Fórum » O TECHNIKE

iPad a camera

smindo
smindo 2010-06-08 22:14:30+02
Takze dnes som konecne dostal do ruk ipad camera connection kit. iPad uz mam nejaky cas takze som mal dost casu ho spoznat. Dufal som ze bude moja nahrada namiesto netbooku a mal som pravdu. iPad sam o sebe ma fantasticku screen. Import fotiek do ipadu je uplne jednoduchy a rychly. Mam D90 tak som to hned vyskusal. Raw a hd video ziaden problem. Ziadne sekanie vsetko krasne rychle. Jednoznacne pre mna naj vec pre fotografovanie. Mam asi vsetke produkty od Apple no iPad je urcite naj.

IceDive1
2010-06-09 19:07:51+02
príspevok od: smindo
Pekny postreh !!!! Mimochodom musim pochvalit tvoje fotky v profile. Skvela praca
Dakujem, obcas sa podari. :)

javelin
2010-06-09 19:08:23+02
príspevok od: Granko
chcem sa opýtať, bo som tu nový, že na čo je ten ajfón vôbec dobrý, keď na ňom nič poriadne nejde? ďakujem...
Ja napr. vôbec nerozumiem čo to tu chalani vôbec splietajú.....Mám Nokiu N96 a používam ju hlavne na ´halóóó , ozvite sa občania´.....občas na portréty a max v zime pri ceste za zasneženým kopcom na muziku.....A mám obsadenô jednô GIGA ....:))))

Granko
2010-06-09 19:12:02+02
príspevok od: IceDive1
Ta je uz nad moje financne moznosti. Tu nerozdavaju operatori za 1,-evri :)
to neviem, ja som to vyhral akože za vernosť akože špeci klient :o)
a ja šťastný jak blcha, bo som ešte nič nevyhral a nedostal zadarmo, iba po papuli a chripku, ale takéto niečo nie :o) kceš, požičiam ti, že za 50evri na jednu hru...akože cena špeci pre teba :o)

Granko
2010-06-09 19:15:29+02
ja som mal niekedy tiež Nokiu, ale mala viac číslic ako tvoja, tak si myslím, že aj lepšia trieda...aspoň si myslím, že čím viac čísiel, tým viac profi, bohatší a tak...tuším 3510...ale už ju nemám, som ju daroval, bo ja som dobrý človek, rozdelím sa aj s tým posledným...mám zvyšné kiahne, nechceš?

haplo602
2010-06-09 21:45:47+02
len tak per info, kolko ta stal ipad + connection kit ? myslim ze bezny netbook by vysiel lacnejsie a je univerzalnejsie pouzitelny ...

Pixxel
2010-06-09 22:02:43+02
Ako nic v zlom ale kazdy komu vyhovuje nieco ine ako tebe musi byt divny?
Nepovedal som, že ´divný´ ...
Odporúčam prečítať si ´MarketingApple - 5 secrets of the world´s best marketing machine´ na linke: http://www.marketingapple.com/Marketing_Apple_eBook.pdf
(Pozn.: Please feel free to post this eBook on your blog, email it, or link to it with whomever you believe will benefit from reading it)
.
Možno potom si položíš podobné otázky ...

Pixxel
2010-06-09 22:09:04+02
príspevok od: haplo602
len tak per info, kolko ta stal ipad + connection kit ? myslim ze bezny netbook by vysiel lacnejsie a je univerzalnejsie pouzitelny ...
Určite máš pravdu, ale s bežným netbookom nie si ´frikulín´ (FREE-COOL-IN).
Odpoveď vyššie na linke ...

2010-06-09 22:12:09+02
príspevok od: Lubosza85
no ja mam jeden jediny produkt od apple a to iphone a nikdy v zivote nic nefunguje navigacia , import raw fotiek nerobim no hruza cely apple pre americanou, ktory si kupia vec a su ochotny platit za kazdu aplikaciu.
sranda. v europe su snad aplikacie zadarmo ? :-)

2010-06-09 22:13:05+02
V cakarni sa na nom celkom dobre hra. Angry Birds rules. :D
tak toto si trafil :-))))))))

2010-06-09 22:18:38+02
Ako nic v zlom ale kazdy komu vyhovuje nieco ine ako tebe musi byt divny?
nechcem sa nikoho zastavat, ale myslim ze ma pravdu. tato tema je o tom, ze preslo maximalne 24 hodin od toho, co dostal nieco, o com tvrdi, ze je najlepsie na svete, tato tema naozaj nema ziadnu vypovednu hodnotu

Pixxel
2010-06-09 22:21:06+02
príspevok od:
sranda. v europe su snad aplikacie zadarmo ? :-)
Predstav si, že sú ... len väčšinou nie pre apple&co.
Alebo si ešte nepočul o freeware? http://lmgtfy.com/?q=freeware

IceDive1
2010-06-09 22:56:25+02
Pozri ked to jemu vyhovuje tak mu to vyhovuje. Kazdemu vyhovuje nieco ine a najde si svoju cestu. Mne ako ulozisko raw na cestach zatial najviac vyhovuje mac air a neviem o nicom lepsom zatial. Vsetky tie pc netbooky su nepouzitelne na nic okrem surfovania. Celkovo na mac platformu mam zatial vlazny nazor a nie som vobec presvedceny ze by som mal switchnut aj v desktope. Notebooky maju ale vyborne.

IceDive1
2010-06-09 22:58:56+02
príspevok od:
nechcem sa nikoho zastavat, ale myslim ze ma pravdu. tato tema je o tom, ze preslo maximalne 24 hodin od toho, co dostal nieco, o com tvrdi, ze je najlepsie na svete, tato tema naozaj nema ziadnu vypovednu hodnotu
Vsak ja sam som mu povedal ze iPad podla mna este nie je to prave orechove. Jemu ale vyhovuje a o to si myslim ze ide. Na co ho budem presviedcat ze to je na prd? TO je ako keby som teba presviedcal ze si si vybral zlu zenu. :)

smindo
2010-06-09 23:04:41+02
iPad ma stal dokopy s connection kit 530£. Preco preboha ludia porovnavate iPad s laptopom alebo netbookom??? To je take tazke to pochopit ze to vyplna schodik medzi netbookom a ipodom. Uz to bolo spomenut asi 1000 krat. Nebudem rozoberat preco je lepsi nez netbook. Mimochodom aj ten mam tak mozem porovnat. Odkedy mam iPad netbook zapadol prachom a tak aj ostane. Mimichodom iPad mam uz dva tyzdne len ten connection kit mi prisiel len dnes. Preco tvrdim ze je to pre mna iPAd naj???
Netbook je hlucny pomaly ma windows atd jedine 160GB hd je plus mam AsusEE
Mac book je super (ano aj ten mam) super masinka ale stale je to len laptop
iPad -mala veslost,ziaden hluk,teplota.rychlost,pohodlnost .....
Cize viem co hovorim. Ja viem co je najlepsie pre MNA a to je iPad.
Ja som sa len chcel podelit o skusenosti atd ale niektore prispevky mi tu pripadaju ako prispevky pubertakov ako na dsl.sk
Preco ked som otvoril rovnaku temu na UK fore sa potom rozvinula super konverzacia ????
Ziadna buzeracia,vysmievanie .....
Vo velkom meradle hra urcite zavist to je typicka zla vlastnost, ktoru si samozrejme nechce nikto pripustit!!! Ale som rad ze sa najdu aj normalny ludia s ktorymi sa da fajn pokecat.
Darmo taky je uz zivot :-)))
Prajem pekny vecer idem si lahnut a relaxovat s mojim iPadom
Ale aj tak prajem kazdemu pekny vecer a vela svetla ako sa hovori.

smindo
2010-06-09 23:05:59+02
A napjrv treba vyskusat a az tak hodnotit !!!!

Granko
2010-06-09 23:19:16+02
a mňa na notebooku štve práve hlučnosť (aj keď relatívna), následne z toho teplota a hlavne je to iná mobilita ako táto srandička...no na cesty to vyzerá veľmi zaujímavo...

will
2010-06-09 23:29:05+02
Imo to iste ako v teme Databanky Karol Srnec odporucil citacku na iPod. Pre ludi co ho maju urcite riesenie. Pre ludi co nie, je to alternativa.

Strhak
2010-06-10 00:16:24+02
mne sa tiež pozdáva iPad ale asi radšej počkám na riešenia ktoré pobežia na Windows kvôli programovej kompatibilite s mojim PC. Inak kvôli mobilite som si zadovážil Nokiu E72, mám na nej net a už mi na cestách nič viacej netreba. Neriešim problém ktoré má iPhone a hlavne baterka nemá problém pri naozaj aktívnom používaní vydržať 11-12 dní, čo sa iPhonu ani len nesníva

Pixxel
2010-06-10 07:03:55+02
iPad nie je prvý pokus apple v tabletoch, už majú za sebou skúsenosť s modelom ´newton´. Až keď zistili možnosti, ktoré sa objavili spolu s iPAQ od HP/compaq, pribalili marketing a majú úspech (zvláštne, kto prvý objavil čarovné ´i´ a ´P´ na začiatku a dostal do povedomia ... žeby apple?)
Problém je, že microsoft prezentoval s uvedením WIN7 aj model SLATE od HP, ktorý mal byť konkurenciou k iPod/iPad. HP bolo ale nespokojné s výsledkami SLATE + WIN7, tak sa rýchlo rozhodli kúpiť PALM predovšetkým kvôli operačnému systému.
Podľa mnohých analytikov cesta vedie cez google s jeho ChromeOS alebo Android, oba operačné systémy sú omnoho otvorenejšie, a aj obchodný model nie je taký, ako u apple (všetky aplikácie cez applestore/itunes, 30% z každej predanej aplikácie dostane apple ...)
Ja si počkám, ako dopadne najnovší Android 2.2, na jeseň by sa mohli objaviť gadgety s OS Chrome, ale obávam sa, že gadgety s WIN7 nebudú skutočným iPod/iPad killer-om.
Najbližším bojovým poľom bude reklama pre mobilné zariadnia, tam sa stretnú apple vs. google, a to nebude pre apple ľahké ... ale to už v Cupertino, CA, USA, dávno vedia.

haplo602
2010-06-10 08:24:26+02
price/performance... iPad je taky srandovny pokus ktory v podstate nema momentalne okrem vacsej obrazovky co ponuknut. novy iPhone 4 je daleko v predu co sa tyka vsetkeho ostatneho. co sa tyka netbookov, ak ti vadi hluk, tak to mas dost problem, vsetko vacsie ako PDA ma nejaky ventilator. co sa tyka pouzitelnosti iPadu, nakalibrujes obrazovku ? existuje tam nejaky slusny RAW konvertor ? ma to dost pamate na pracu vo vacsom farebnom priestore ako sRGB ? proste je to len fotoramik s niektorymi funkciami naviac ale obmedzeny blbym OS pre telefony ...

co sa tyka debaty tu a v UK, myslim ze v UK je Apple smetie inak vnimane ako u nas :-) preto ten rozdiel. ale zamysli sa kusok nad sebou. zalozis temu kde sa v podstate chvalis drahou hrackou. ake reakcie cakas ?

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()