Chcem prejsť na fullframe, otazka znie oplati sa ešte D700 alebo prejsť na Canon 5D MarkII alebo počkať na D700s ? --- /D800 ???/ Je tych 24 MPx vážne výhoda ?
Inac vizualne 24Mpix oproti 12Mpix nie je az taky hovadsky narast vo velkosti, ako sa mnohym pri pohlade na cisla zda.. cierna je 12 a biela je 24 Mpix..
Čakaj, určite čakaj. Každý nový model bude lepší a lepší. Jedine sa Ti môže stať, že si pri tom čakaní nezafotíš :-)))) Ale úplne vážne - nový fotoaparát by si si mal kupovať, keď ho potrebuješ. A keď ho potrebuješ, mal by si vedieť, prečo. Podľa fotiek a výbavy nie si začiatočník, tak akú chceš radu? D700s - pribudne video a druhý slot na kartu - potrebuješ to? D800 sa objaví asi neskôr, najprv bude asi D4. A pokiaľ ide o peniaze - najvýhodnejšie je počkať na nový model a kúpiť starý, kopa ľudí sa vtedy zbavuje takmer nepoužitých foťákov. Pár mesiacov po vyjdení D3s som kúpil jazdenú takmer nepoužitú D3 len o pár EUR drahšie ako novú D700. Hodlám s ňou prežiť D4 a po vyjdení D4s si možno zas kúpim D4 :-)))))
Čakaj, určite čakaj. Každý nový model bude lepší a lepší. Jedine sa Ti môže stať, že si pri tom čakaní nezafotíš :-)))) Ale úplne vážne - nový fotoaparát by si si mal kupovať, keď ho potrebuješ. A keď ho potrebuješ, mal by si vedieť, prečo. Podľa fotiek a výbavy nie si začiatočník, tak akú chceš radu? D700s - pribudne video a druhý slot na kartu - potrebuješ to? D800 sa objaví asi neskôr, najprv bude asi D4. A pokiaľ ide o peniaze - najvýhodnejšie je počkať na nový model a kúpiť starý, kopa ľudí sa vtedy zbavuje takmer nepoužitých foťákov. Pár mesiacov po vyjdení D3s som kúpil jazdenú takmer nepoužitú D3 len o pár EUR drahšie ako novú D700. Hodlám s ňou prežiť D4 a po vyjdení D4s si možno zas kúpim D4 :-)))))
snáď je tu ešte otázka, prečo si sa rozhodol pre fullframe ? Ak máš D300s tak si na vrchole strednej triedy a neviem si predstaviť veľa dôvodov na prechod a D700 ti prinesie kopu nových starostí s optikou a podobne.
Všetci by sme chceli vedieť aká a kedy bude ďalšia Nikon FX kamera. Ja by som si tipol na D700s v lete/na jeseň, ale ako hovorí Dodo, nebude mať 24MPx...
24 MPx je ti na nic pokial pravidelne netlacis ozaj velke fotky. A ci cakat? Niekde som cital ze dalsia FX Nikon pride najskor v marci 2011. Nezabudaj ze na FX potrebujes aj FX objektivy. Zabudni na stare pevne 50ky a podobne, to som mal na FX a bieda, vinetacia, neostre jak fras. Tak ze si priprav este pekne prachy na objektivy, od 1600 do 5000€, podla toho aky rozsah chces.
Na tvojom mieste by som do 5D II uz nesiel, ostrenie a matnica su uz zastarale.
Celkovo je pomalsi ako D700. A ani L-kove skla niesu ´vraj´ tak dobre ako Nikon najvyssia trieda.
tak tak, tiez cakam ... zatial niet ziaden dovod menit moju D700 - ale ked vyjde D4 tak presedlam do D3s
Inac vizualne 24Mpix oproti 12Mpix nie je az taky hovadsky narast vo velkosti, ako sa mnohym pri pohlade na cisla zda.. cierna je 12 a biela je 24 Mpix..
Ani by som nepovedal....:)))...je to raz tolko použitelnej plochy...:)
zolec, namaluj si terz litrovu a dvojlitrovu kocku. a cuduj sa svete vo ´velkosti´ bude ten rozdiel este zanedbatelnejsi. ale ked skonzumujes 51% obsah jednej a druhej ... obavam sa ze sa rozdiel znasobi ...
Ako tu uz niekto uviedol, netreba zabudat na objektivy. Rozhodol som sa kupit Nikkor 24-70 f2,8 a budem ho zatial mat na D300. Neskor ked sa rozhodnem na fullframe ako by som ho nasiel ...
Ako tu uz niekto uviedol, netreba zabudat na objektivy. Rozhodol som sa kupit Nikkor 24-70 f2,8 a budem ho zatial mat na D300. Neskor ked sa rozhodnem na fullframe ako by som ho nasiel ...
presne tak, moj nazor - vzdy kupovat aj na maly cip len full framove skla a potom to najdes ked treba. Inac D700 sa oplati vzdy. Ja by som na Tvojom mieste kludne vymenil.
:-))) toto je dobra finta, vola sa to manipulacia, expresivnejsie demagogia - to je ako povedat ze dvojarova zahrada je oproti arovej LEN o styri metre dlhsia a sirsia a to predsa nie je az tak velky rozdiel.
Teraz vazne - nespochybnitelna vyhoda X Mpx oproti X/2 Mpx je moznost robit vyrezy ovela volnejsie, zlaty dobry markdva, fotil som napriklad tancujucu rodinu a poza dietata na okraji stala za samostatny vyrez. Ale Zolec, Ty mas tiez cez 20Mpx cip.
budem sa opakovat, bo zahrada ma mensie ´volume´ : namaluj si terz litrovu a dvojlitrovu kocku. a cuduj sa svete vo ´velkosti´ bude ten rozdiel este zanedbatelnejsi. ale ked skonzumujes 51% obsah jednej a druhej ... obavam sa ze sa rozdiel znasobi ...
Oplati sa ešte D700 ?
Na tvojom mieste by som do 5D II uz nesiel, ostrenie a matnica su uz zastarale.
Celkovo je pomalsi ako D700. A ani L-kove skla niesu ´vraj´ tak dobre ako Nikon najvyssia trieda.
Teraz vazne - nespochybnitelna vyhoda X Mpx oproti X/2 Mpx je moznost robit vyrezy ovela volnejsie, zlaty dobry markdva, fotil som napriklad tancujucu rodinu a poza dietata na okraji stala za samostatny vyrez. Ale Zolec, Ty mas tiez cez 20Mpx cip.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa