Zdravim Vas pani a damy....:-))
...potrebujem poradit resp. skusenosti....xcem kupit zakladny objektiv pre 5D MKII avsak co vybrat?....nepotrebujem odkazy na predchadzajuce temy atd....potrebujem konkretne skusenosti takze ak ich nemate ani nepiste.....uvazujem C24-105, C24-70, Tamron 28-75, Sigma 24-70 macro....cena je vedlajsia....pre vysvetlenie prechadzam z 50D a tam som mal ako zakladak C17-40 no ten je na FF kratky.....dik za korektne info
Mal som možnosť odskúšať, (fotil som s nim jednu spol. udalosť -interier), Canon 24-70 na tele 40D (APS-C).....výborná kresba , pohotové , rýchle , tiche ostrenie.....Tamron -Sigma....načo sa tým zaoberať ,ak neriešiš cenu........Tamron - hlučný slimák,. Sigma , ak máš na mysli novú verziu HSM , tak je vraj dobrá (ostrá , tichá)...ale to sme už mimo , to je recenzia..:)))
Ktorý z dvoch Canonov, na ktoré sa spytuješ, si už podľa priorit rozhodni sám....
Mam 24-105, ale pouzivam ho dost zriedka, vacsinou si namiesto toho beriem so sebou 35L a 135L. Co vybrat dost zalezi od pouzitia. Na turistiku v meste je 24-105 vyborny rozsah, ale ak casto fotis ludi v slabsom svetle, je svetelnost dolezitejsia. Mimochodom medzi 40 a 70mm nie je az taka diera, co tak si kupit 70-200?
Tamron a Sigma 24-70 su dobre len na APS-C.. na FF maju ostry len stred a okolie vyhradne blizko stredu, rohy a kraje maju dost makke a nepomoze ani clonit. Cize tymito objektivmi by som sa na FF nezaoberal vobec.
aVyber jeden z Canonov. 24-105 je trosku ostzrejsi, lahsi, ma vacsi rozsah, je lacnejsia a ma IS, 24-70 je zasa svetelnejsi co je pre niekoho velka vyhoda, ale drahsi a ovela tazsi. Vyber je na tebe
asi najlepsia volba je 24-70 24 na FF staci a pri 70mm a F2,8 mozes otit aj portrety...
Ano , akosi sa to s tým portrétom zaužívalo že 50-ka na APS-C je portrétové sklo....Ja som presvedčený že pre FF, je to pravé orechove stotridsaťpäťka.....Možno nebude súhlasiť ani Ken...ale ten nemusí...od neho mudrejší sme všetci...:)))))
Chvilu som pouzival 24-105/4, ale nebolo to stale to prave orechove - ani siroke, ani dlhe. Tak som sa vratil k 17-40/4. Teraz je moj zakladak 17-40/4 a 70-200/4 ;-)
Na C5 II pouzivam C24-105L 50%( akuratny rozsah pre moje ucely) a dalsich 50% C35mmL 1,4( vynikajuca kvalita a svetelnost). Nevzdala by som sa ani jedneho. Tele mi vobec nechyba. Treba si vybrat podla toho co najviac a najradsej fotis. good luck ;o))
..tak to je smutné že chlap ktorý ma C5 II sa pýta na objektív aký ma používať. Budeš asi zazobanec a chceš sa len pochváliť. Ako si spominal linkou je tu na to dosť ale tebe to nestačí ti chceš sa len predviest že na to máš ked peniaze nerobia problém. A ani sám nevieš čo chceš fotiť? Pre mňa úbohe...
..tak to je smutné že chlap ktorý ma C5 II sa pýta na objektív aký ma používať. Budeš asi zazobanec a chceš sa len pochváliť. Ako si spominal linkou je tu na to dosť ale tebe to nestačí ti chceš sa len predviest že na to máš ked peniaze nerobia problém. A ani sám nevieš čo chceš fotiť? Pre mňa úbohe...
ty nerozumieš? nakázal ti keď nemáš tak nepíš, ber to ako rozkaz a šúchaj nohami :))))))) ale keď si všimneš, to je ten prípad, ked založí vlákno a dovidopo, viac ho niet :)
...dakujem za skusenosti....a vsade sa najde d..il.....
...mimochodom vzdy a vsade sa ozvem...nesliedim na portali kazdy den bo na to cas nemam pri dvoch malych detoch a mojich konickoch(bajk, fotenie atd.)
...chcel som len a len skusenosti ziadne odkazy na testy....
...pisal som, ze mam C17-40 ale ta je dost kratka, takze po precitani to vidim na C24-105 vs. C24-70...vsetkym, co sa vyjadrovali k teme dakujem....
...veci od temy by mali riesit moderatori resp. admin.....ale to je uz na vedeni portalu....(vid. velmi dobre vedenie fora na forum.mtbiker.sk)
...dakujem za skusenosti....a vsade sa najde d..il.....
...mimochodom vzdy a vsade sa ozvem...nesliedim na portali kazdy den bo na to cas nemam pri dvoch malych detoch a mojich konickoch(bajk, fotenie atd.)
...pisal som, ze mam C17-40 ale ta je dost kratka, takze po precitani to vidim na C24-105 vs. C24-70...vsetkym, co sa vyjadrovali k teme dakujem....
...veci od temy by mali riesit moderatori resp. admin.....ale to je uz na vedeni portalu....(vid. velmi dobre vedenie fora na forum.mtbiker.sk)
Nemuselo by byť odveci kúpiť radšej 70-200vku napr F2,8 verziu a kombinovať ju s tou 17-40L ak hľadáš cestovné riešenie 24-105L nesklame. Možno je aj ostrejšia kao 24-70 L:)
Nemuselo by byť odveci kúpiť radšej 70-200vku napr F2,8 verziu a kombinovať ju s tou 17-40L ak hľadáš cestovné riešenie 24-105L nesklame. Možno je aj ostrejšia kao 24-70 L:)
Jozef, aj nad tym som rozmyslal ale momentalne asi viac vyuzijem tu 24-105....kazdopadne potom by som asi uvazoval nad 70-200 F4 IS.....a tym asi nadlho skoncim....
..dik za nazor....
Zakladak pre 5D MKII
Ktorý z dvoch Canonov, na ktoré sa spytuješ, si už podľa priorit rozhodni sám....
..dik za nazor....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa