Fórum » O TECHNIKE

Kompatibilita FZ38

Miracle
2010-06-13 15:46:01+02
Ahoj, chcem sa spytat, Lumix FZ38 ma priemer na filtre myslim 46 mm. Pasuju tam filtre aj co sa davaju bezne na zrkadlovky alebo treba kupit original na Panasonic? Na nete som tuto informaciu nenasiel. Nasiel som SOLIGOR/DÖRR 46 mm UV filter Blue Line (Panasonic FZ18/FZ28/FZ38) a este aj to iste len polarizak. Ale nejako neviem kde to zohnat. Ale ak by pasovali klasicke tak by problem asi nebol. Nevie niekto?

Dany.s
2010-06-13 16:18:48+02
Mal som podobný problém. S bratrancom ,ktorý má zrkadlovku Sony má makro predsádku s priemerom 55mm. Skúšali sme ju nasadiť na moju FZ-38-čku cez redukčný krúžok, ktorý som ku nej dostal na slnečnú clonu na krúžku bol závit ale predsádka tam nesedela aj ked mala rovnakí priemer neviem či to bolo tím že krúžok bol len k clone, alebo že na foťáky Panasonicu pasujú len predsátky od Panasonicu

Miracle
2010-06-13 16:24:04+02
No ono je pravda, ze k fotaku je redukcia resp. zavit na slnecnu clonu, ale ked sa pozries blizsie fotak ma zavit aj na objektivy s priemerom 46 mm. A neviem ci tam pojdu vsetky filtre s tymto priemerom, alebo len original panasonic.

Dany.s
2010-06-13 16:45:17+02
To treba vyskúšat. Ale keď kúpiš originál filter na Panasonic pasovať bude ale zdá sa mi že to víde drahšie.

viking81
2010-06-13 21:43:48+02
makropredsadka ma inu funkciu ako filter :) ak mas cez tu redukciu priemer 46mm tak tam budu sediet vsetky filtre 46mm....a vyuzitelne pre teba je UV ako ochrana...polarizak...na slencne dni a vzhladom k malemu DR UZ kompaktov by som rozmyslal nad sedymi prechodvymi...ale zalezi to od toho co budes fotit...jo a este si skontroluj ze pri max vyzooooomovani ti nepresiahne objektiv hranicu redukcie a je mozne ze na sirokom konci to bude vinetovat ak teda nemas zavit priamoaj na objektive

Miracle
2010-06-13 22:00:18+02
Zavit je rieseny tak, ze redukcia je z vonkajsej strany a na tu redukciu sa montuje slnecna clona original dodavana, ta na 100% nieje riesena na ziadny filter pretoze by sa nedalo zoomovat. Zavit 46 mm je priamo na objektive cize tam ziadny problem so zoomovanim nieje... neviem len ci tam bude pasovat klasicky filter s priemerom 46mm alebo ci treba kupovat original urceny na fz38.

maRmaRko
2010-06-14 08:29:02+02
príspevok od: Miracle
Zavit je rieseny tak, ze redukcia je z vonkajsej strany a na tu redukciu sa montuje slnecna clona original dodavana, ta na 100% nieje riesena na ziadny filter pretoze by sa nedalo zoomovat. Zavit 46 mm je priamo na objektive cize tam ziadny problem so zoomovanim nieje... neviem len ci tam bude pasovat klasicky filter s priemerom 46mm alebo ci treba kupovat original urceny na fz38.
bude ti tam pasovať aj klasický filter s priemerom 46 mm..
Kľudne kupuj. (Známy má FZ28 a má tam tuším cplko maruni.. a bez problémov)
Teda do cca 10 zoooom.. je to pohoda.. potom vyššie má problém zaostriť automatika. Ale tak 38 je novší model, takže ťažko povedať.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()