Dakujem vam za tipy a odporucania. Moja situacia je taka, ze si idem zaobstarat sigmu 10-20 a okolo toho som chcel nejaky taky objektivcok. fotim vacsinou krajinky, ale potrebujem svoju cinnost rozsirit. sigma je pre mna,ucitela:)vacsia polozka, teda na dalsi lepsi objektiv nezvysuju peniazky. chcel som len vediet, ci ma zmysel kupit tu 1,8.vsetko mi je jasne.dakujem vam este raz!vedel som,ze je na vas spolah!drzim vam prsty v tvorbe
ja len neviem ci sa to tu niekde spomenulo ale EF 50/1,8 a j 1,4 verzia su zrejme dosť poruchove veci. na dvoch čo maju kamoši (50/1,4) už odišiel AF motor takže asi tak, ani od F1,4 netreba čakať nemožné ale je o niečo lepšia od F1,8 verzie..
ja len neviem ci sa to tu niekde spomenulo ale EF 50/1,8 a j 1,4 verzia su zrejme dosť poruchove veci. na dvoch čo maju kamoši (50/1,4) už odišiel AF motor takže asi tak, ani od F1,4 netreba čakať nemožné ale je o niečo lepšia od F1,8 verzie..
nasla som tu viac tem o pevnych 50, tak neviem ci sa dobre zapojim, aby som nezakladala dalsiu zbytocnu temu... mam zaujem kupit si canon EF 50/1,8 a zistila som, ze su aj starsie verzie s kovovym bajonetom. tak by ma zaujimalo, ci by sa oplatila kupit ta stara verzia na inzerat (pytaju za nu pomerne dost (160€), neviem co je hodna), alebo dat radsej stovku za tu novu s plastovym bajonetom... je v tom aj nejaky iny rozdiel? ktore je lepsie?
nasla som tu viac tem o pevnych 50, tak neviem ci sa dobre zapojim, aby som nezakladala dalsiu zbytocnu temu... mam zaujem kupit si canon EF 50/1,8 a zistila som, ze su aj starsie verzie s kovovym bajonetom. tak by ma zaujimalo, ci by sa oplatila kupit ta stara verzia na inzerat (pytaju za nu pomerne dost (160€), neviem co je hodna), alebo dat radsej stovku za tu novu s plastovym bajonetom... je v tom aj nejaky iny rozdiel? ktore je lepsie?
to si doplať k tej kovovej 1,8ke ešte stovku a máš bazárovú 1,4ku a to sa už oplatí. Pokiaľ chceš čo najlacnejšie tak tú novú 1,8ku ale má svoje neduhy z ktorými musíš počítať. Mal som, videl som, vyskúšal a poslal do večných lovíšť. Kúpil som novú EF 50mm f/1,4 USM a som roky nadmieru spokojný
Rozdiely sú iba 3: bajonet (MkI kov, MkII plast) ostriaci prstenec (MkI širší, pohodlnejší, MkII nepohodlný pidiprstenec) stupnica zaostrenia (MkI okienko so stupnicou v m a ft, MkII bez akejkoľvek stupnice)
Opticky sú identické, priplatiť za MkI sa podľa mňa neoplatí.
to si doplať k tej kovovej 1,8ke ešte stovku a máš bazárovú 1,4ku a to sa už oplatí. Pokiaľ chceš čo najlacnejšie tak tú novú 1,8ku ale má svoje neduhy z ktorými musíš počítať. Mal som, videl som, vyskúšal a poslal do večných lovíšť. Kúpil som novú EF 50mm f/1,4 USM a som roky nadmieru spokojný
Strhak dakujem ale na 1,4 nemam ani na bazarovu, som na materskej a prave zacinam s fotenim, takze som rada ze som naskrabala na fotak a kustik lepsi zoom ako setak... mozno raz, ked sa zaradim do pracovneho pomeru, si aj tu 1,4 doprajem...
Rozdiely sú iba 3: bajonet (MkI kov, MkII plast) ostriaci prstenec (MkI širší, pohodlnejší, MkII nepohodlný pidiprstenec) stupnica zaostrenia (MkI okienko so stupnicou v m a ft, MkII bez akejkoľvek stupnice)
ano, toto som potrebovala vediet, takze dakujem pekne za info, zatial teda postaci aj dvojka za sto eur
Nedavno som si toto sklicko kupi ku pomerne staremu, ale stale dobremu canonu 40d. V skratke, bzucanie mi nevadi, presiel som z Pentaxu a ich setakov, kde bolo bzucanie este hlucnejsie, AF (opet v porovnani s pentaxom k-x) rychlejsi, s presnostou v beznych podmienkach nemam, ale pokial chcete odfotit nieco v protisvetle (nemusi byt ani cele slnko v zabere), objektiv prechadza celym rozsahom a chyti sa mi tak mozno na 10ty pokus, a taktiez v horsich svetelnych podmienkach (menej svetla) riziko zleho zaostrenia narasta. Za 76 € vratane postovneho z ebayu vsak je silno pouzitelny.
canon 50 mm, 1,8 II.
bajonet (MkI kov, MkII plast)
ostriaci prstenec (MkI širší, pohodlnejší, MkII nepohodlný pidiprstenec)
stupnica zaostrenia (MkI okienko so stupnicou v m a ft, MkII bez akejkoľvek stupnice)
bajonet (MkI kov, MkII plast)
ostriaci prstenec (MkI širší, pohodlnejší, MkII nepohodlný pidiprstenec)
stupnica zaostrenia (MkI okienko so stupnicou v m a ft, MkII bez akejkoľvek stupnice)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa