ZDRAVIM VSETKYCH FOTOGRAFOV :)
nasiel som doma stary objektiv HELIOS 44-2 (obrazok som nasiel na nete-ja mam zachovalejsi :) no a mam dslr sony alha 200.Nieco som pocital o nom a pise sa ze ma zavit M42 moc sa do toho nerozumiem..chcel by som poriesit redukciu a bol by som vdacny za nejaku radu..ci to vlastne bude fungovat a co presne mam kupit..dakujem za infos :)
Roman
za malo. stacila minutka googlenia :) ja toto pouzivam tiez ale na canon. mam ocipovanu verziu a funguje bez problemov.
a poradil by si mi nejaky obchod..ked uz mas nejake skusenosti s tymto :) a co tam pisal tu recenziu spominal ze : Já jsem zakoupil čip, který má v sobě nastavenu ohniskovou vzdálenost 50 mm a světelnost 1,7 ..to mam este aj na vyber? :)
Nevyhadzuj peniaze na somariny a šetri na sklo s AF, MF je vhodné akurát tak na hranie ked budeš mať kopec času , pri bežnom fotení na to nie je vela času, narobiš kopec odpadu, v zhoršených podmienkách budeš mať problém s ostrením a je problém s používaním blesku , ešte externý ako tak, ale interným je problém...
a poradil by si mi nejaky obchod..ked uz mas nejake skusenosti s tymto :) a co tam pisal tu recenziu spominal ze : Já jsem zakoupil čip, který má v sobě nastavenu ohniskovou vzdálenost 50 mm a světelnost 1,7 ..to mam este aj na vyber? :)
ja som kupoval cez aukro.cz
co sa tyka udajov z cipu, tak je to podla mna uplne jedno. clonu aj tak nastavujes na objektive a v manualnom rezime podla toho iba nastavis cas.
ale ako pise pufko, tak je to skor na hranie sa ked mas cas sa s tym babrat. aj ked mne parkrat s MF sklami vysli celkom pekne momentky. (Orestor 135mm f2.8)
nie je to len na hranie.. blbosť, sám používam v 80% prípadoch svoj M42 objektív Olympus OM 50/1.8 .... je to skvelé sklo. myslím si že za ten malý peniaz to je vela divadla.
nie je to len na hranie.. blbosť, sám používam v 80% prípadoch svoj M42 objektív Olympus OM 50/1.8 .... je to skvelé sklo. myslím si že za ten malý peniaz to je vela divadla.
podla toho co fotis, tak sa to aj da... ale skus ist fotit napriklad na koncert s takym sklom. :)))
podla toho co fotis, tak sa to aj da... ale skus ist fotit napriklad na koncert s takym sklom. :)))
samozrejme že nie, volakedy sa to dalo. ale dnes v časoch AF to jednak nemá využitie ani zmysel :) ale napr. portréty, krajinku, street, nejaký ten close-up.. to všetko sa dá :) a pri takej výbornej svetelnosti a obrazovej kvalite, to zmysel má :)
ano tomu sa hovorí hranie, ked budeš na festivale kde máš pre určitú kapelu dovolené fotiť iba jednu skladbu tak neviem čo by hovorili tvoje výsledky, respektíve kolko by bolo použitelných. Ja mám tiež MF sklá a urobiť fakt dobrú foto, nie len takú ktorá dobre vyzerá na dispaly-i foťáku ale aj na monitore PC je ozaj umenie, zvlášť ak sa jedná o pohyb... Ale kto chce kludne si môže vypnúť AF na svojom tele a fotiť len MF a sám bude vidieť aký je slepý... To je vhodné tak na MACRO, krajinu či portret
ano tomu sa hovorí hranie, ked budeš na festivale kde máš pre určitú kapelu dovolené fotiť iba jednu skladbu tak neviem čo by hovorili tvoje výsledky, respektíve kolko by bolo použitelných. Ja mám tiež MF sklá a urobiť fakt dobrú foto, nie len takú ktorá dobre vyzerá na dispaly-i foťáku ale aj na monitore PC je ozaj umenie, zvlášť ak sa jedná o pohyb... Ale kto chce kludne si môže vypnúť AF na svojom tele a fotiť len MF a sám bude vidieť aký je slepý... To je vhodné tak na MACRO, krajinu či portret
ked budem fotit koncert pre seba (nebudem musiet odovzdat report) tak mi to je jedno akym sklom to nafotim a ci budem mat 90% odpadu, lebo nebudem vediet v tej tme zaostrit a kym sa budem hrat s nastavenim, vsetky klucove momenty mi ujdu :)
Keď by som bol obmedzený, tak ako píšeš nezobral by som MF sklo.....to je pravda. aj tak mám na 95% situácíí nasadené AF objektívy...
ked budem fotit koncert pre seba (nebudem musiet odovzdat report) tak mi to je jedno akym sklom to nafotim a ci budem mat 90% odpadu, lebo nebudem vediet v tej tme zaostrit a kym sa budem hrat s nastavenim, vsetky klucove momenty mi ujdu :)
veď ten koncert som fotil len pre seba......takže nikoho nebude srať či to preostrené alebo neostré...
no jo to si ty platený fototgraf. Ale keď on chce fotiť objektívom čo našiel v skryni asi nebude prizvaný na koncert rolling stones. :)
Navyše ak je to tvoj najsvetelneší objektív v tom ohnisku tak je pravdepodbné, že už len kvôli tomu sa ti podaria v koncertnej tme lepšie fotky ako napr so seťákom. Mimochodom na koncerte spravíš momenty len s foťákom s fakt dobrým AF. Lebo väčšinou kým foťák zaostrí ( ak sa mu to vôce podarí) tak je dávno po momentke.
kup redukciu, poskusas, uvidis ... ten helios sa predava cca 15-25 €, redukcia nieco stoji, ale v buducnosti ju pripadne mozes skusit aj na ine m42 skla ... hlavne budes mat s tym skusenost, nie je to az taka financna palba, ze by si to nemohol kupit, za 15-20 € kupis cez ebay aj redukciu s konfirmaciou ostrenia ... ak mas dobre ´videnie´ spravis aj s tym fotografiu ... nie technika robi fotku, a ked trafis momentku s heliosom, potom o to viac klobuk dolu, nez s AF sklom ... fot pre radost ;-)
..porozmyslam este nad tym ci tu redukciu alebo dosporime a sony ma 50mm f1,8 za 150 euri co je fajn.. v kazdom pripade skor fotim vsetko co sa mi velmi nepohne :) ..bud portrety,krajinku a pod..
DIK ZA ZASTAVENIE HOSI
je s tým zábava. ja mám pentacon a fotil som s tým aj Koncert (som s fotka úplne spokojný) aj potrét tam ma to až nadchlo. Aj makro na m42 sú madzikrúžky veľmi lacné ( ja som ich napr doslal zadarmo )
HELIOS OBJEKTIV
co sa tyka udajov z cipu, tak je to podla mna uplne jedno. clonu aj tak nastavujes na objektive a v manualnom rezime podla toho iba nastavis cas.
ale ako pise pufko, tak je to skor na hranie sa ked mas cas sa s tym babrat. aj ked mne parkrat s MF sklami vysli celkom pekne momentky. (Orestor 135mm f2.8)
Navyše ak je to tvoj najsvetelneší objektív v tom ohnisku tak je pravdepodbné, že už len kvôli tomu sa ti podaria v koncertnej tme lepšie fotky ako napr so seťákom. Mimochodom na koncerte spravíš momenty len s foťákom s fakt dobrým AF. Lebo väčšinou kým foťák zaostrí ( ak sa mu to vôce podarí) tak je dávno po momentke.
DIK ZA ZASTAVENIE HOSI
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa