Fórum » O TECHNIKE

nakup techniky v cine

goodlight
2010-06-17 00:05:26+02
ahojte, priatelka sa chysta na mesiac na sluzobnu cestu do ciny. Chcel by som sa opytat, ci niekto nema osobnu sksenost s kupou fototechniky v cine. Ci sa to vobec oplati, ci su ceny natolko nizke. Ci za techniku treba zaplatit clo, pripadne, co hrozi, ak by zatajila nejake dva kusky externeho blesku a podobne :)) ide priamo do Pekingu, tak keby nahodou mal niekto konkretny typ, bol by som velmi vdacny. ak tu je zalozena podobna tema, tak sa ospravedlnujem, pripadne mi prosim poslite link na tu temu dakujeeeem

SHoDaN
2010-06-17 09:35:08+02
Kúpiť môže, ceny sú priaznivé. Dobrá rada: nepreháňať s nákupmi, neprevážať to v krabiciach, radšej si doniesť izolačku a polepiť to, nech to vyzerá ako starý kus. Najlepšie kúpiť foťák s bleskom, dákym lepším objektívom a dať si to na krk. Pod lampou býva najväčšia tma ;-)

Marcel Rebro
2010-06-17 10:17:51+02
Ceny su dobre. Tip do Pekingu? Vsade! ;-)

Dve, tri tela s bleskami, par objektivov je vybava za ktoru ta nemoze nikto potahovat. Ako uz bolo pisane, bez krabic vo fotobrasni ... pohodka.

P.S. :
raz som letel s kamosom z USA a niesli sme si 8 padakovych kompletov - colnikom sme povedali ze kazdy ma 4, aby sme si ich medzi zoskokmi nemusel balit ...

marcelfilo
2010-06-17 10:28:34+02
No ja neviem, v Číne som bol pred 2 mesiacmi a ceny sa mi nezdali vôbec také výhodné, aby sa oplatilo prísť o záruku. V Číne sú lacné len veci vyrobené priamo u nich, čo je z dovozu, to je drahé. A v Pekingu to bude IMHO dosť bieda - keď nakupovať v Číne, tak jedine Hong Kong.

tadzesi
2010-06-17 10:38:26+02
Zalezi co ches kupit, ja som si odtial doviezol zopar veci. Kazdopadne nevyhoda ze v obchode s foto povatsine nezaplatis kartou, cize iba cash. Ja som takto cashoval 24-70 a bola to pekna gundza 100 RMB (juanov).

Teraz je juam dost nizko asi 8 RMB / 1 EUR. Ked som tam bol ja tak davali skoro 10 RMB/1 EUR. Este taka rada. V Cine sa handrkuje asi vsade, ale pri drahsej technike toho vela neuhandrkujes. Kukni si http://www.taobao.com co je nieco ako cinsky EBAY. Aspon zistis ake su priblizne ceny. V kamennom obchode to za tolko nekupis, ale aspon ta nikto neosmekne. Ak bude kamoska kupovat tak nech najde obchod kde sa specializuju na foto a kde toho maju na 3 poschodiach. Ak natrafi na obchod s elektro kde maju iba zopar veci tak nech tam radsej nekupuje.

Z prevozom to nekomplikuj a ries ako ti tu pisali. Do fotobrasne k fotaku. Najviac robia caviky colnici v Budapesti, ale zatial som mal stastie.

bear
- moderator
2010-06-17 10:40:39+02
Vsade treba poznat dobre obchody. Ak chces u nas kupit fototechniku, tiez nejdes do Datartu, alebo do Nay (ak tam zrovna nemaju nejaky vypredaj, alebo akciu tak sa tam nakupovat neoplati). Na dovolenky si bezne nosim 10+kg fototechniky a zatial som s tym nemal problem okrem toho, ze to chceli vybrat z tasky (asi sa nevedeli na tom RTG snimku vyznat v tej spleti objektivov a elektroniky).

tadzesi
2010-06-17 10:44:56+02
príspevok od: marcelfilo
No ja neviem, v Číne som bol pred 2 mesiacmi a ceny sa mi nezdali vôbec také výhodné, aby sa oplatilo prísť o záruku. V Číne sú lacné len veci vyrobené priamo u nich, čo je z dovozu, to je drahé. A v Pekingu to bude IMHO dosť bieda - keď nakupovať v Číne, tak jedine Hong Kong.
To mas absolutnu pravdu. Nahanal som 70-200 a cena tam bola okolo 1850 - 1900. U nas 2100. Pred rokom som kupil vyhodne Tokinu ktora u nas sla za cca. 570-600e a tam som za nu dal 380e.

Su aj dobre skla vyrabane v Cine, ale urcite ich nekupis za 1/2 ceny ako u nas. To ako ked sa vyraba Skodovka u nas a chcel by si ju kupit za 1/2 ceny ako sa predava dookola.

Zatial sa oplatia sofboxy, dazniky a ine drobnosti na ktorych nieje priamo napisane Canon/Nikon

peped90
2010-06-17 11:13:31+02
... a co nakupovanie v Japonsku. Je priamo ´na prameni´ dovod na kupu? Ma niekto skusenosti s JPN cenami? Chystam sa tam koncom roka, preto sa pytam...

upir13
- moderator
2010-06-17 11:33:04+02
osobne som nekupoval, ale rodicia mi na dovolenke kupili... ceny boli asi o 30-40% nizsie, hlavne veci ako sigma, tokina.. a ako uz bolo spomenute, krabice rozlozit a pichnut do kufra na spodok, dat si pozor aby ti to dali aj so zarucakom (canon poskytuje celosvetovu zaruku a da sa v pohode uplatnit) a veci natrieskat do brasne, na blesk dat gumicku, telecko oblepit ciernou izolepou (ala paparaci), na clonu od zoomu daj prvu nalepku co najdes a colnik ti nic nemoze, na dovolenku bezny clovek nebere doklady o kupe

valec86
2010-06-17 14:40:07+02
ja mam par veci s ciny L kove skla,5D mk2. pohoda

goodlight
2010-06-17 23:44:45+02
vdaka za radu, pozrel som tu stranku. chcel som odtial najma blesk Nikon SB 900.
u nas som ho nasiel za 340 EUR u nich jeden z najlacnejsich v prepocte za 355 EUR... je to mozne? :D este ked hovoris, ze v kamennom obchode to za taku cenu dokonca nekupim, ze by to bolo drahsie??

goodlight
2010-06-17 23:45:22+02
dakujem vsetkym z rady :) ked sa draha vrati, tak dam vediet ako to dopadlo :)

tadzesi
2010-06-18 07:56:25+02
No, sledujem ze ceny foto veci EU vs. svet (USA, Cina, JP) sa vyrovnavaju, aspon to je moj pocit. Dal som si 5 min a posledoval cenu na SB 900 na nete. Aj v USA to stoji podobne. Opravte ma ak sa pletiem, ale neuvadzajte stranky ktore vyslovene smrdia podvodom.

Uz len koli 2 rocnej zaruke sa neoplaca setrit na 20-30€. Co sa tam stale oplati tak uz iba hluposti typu odpalovace a ina OEM vybava ci prislusenstvo. Mna minule zabyl isty SK predajca ktory ponukal sanky na mikro fotakfovanie za 4x vyssiu cenu ako som to kupil cez net a pritom to bolo uplne to iste. Chapem ze aj obchodnik musi z dacoho zit, ale kupit za 30€ a predavat za 130€ je trochu dost.

tadzesi
2010-06-18 08:08:41+02
sorry ´... minule zabil isty ...´

maciakba
2010-06-18 13:26:35+02
takisto pred rokom som tam bol a ceny nic moc (o malinko lacnejsie) priamo v Pekingu

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()