z tych uvedenych kitov by som vybral Nikon D60 + 18-55 AF-S DX VR. Ten kitovy objektiv je z tych troch najlepsi. Keby si brala iba telo a neskor dokupila objektiv, tak ani ten Canon 400D nie je na zahodenie, vacsi vyber objektivov a aj v bazaroch. Tie Nikony potrebuju AF-S objektivy - so zabudovanym ostriacim motorcekom, pravdaze ak nechces ostrit rucne :-)
na to odpovedia vacsi odbornici, ja sa medzi nich neradim, ale prednedavnom som si vyberal aj ja zrkadlovku, medzi mojich favoritov som zo zaciatku radil Nikon D40x a Canon Eos450D. Pravdaze ani k jednemu som nechcel kupovat kitovy objektiv, mal som v umysle kupit Tamron 17-50/F2,8. Ak si precitas recenzie nielen na tomto portali ale aj na inych serveroch, myslim si ze pre zacinajuceho zrkadlovkara z tych co si spomenula je najlepsia volba Nikon D60 aj s tym kitovym objektivom 18-55 AF-S DX VR (ma zabudovanu stabilizaciu) alebo aj ten Canon Eos 400D no vyber si k nemu iny objektiv, celkom sa canonu podaril novsi kitak EF-S 18-55 IS (tiez so stabilizatorom). Inac celkom dole isli ceny aj za Canon Eos 450D...
na to odpovedia vacsi odbornici, ja sa medzi nich neradim, ale prednedavnom som si vyberal aj ja zrkadlovku, medzi mojich favoritov som zo zaciatku radil Nikon D40x a Canon Eos450D. Pravdaze ani k jednemu som nechcel kupovat kitovy objektiv, mal som v umysle kupit Tamron 17-50/F2,8. Ak si precitas recenzie nielen na tomto portali ale aj na inych serveroch, myslim si ze pre zacinajuceho zrkadlovkara z tych co si spomenula je najlepsia volba Nikon D60 aj s tym kitovym objektivom 18-55 AF-S DX VR (ma zabudovanu stabilizaciu) alebo aj ten Canon Eos 400D no vyber si k nemu iny objektiv, celkom sa canonu podaril novsi kitak EF-S 18-55 IS (tiez so stabilizatorom). Inac celkom dole isli ceny aj za Canon Eos 450D...
co znamena to s tym motorcekom? nikon D60 a canon D400 ho maju? lebo uvazujem o nejakom z nich ale nie je to menej prakticke nemat ten motor uz aj v tele? a co je to kitovy objektiv? :)
Znamená to to, že Nikon D40 a D60 nemajú vstavaný AF motor v tele (to má až D80) a tak musí byť AF motor vstavaný v objektíve. Výhoda - (spravidla) rýchlejšie zaostrovanie, nevýhoda - vyššia cena. A samozrejme že to umožňuje znížiť cenu tela... nie je to nejaký killer pri rozhodovaní o kúpe... len s tým treba rátať pri plánovaní nákupu výbavy.
Nikon D40 alebo D60
Vďaka za radu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie