Dobrý deň, chcel by som Vas, poprosit o radu. Aku zrkadlovku s akym objektivom by ste mi odporucili do 600 - 700e? Som zaciatocnik, a fotografovanie ma bavi. Mal som kompakt Lumix DMC LS60, ale chcem uz nieco lepsie. Nechem spravit nejaku unahlenu a zlu kupu. Bavi ma fotenie prirody, ludi, športu, vojenskej techniky, historickych pamiatok... Mne sa celkom pozdaval Nikon D5000, co by ste mi vy odporucili?
no kompakt stačí aj nestačí na A4... podľa toho aké máš šťastie na výber :D
Chápem ťa je úplne ideálny prípad kúpiť si to najlepšie, ale veľkoformáty sú ťažké ako prasa a fotenie je náročné :D
digitálny strednoformát je zasa drahý ako sviňa :D
Preto keď si niekto určí cenový strop, zháňa to čo sa za to dá kúpiť, nie to čo môže mať, keď dá dvoj alebo trojnásobok.
áno väčšinou, to končí tak že nakoniec do totho dáš 2-3násobk čo si plánoval. ale väčšinou je to len nezmyselné nahánanie sa za ešte lepším, aj keď stím čo mám ešte ani neviem narábať.
No jasné občas sa podarí kapitálna fotka, možno dve :) ale kvôli tým ojedinelím výnimkám do toho pchať celé výplaty... Keby to už bolo pravidlom nepoviem, ale vyhadzovať ťažké prachy a potom čakať na náhodu, je nie čo podobné ako gemblerstvo. Len dotoho tlačís prachy občasné úspechy ťa v tom podporujú, ale bez šance na výťaztvo. Proste peniazmy(len) do toho hodenými, nedosiahneš to čo chceš.
Zrkadlovka do 600 - 700e
Chápem ťa je úplne ideálny prípad kúpiť si to najlepšie, ale veľkoformáty sú ťažké ako prasa a fotenie je náročné :D
digitálny strednoformát je zasa drahý ako sviňa :D
Preto keď si niekto určí cenový strop, zháňa to čo sa za to dá kúpiť, nie to čo môže mať, keď dá dvoj alebo trojnásobok.
No jasné občas sa podarí kapitálna fotka, možno dve :) ale kvôli tým ojedinelím výnimkám do toho pchať celé výplaty... Keby to už bolo pravidlom nepoviem, ale vyhadzovať ťažké prachy a potom čakať na náhodu, je nie čo podobné ako gemblerstvo. Len dotoho tlačís prachy občasné úspechy ťa v tom podporujú, ale bez šance na výťaztvo. Proste peniazmy(len) do toho hodenými, nedosiahneš to čo chceš.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa