Ahoj!
Chcel by som sa spítať na váš názor na Konica Minolta Dynax 5D so set.objektívom 18-70 či to stačí pri prechode na zrkadlovku , ako prvá zrkadlovaka
Svojho casu to bol dobry fotoaparat, sam som s nim fotil :) Urcite ako prva zrkadlovka na ziskanie skusenosti staci. Vsetko zalezi len od tvojej penazenky. Za nejakych 150 eur mozno ani nic lepsie nekupis. Este mozno Canon 350D alebo Nikon D70...
Uuuha. Ten fotak este mam doma... uz asi mesiac v kosi (snazil som sa ho prerobit na IR). Na svoj cas to nebolo zle. Ale display ma iba 115000 bodov a ma strasne male pozorovacie uhly a maly kontrast. Hladacik maly a tmavy,v jpg zalostne slaby dynamicky rozsah. Ostrenie ktore vyplasilo slona na 100m, pomale a hlucne. A dost sa kazil na nom Anti Shake System (aj mne sa pokazil). Ale do raw to nemusi byt take zle. Ale ten objektiv je bieda zalostna. Ozaj ostru fotku som asi nikdy nemal. Kup radsej daco od Nionu alebo Canonu. D70s alebo 350D kupis za par korun.
Radim skor D70, je ovela rychlejsia a ak ju raz chytis do ruky, neolutujes ;) ver mi, teraz som ju kupil a az na par malickosti je to skvele a mas NIKONa- proste tisicky objektivov a bleskov a...
A neboj sa nic ani velkosti- mozno oproti a230 je velka D70, ale ked som ju prvykrat videl, tak ma doslova prekvapila:-o velkostou, na fotkach vyzera ovela ovela vacsia.
Takto, na D70 mi vadi akurat pomaly AF, ISO max 800 a pididisp... ale oproti A200 je to ovela ovela lepsie, samozrejme subjektivne
Rozhodujes sa medzi systemom, nie medzi fotakmi. Takze otazka neznie 5D vs. D70 vs. cokolvek ine, ale Sony vs. Nikon vs. cokolvek ine.
Vysnivaj si zostavu (telo, skla, blesk, ...), napis na papier, k tomu ceny. Podciarkni, spocitaj. Potom do toho vloz realitu, co si budes moct dovolit zajtra a pozajtra. Trochu ten vysnivany zoznam preskrtaj a znovu zvaz. Vysledok Ta mozno prekvapi.
A este jedno kriterium - okolie. Mas znamych s fototechnikou? Vymena skusenosti, zapozicanie techniky?
No Nikon D70 má/mal konkurenta skôr v Dynaxe 7D, objektíve by som ho skôr porovnával s ním. :) Každopádne Dynax 5D odvedie dobrú prácu, určite nie je dokonalý a má nedostatky (ako aj Minolta AF / Sony Alfa systém) ale je plne použiteľný a určite nie drahý, evolúcia posunula všetky DSLR o triedu vyššie, výber je už ďalej len na tebe. :)
Konica Minolta Dynax 5D
A neboj sa nic ani velkosti- mozno oproti a230 je velka D70, ale ked som ju prvykrat videl, tak ma doslova prekvapila:-o velkostou, na fotkach vyzera ovela ovela vacsia.
Takto, na D70 mi vadi akurat pomaly AF, ISO max 800 a pididisp... ale oproti A200 je to ovela ovela lepsie, samozrejme subjektivne
Vysnivaj si zostavu (telo, skla, blesk, ...), napis na papier, k tomu ceny. Podciarkni, spocitaj. Potom do toho vloz realitu, co si budes moct dovolit zajtra a pozajtra. Trochu ten vysnivany zoznam preskrtaj a znovu zvaz. Vysledok Ta mozno prekvapi.
A este jedno kriterium - okolie. Mas znamych s fototechnikou? Vymena skusenosti, zapozicanie techniky?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa