Zdravim, kupil som si Canona EOS 550D so setovym 18-55 objektivom, avsak tento objektiv mi prestava vyhovovat (zaostrovanie na prednom optickom clene - stazene pouzitie polarizaka) a tak som sa rozhodol popozerat po niecom inom. Znamy mi ponuka za priblizne 250€ objektiv Canon 28-135, nazory o tomto skle sa ale niekde rozchadzaju. Mate realne skusenosti s tymto objektivom? Ako primarne urcenie by som ho chcel brat ako zakladak. (18-55 asi ostane v brasni v pripade nutnosti mensieho ohniska). Alebo je niekde este aj ina alternativa?
Nad tymto objektivom som uz tiez premyslal. V bazaroch ide tiez celkom lacno. Otazka na tento objektiv je a to ci sa oplati si priplatit za stabilizator? Nieje na takto malom ohnisku zbytocny?
Objektiv je to priemerny. Plusom je urcite USM. Krasne som stihal ´akcne veci´. Dalsim plusom bolo IS, aje ked len ciastocne. Nie jeto zazrak. Prva verzia IS. Prijemny je rozsah. Spodok vsak nemusi vyhovovat kazdemu. Na druhej strane, mal som kedysi objektiv co zacinal na 17mm. Mne osobne ani toto nestacilo. Ked chces nieco siroke, kup si proste sirokac ;-).Opticky vykon je priemerny, co to urobi na 18 Mpix senzore neviem. Aj ked by som neriesil, ze 18mpix ma cca 2x vacsiu plosnu hustotu bodov ako napr 10Mpix. Ak by sme sa na to pozreli len v jednom rozmere tak 10 Mpix snimac ma dlhsiu stranu cca 3800 bodov a 18 Mpix snimac cca 5100 bodov. Toto sa mi nezda nejak hyper markantne vela aj s prihliadnutim toho, ze aj medzeri medi bodmi su u 18 Mpix mensie. Ak chces, nejaku linku na galerku co som s tym fotil, tak ti mozem poslat cez msg. Tu na ephoto mam v galerke jedneho motyla na kvete. Ten je foteny tym objektivom. Posledna vec, co ma na 28-135 skrela je, ze ten objektiv vobec nie je utesneny. Konstrukcne (vratane akeho takeho utesnenia, chodu prstencov) je hociaka Sigma napr. 18-200 lepsia. Skoda, ze tie Sigmy hoc aj f/2,8 su take ake su ... Pozicaj si kamosov 28-135 a urob pokusne cvaky, podla toho sa rozhodni. HAUGH
V bazari zozenies Tamron 17-50 bez VC za podobnu cenu. Mas f2.8, aj ked nie IS. Navyse 28-135 je stary objektiv ktory pravdepodobne nebude stihat 18Mpix senzoru. Stabilizator zas netreba precenovat.
550D ma obrovske rozlisenie. Ak ho chces vyuzit potrebujes velmi dobry objektiv.
Na konci recenzie som pisal objektivy, ktore su overene a nie je problem ich odporucat:
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/canon-eos-550d/
Ak fotky ale nepozeras na obrovskom monitore, nerobis velke vyrezy, alebo netlacis na velke rozmery, mozno budes spokojny aj s 28-135 (pokial nevyskusas nieco lepsie). Pri kupe lacnejsieho objektivu sa nasledne s fotkami viac potrapis pri naslednej uprave, aby si z nich dostal lepsi kontrast a podanie farieb.
28-135 je za cenu aku ide velmi zaujimave sklo . na 18Mpx by som ho uz neodporucal (oproti18-55 je sice lepsi ale na 18Mpx nie tak radikalne) . radsej dosetri na 15-85 is usm co je novsie opticky lepsie sklo
28-135 je za cenu aku ide velmi zaujimave sklo . na 18Mpx by som ho uz neodporucal (oproti18-55 je sice lepsi ale na 18Mpx nie tak radikalne) . radsej dosetri na 15-85 is usm co je novsie opticky lepsie sklo
Canon 28-135
Na konci recenzie som pisal objektivy, ktore su overene a nie je problem ich odporucat:
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/canon-eos-550d/
Ak fotky ale nepozeras na obrovskom monitore, nerobis velke vyrezy, alebo netlacis na velke rozmery, mozno budes spokojny aj s 28-135 (pokial nevyskusas nieco lepsie). Pri kupe lacnejsieho objektivu sa nasledne s fotkami viac potrapis pri naslednej uprave, aby si z nich dostal lepsi kontrast a podanie farieb.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa