no ono to co pisal orim nie je uplne presne... pokial viem 1,4 nema usm ostrenie aôe iba nejaky mikromotorcek. ale kazdopadne je o poznanie rychlejsi ako 1,8. opticka kvalita je vyssia, aj ked ani 50ka na tom nie je zle. 1,4 ma krajsi bokeh. a rozdiel ceny nie je 5 a le iba trojnasobny. osobne som vlastnikom 1,8... ak by som kupoval znova urcite by som kupoval 1,4. teraz sa mi uz nechce ho menit, ale ked na to mas urcite 1,4. budes mat menej odpadu a viac istoty. hlavny problem 1,8 je totiz ostrenie...
no ono to co pisal orim nie je uplne presne... pokial viem 1,4 nema usm ostrenie aôe iba nejaky mikromotorcek. ale kazdopadne je o poznanie rychlejsi ako 1,8. opticka kvalita je vyssia, aj ked ani 50ka na tom nie je zle. 1,4 ma krajsi bokeh. a rozdiel ceny nie je 5 a le iba trojnasobny. osobne som vlastnikom 1,8... ak by som kupoval znova urcite by som kupoval 1,4. teraz sa mi uz nechce ho menit, ale ked na to mas urcite 1,4. budes mat menej odpadu a viac istoty. hlavny problem 1,8 je totiz ostrenie...
len tak čítam zbežne a spomínaš, že 1,4 nemá USM ostrenie len akýsi mirkomotorček...a nie je ten mirkomotorček náhodou USM? keď má aj v označení 50/1,4 USM?...akože Ultra Sonic Motor...ma len tak napadlo :o)
Nespomenuli ste základnú vec....prevedenie a kresba...:)))
Ale ja sa Vám do toho miešať nebudem , ja som Niconnista...
Ak by som bol Kanónnista tak jednoznačne tak ako u Nikkora ...1,4...a ako zvykne spomenúť kolega Bališ ...néhaj tak , ja viem prečo...:)))
len tak čítam zbežne a spomínaš, že 1,4 nemá USM ostrenie len akýsi mirkomotorček...a nie je ten mirkomotorček náhodou USM? keď má aj v označení 50/1,4 USM?...akože Ultra Sonic Motor...ma len tak napadlo :o)
no pozor pozor, nie je USM ako USM.
Canon má dva typy USM motorov, prvý ten, čo skutočne ľúbime je ten ring-type a druhý čo sa montuje do tých lacnejších objektívov je ´Micromotor ultrasonic´.
vlastnim 50ku 1.8 turbo benzin... je to fakt pecka budes spokojny... a rychlost ostrenia je na rozsah celkom slusna takze nebudes zivat ako napr u sigmy 70-300 (som mal)... opticka kvalita je fajn ostrost oproti setu sialena dokonca je ostrejsi ako 17-40 f4 ktory mam tiez... cenovy rozdiel je sialeny rozumovo to na 1.4 u mna nijako nevychadza to radsej 1.8 plus za zbytok dolozit do nejakej inej vybavy... blesk grip alebo dalsi objektiv ja neviem hocico... ked nebudes spokojny z 1.8 tak ho predas za par hodin od vystavenia inzeratu lebo je to best seller od canonu... samozrejme po 800mm 5.6... (akoze fooor)
rozhodne ber 50 1,4usm ma tiche rychle ostrenie a nie pomale hlucne a nepresne.
Mal som 1,8 asi po dvoch tyzdnoch bol plny prachu radsej si priplat a mas to naveky a ohladom toho manualneho doostrovania pri zapnutom af je tak to je mozne ,len pri USM Ring
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=CanonAdvantageTopicDtlAct&fcategoryid=149&modelid=7337&id=2648
Oba objektívy majú rovnaké motorčeky micro-USM, teda nie krúžkové, ale k počudovaniu 50/1,4 má u tohto motora FTM, 50/1,8 nie. Tak je to na photozone.de.
´The lens is a little unusual in the global Canon lens context - it features a micro-USM AF drive including full-time manual (FTM) override in one-shot AF mode. This is, I think, a quite unique combination. FTM is usually possible with a ring-type USM drives only.´ www.photozone.de
canon 50 mm, 1,8 II.
Ale ja sa Vám do toho miešať nebudem , ja som Niconnista...
Ak by som bol Kanónnista tak jednoznačne tak ako u Nikkora ...1,4...a ako zvykne spomenúť kolega Bališ ...néhaj tak , ja viem prečo...:)))
Canon má dva typy USM motorov, prvý ten, čo skutočne ľúbime je ten ring-type a druhý čo sa montuje do tých lacnejších objektívov je ´Micromotor ultrasonic´.
a aký ma 1,4? toť otázka za milión :o)
a aký ma 1,4? toť otázka za milión :o)
Mal som 1,8 asi po dvoch tyzdnoch bol plny prachu radsej si priplat a mas to naveky a ohladom toho manualneho doostrovania pri zapnutom af je tak to je mozne ,len pri USM Ring
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=CanonAdvantageTopicDtlAct&fcategoryid=149&modelid=7337&id=2648
http://www.fotografovani.cz/art/forec_prislus/canon50mm.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa