50 F1,4 a ef-s 18-55 seťák a výsledok rovnaký. Vieš o niekom, kto si to nastavil doma a úspešne? prípadne vlastná skúsenosť?
Tak som tam nasadil 70-200 F4, 50 F1,4 a ef-s 18-55 seťák a výsledok rovnaký. Vieš o niekom, kto si to nastavil doma a úspešne? prípadne vlastná skúsenosť?
Ja som si to nastavoval este na 350D doma. . . lenze ja som nemal problem s telom, ale s jednym objektivom, tak som to vratil s5. . . ide to dost tazko a raz som zlomil aj kluc, ked som sa snazil o nastavenie na inom fotaku :-(
myslel som 1-2mm pootocenia prstenca v smere od nekonecna... ;) aspon moja skusenost.
Mas pravdu. Takmer kazdy alebo skor kazdy objektiv sa da zaostrit az ´za nekonecno´, t.j. ze sa zase obraz rozostry. Je to normalne, nevadi to a je to skor ako poistka, radsej nech sa da zaostrit aj za nekonecno ako by sa na neokonecno nedalo zaostrit vobec. Navyse potom sa daju vyuzit aj M42 redukcie a este sa da zaostrit na nekonecno. Bez tejto ´vole´ by sa M42 na redukcii nedali zaostrit na nekonecno. Vacsinou.
canon 30D a nekonečno so starými objektívmi
tato veta ma fakt pobavila. . . 1-2 mm pred nekonecnom. . . a to je kolko??? kolko je vobec nekonecno? .-DDDDD
na 30D je to zrejme podobne...
kazdopadne skus prvy iny objektiv
tato veta ma fakt pobavila. . . 1-2 mm pred nekonecnom. . . a to je kolko??? kolko je vobec nekonecno? .-DDDDD
aj ked pootocenie sa skor v stupnoch, ci radianoch udava :-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa