Mam problem s nikon D90. Pri foteni s najkratsimi casmi je cas uzavierky okolo 1s. Pri dlhsich casoch, zdasa foti normalne. Nemozem fotit za dobreho svetla bez toho aby bola fotka prepalena. Viete mi poradit kde moze byt chyba.
Skusme to z druhej strany. Nastavym si clonovu automatiku idem von, krasne slnecne pocasie, skusim odfotit potok nastavim napr. 1/1 600s ale cas uzavierky je aj tak dlhsi.Skusim tam dat este kratsi cas ale nepomoze to. Toto mi robi aj pri plnej automatike. Reset ma napadol ako prvy ale nepomohlo to. Doteraz pracoval spravne, ale asi pred 3 tyzdnami som si zaobstaral peleng. Fotil som s nim v pohode, a zo dna na den toto.Aj ked pochynujem ze to moze byt objektivom. Alebo to je to tym ze mi pred mesiacom skoncila zaruka? :D
clonovu automatiku? preco nie radsej casovu ked si urcis clonu a cas ti ju dopocita? to len tak odbuka dobuka davas casy aky by asi mohol byt? mozno ta len zle chapem, ale pripada mi to zvlastne, ja ked fotim vacsinou nastavujem clonu a nechavam automaticky dopocitat cas a nemam problem...
ak to bolo zo dna na den asi by som skusil ten reset mozno si si len nevsimol nejaku zmenu v nastaveniach
Ono je jedno ktory rezim tam nastavim, stale mi robi to iste, v ziadnom rezime mi nejde fotit s kratsim casom ako cca 1s aj s pouzitim blesku stale rovnaky vysledok. Nepomoze ani fyzicky nastavit kratsi cas v S alebo M(+ clona a iso).
Ono je jedno ktory rezim tam nastavim, stale mi robi to iste, v ziadnom rezime mi nejde fotit s kratsim casom ako cca 1s aj s pouzitim blesku stale rovnaky vysledok. Nepomoze ani fyzicky nastavit kratsi cas v S alebo M(+ clona a iso).
tak potom skús servis, asi tam máš dačo pokazené..
Skusme to z druhej strany. Nastavym si clonovu automatiku idem von, krasne slnecne pocasie, skusim odfotit potok nastavim napr. 1/1 600s ale cas uzavierky je aj tak dlhsi.Skusim tam dat este kratsi cas ale nepomoze to. Toto mi robi aj pri plnej automatike. Reset ma napadol ako prvy ale nepomohlo to. Doteraz pracoval spravne, ale asi pred 3 tyzdnami som si zaobstaral peleng. Fotil som s nim v pohode, a zo dna na den toto.Aj ked pochynujem ze to moze byt objektivom. Alebo to je to tym ze mi pred mesiacom skoncila zaruka? :D
Ako ti mohla skončiť záruka? Veď štandardne máš v EU záruku 2 roky a tak dlho sa D90 ešte ani nepredáva.
neviem, ani nebudem tipovať...ale na čo ti je taká veľká karta? pokiaľ sa ti stane, že náhodou vypíše chybu a budeš mať na nej fotky, v tom momente ti bude aj gigová veľa :o)
Bože, na takú veľkú kartu by som sa veru bál fotiť, ja radšej používam 4GB Sandisk Ultra II a Extreme III a ak pocítim nedostatok kapacity tak pôjdem opäť do 4GB Ultra II
Nikon D90 help
Prve co ma napadlo ze mas mozno manualne zvysenu expoziciu +EV
Ti to robilo od zaciatku?
ak to bolo zo dna na den asi by som skusil ten reset mozno si si len nevsimol nejaku zmenu v nastaveniach
Nikon D90 je kompatibilný s kartou Sandisk SDHC Ultra II 66x 32GB?
Ma niekto skúsenosť?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa