zdravim, som uplny amater a rozhodla som sa kupit prvu zrkadlovku za primeeranu cenu. Chcela by som Vas opytat na Vas nazor set si mam vybrat :http://www.alza.sk/canon-eos-1000d-double-d100726.htm alebo http://www.pixmania.sk/sk/sk/3381619/art/nikon/d3000-objektiv-af-s-dx-vr.html vopred dakuej za vase nazory
Podobný problém som riešil pre rokom aj ja, rozhodol som sa pre C a rozhodne ho odporúčam. Cena/kvalita je tam omoc vyššia, ako u N. Canon má oproti N ohromnú výhodu tú, že ponúka lacnejšie základné objektívy, ktorých rozdiel v kresbe oproti profi ani nerozoznáš...(radšej lacnejší objektív na foťáku, ako drahý špičkový v predajni...)
Také veci radšej nehovor nahlas, lebo to dostaneme opravené ako darček na vianoce... namiesto novej verzie moderovaného fóra :-)))
však ja sa za to už aj modlím, ale asi zmením náboženstvo, lebo Alah ma asi veľa roboty, každý od neho niečo chce, hlavne tí púšťoví občania pri ropných poliach vedľa Ruska, tak nestíha :o)))
co ja viem,,, ale ked si pozries majstrovstva sveta vo futbale, v okamihu ked hrac hadze aut :) a vidis tam 15 bielych a jeden cierny objektiv, tak si myslim ze to hovori samo za seba :) a okrem toho cierno- bielo - cerveny popruh na krk je o moc krajsi ako N :) :) :) :) hh
ja som tiež amater a tiež somsa rozhodovala medzi canon a nikon,nakoniec vyhral canon,uz to bude vyse roka,co ho vlastnim a som maximalne spokojna, nemam s nim ziaden problem,som dokupila uz aj objektiv a uvazujem uz aj nad druhym..teraz je to proste moj milacik,nedam si ho!!!pre zaciatocnika ako vysity,nie je vobec tazky,tak sa snim da a aj niekam ist..
moj nazor,snad pomoze
co ja viem,,, ale ked si pozries majstrovstva sveta vo futbale, v okamihu ked hrac hadze aut :) a vidis tam 15 bielych a jeden cierny objektiv, tak si myslim ze to hovori samo za seba :) a okrem toho cierno- bielo - cerveny popruh na krk je o moc krajsi ako N :) :) :) :) hh
Za bránkou boli všetky čierne a na mesiaci mali chalani Hasselblad....a Andželína si kúpila Canon , tak bude asi fajn , keď ho nikomu nedá.....:))))
Urcite Nikon, nejake vyhody tu uz nacrtnute boli. Ked sa vsak pozriem na kity, z ktorych si vyberas, Nikon objektivy su v tejto nizsej triede podstatne kvalitnejsie, kdezto pri Canone budes coskoro citit potrebu kupovat kvalitnejsie sklo.
podla mna je to tam tak približne 50:50, ale tesne asi vedie nikon ;)
Mam nikon D3000 nic zle v nom nevidim myslim ze nic ani nepokazis ci sa rozhohdnes pre N alebo C hlavne dokupit nejake lepsie sklo..neviem ako Canon ale nikon nema slovenky ani cesky jazyk asi tak...
Urcite Nikon, nejake vyhody tu uz nacrtnute boli. Ked sa vsak pozriem na kity, z ktorych si vyberas, Nikon objektivy su v tejto nizsej triede podstatne kvalitnejsie, kdezto pri Canone budes coskoro citit potrebu kupovat kvalitnejsie sklo.
musim zareagovat...ano d3000 je lacnejsia...ale canon je az na ostrenie lepsi...a 18-55 VR je myslim skoro identicky s 18-55 IS
JE to divna debata asi taka ako co bolo skor...ci kura ci vajco.... myslim ze oba su na rovnakej urovni....najlepsie ked si kupis iba telo Canonu a dokupis objektiv... alebo Nikon aj s nejakym setakom.../moj nazor/
canon 1000D vs. Nikon D3000
moj nazor,snad pomoze
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie