Teraz ponúkaný Oly E-510 Double Zoom Kit v cene 20 000 ( OLYMPUS - E510+objektiv 14-42 MM+40-150MM)hlavne by ma zaujímalo aky objektív je kompatibilný s E 510 rozsahom tele 400 až 500 mm ekv. kinofimu. A aký máte názor na uvedený Double Kit. Ako obstojí proti Nikon D40?
Ďakujem.
Cenovo je to porovnatelne, Olympus je lepsie vybaveny ale vzhladom na mensi snimac produkuje viac sumu pri vyssom ISO. Z hladiska celkovej ponuky objektivov (orig. aj inych znaciek) je na tom podstatne lepsie Nikon. Do buducna, ak by si chcel prejst na lepsi model, tak u Olympusu mas len drahy E-3, kdezto Nikon ma v dobrej cene D80 a do konca roka sa ma objavit jeho nastupca.
E-510 má crop faktor 2, čiže ohnisko 200-250mm zodpovedá 400-500mm ekv. kinofilmu.
V minulej téme si písala že o zrkadle neuvažuješ tak čo sa zmenilo?
No veci sa menia. Sledujem recenzie, fórumy a tech. údaje. Väčšinou by som fotila ráno a podvečer keď je menej svetla a vraj Fz50 aj Fz18 pri slabšom osvetlení robia výrazne horšie fotky ako zrkadlovky. A ani detaily nie sú tak viditelné na UZ.
Ktorý objektív s ohniskom 200 až 300 je dobrý aj na E-510, v primeranej cene samozrejme pre amatérske fotenie.
tak to ktorý objektív je dobrý Ti neviem poradiť ja mám canona ale jedno viem ked si kúpiš lacný objektív tak časom s ním nebudeš spokojná, ja som si tak kupil lacnu sigmu 70-300, dnes by som si radšej počkal a kúpil niečo iné. tak ako ti Karol písal že na nikon je oveľa väčší výber objektívov ako na olympus, tak Ti aj ja radím radšej si kúp nikona alebo canona a k nemu jedno poriadne sklo a došetri si na dalšie poriadne. Na kvalite fotky sa najväčšou mierou podpisuje optika, samozrejme ak ju fotograf dokonale ovláda v spojení s telom aparátu.
tak to ktorý objektív je dobrý Ti neviem poradiť ja mám canona ale jedno viem ked si kúpiš lacný objektív tak časom s ním nebudeš spokojná, ja som si tak kupil lacnu sigmu 70-300, dnes by som si radšej počkal a kúpil niečo iné. tak ako ti Karol písal že na nikon je oveľa väčší výber objektívov ako na olympus, tak Ti aj ja radím radšej si kúp nikona alebo canona a k nemu jedno poriadne sklo a došetri si na dalšie poriadne. Na kvalite fotky sa najväčšou mierou podpisuje optika, samozrejme ak ju fotograf dokonale ovláda v spojení s telom aparátu.
Uvažujem nad tým že začnem šetriť a o rok možno budem môcť dokúpiť objektív Zuiko Digital ED 70-300mm 1:4.0-5.6. Dovtedy by som ´zrástla´ so zrkadlovkou. A táto výbava by mi mala stačiť na všetko. neuvažujem o profesionálnom fotení a potom by som nechcela meniť foťáky. recenzia na E-510 je výborná. Zatial len vyberám, rozhodnem sa až po zvážení všetkých pre a proti. Vďaka za rady, sú veľmi poučné, už teraz viem o fotení asi 50x viac ako pred týždňom.
Prezerala som ponuky a stretla som jedného fotografa, fotil pre armádu na Cypre a tiež mi odporúčal radšej Nokona alebo Canon.
Prezerala som rôzne ponuky ako:
Canon EOS 400D + EFs 18 - 55
Nikon D60 + 18 -55 AF - S DX VR
Ešte musím naštudovať recenzie a parametre. Na ktorý typ je väčší výber kompatibilných objektívov? Ktorý by ste odporučili? Urobila som obrovský skok od UZ k zrkadlovkám ale máte pravdu. Radšej dosporím a investujem viac teraz ako by som neskôr ľutovala a predávala.
ahoj mirka,
radsej sa poobzeraj po nikone, mam e500 viac ako dva roky a nove dobre objektyvy su drahe a skeconhandovych je strasne malo ... a o sume viem tiez svoje ... osobne som z oly sklamany, ked sa pozeram na konkurenciu.
Doteraz mi olz e500 stacila, ale momentalne ... radsej nikon
olympus E-510 Double Zoom Kit
Ktorý objektív s ohniskom 200 až 300 je dobrý aj na E-510, v primeranej cene samozrejme pre amatérske fotenie.
Prezerala som rôzne ponuky ako:
Canon EOS 400D + EFs 18 - 55
Nikon D60 + 18 -55 AF - S DX VR
Ešte musím naštudovať recenzie a parametre. Na ktorý typ je väčší výber kompatibilných objektívov? Ktorý by ste odporučili? Urobila som obrovský skok od UZ k zrkadlovkám ale máte pravdu. Radšej dosporím a investujem viac teraz ako by som neskôr ľutovala a predávala.
idealne Nikon D40...
radsej sa poobzeraj po nikone, mam e500 viac ako dva roky a nove dobre objektyvy su drahe a skeconhandovych je strasne malo ... a o sume viem tiez svoje ... osobne som z oly sklamany, ked sa pozeram na konkurenciu.
Doteraz mi olz e500 stacila, ale momentalne ... radsej nikon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa