Za 1., naco zakladas novu temu ked si sa na to uz pytala inde a bolo ti odpovedane ?
Za 2., vzhladom na to ze iba cena diagnostiky je dost vysoka, rentabilnejsie asi bude si zohnat novy objektiv. Ale kazdopadne si to skus zistit. Ten ktory spominas je v bazare od 40€ pripadne z IS za 80-100€ ale to uz je novy. Alebo skus zobrat srobovak a opravit ak si trufas. Ale to by som skorej neodporucal.
j alen dooplnim ze je to EF-S a nie AF-S...to ma konkurencia :D a nedodala si ci s IS alebo bez....aaa urcite sa to nepokusaj sama opravit :-) btw....neprepla ti ti dufam len ta packa ze nie ? :D
poznas nejaku stranku kde by som ho kupila za 40 eur?
poslal som ti link s podobnym len s IS. inak treba hladat. bez IS sa sem tam objavi za tych 40... niekedy 50. Ale ked uz menis IS je rozhodne lepsi. Ale je to na tebe.
j alen dooplnim ze je to EF-S a nie AF-S...to ma konkurencia :D a nedodala si ci s IS alebo bez....aaa urcite sa to nepokusaj sama opravit :-) btw....neprepla ti ti dufam len ta packa ze nie ? :D
ospravedlnujem sa za preklep, je to EF-S 18-55 1:3.5-5.6 IS...myslis packu na MF? to som si potom prepla sama ked som zistila ze mi nejde fotit, ani zaostrit, nic..
poslal som ti link s podobnym len s IS. inak treba hladat. bez IS sa sem tam objavi za tych 40... niekedy 50. Ale ked uz menis IS je rozhodne lepsi. Ale je to na tebe.
nz... ten s IS za 40 nezozenies to je pravda :D mozno za tych 70 nejaky starsi... alebo ako som poslal za 100 novy...
100 eur je uplne v poriadku, aj ked rozmyslam ci by uz pri kupe nebolo lepsie uvazovat o niecom viac praktickejsom. tento kitovy objektiv som uz kupila k fotaku. chcem si kupim sigmu Sigma 10-20, f4-5,6 EX DC HSM na krajiny ale neviem co miesto toho 18-55. nieco prakticke co mozem pouzit vonku aj v miestnosti, na dovolenke a tak..
100 eur je uplne v poriadku, aj ked rozmyslam ci by uz pri kupe nebolo lepsie uvazovat o niecom viac praktickejsom. tento kitovy objektiv som uz kupila k fotaku. chcem si kupim sigmu Sigma 10-20, f4-5,6 EX DC HSM na krajiny ale neviem co miesto toho 18-55. nieco prakticke co mozem pouzit vonku aj v miestnosti, na dovolenke a tak..
tak vies najpraktickejsi je vzdy zakladak, ktorym 18-55 je. 10-20 je fajn na krajinky ale bez niecoho uzsieho to nebude ono. mozes si kupit pevnu 50ku, ktora stoji tiez okolo 120€. ale to rozhodne nebude objektiv, ktory ako jediny zbalis na dovolenku. ak chces naozaj univerzalny, treba pozerat po ohniskach cca 17,18-55,85,105 a pod. Velmi dobry je tiez tamron 17-50 ale ten stoji okolo 350 starsia verzia bez stabilizatora a novsia cca 450-500 tusim.
pokazeny autofocus
Za 2., vzhladom na to ze iba cena diagnostiky je dost vysoka, rentabilnejsie asi bude si zohnat novy objektiv. Ale kazdopadne si to skus zistit. Ten ktory spominas je v bazare od 40€ pripadne z IS za 80-100€ ale to uz je novy. Alebo skus zobrat srobovak a opravit ak si trufas. Ale to by som skorej neodporucal.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa