Dobry den,
Som este len zaciatocnik v zrkadlovkach.Chcel by som si kupit neaky zoom objektiv k Pentax k-x lebo mam len zakladny kit s 18-55.
Maximum investicie je do 150e, moze byt aj pouzity.
Na ebay som nasiel :
Tamron AF 75-300mm f/4-5.6 LD (IF) MACRO LEN for Pentax
Tamron AF 28-200mm f3.8-5.6 LD(IF) Zoom Lens for Pentax
Pentax 50-200mm ED f/4-5.6 Zoom Lens will fit Samsung
Pentax smc DAL 50-200mm f/4-5.6 ED Lens
Dakujem za radu
... je velky rozdiel medzi tymto Tamron AF SP 17-50MM F/2.8 XR Di II LD a tou Tokinou?. Ja osobne som uvazoval medzi Pentaxom FA 50/1,4 , alebo Tamron AF SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1
tie objektivy sa nedaju porovnavat.. tamron je 17-50mm, cize sirokouhly svetelny zoom a ta tokina je 28-70mm, cize tzv. standartny zoom alebo kratky telezoom. Tamron je z plastu, Tokina je z kovu. Ak mas Tamron 17-50, tak Ta tokina by bola fajn ako dalsi objektiv, lebo je aj za fajn cenu. FA50/1.4 je tiez fajn, ale v tomto pripade by som sa priklonil k tej Tokine. Ak 17-50 Tamron nemas, skor by som bral FA50/1.4 a k nej teda nejaky sirokouhly svetelny zoom, napr. aj ten Tamron.
neviem vobec aky mam kupit. asi mi bude stacit len UV lebo vacsinou fotim len vonku krajiny, atd.
Clony dava Pentax svoje originalne, zohnat ich mozes cez www.pentax.sk, UV filter nekupuj => vyhodene peniaze a kup si radsej kvalitny polarizacny filter (CPL) napr. zn. Hoya HRT alebo Hoya HD (pretoze tieto prepustia viac svetla) pre 18-55 setak s priemerom 52mm. Z tych linkov, ktore si uviedol si nekupuj nic, lebo na nich nic pre teba vhodne ani nebolo.
preco ta clona nebola pre mna ? vsak bola 52mm.
kolko stoji taky kvalitny CPL ? nech viem na akej hranici sa mam drzat.
pentax.sk nemozem riesit lebo som v Irsku. a na ebay ogiginal pentax clonu neviem najst ani na amazone.
Clony dava Pentax svoje originalne, zohnat ich mozes cez www.pentax.sk, UV filter nekupuj => vyhodene peniaze a kup si radsej kvalitny polarizacny filter (CPL) napr. zn. Hoya HRT alebo Hoya HD (pretoze tieto prepustia viac svetla) pre 18-55 setak s priemerom 52mm. Z tych linkov, ktore si uviedol si nekupuj nic, lebo na nich nic pre teba vhodne ani nebolo.
no je to dost 40e za ten filter, ked aj HD sa pohybuje zhruba v tej cene.. pozri si aj ceny Hoya HD CPL 52mm a v Irsku nie je ziadna Pentax predajna? Preco by si mal kupovat neoriginalnu clonu, ked k tvojmu objektivu sa vyraba originalna a stoji len par eur..
a originalnu clonu uz len z toho dovodu, ze pentax slnecne clony maju na spodu otvor pre prst, ktorym mozes tocit s polarizacnym filtrom.. ine znacky tuto vymozenost nemaju a teda by si pri pouziti polarizacneho filtru nemohol mat na objektive zaroven aj slnecnu clonu..
a originalnu clonu uz len z toho dovodu, ze pentax slnecne clony maju na spodu otvor pre prst, ktorym mozes tocit s polarizacnym filtrom.. ine znacky tuto vymozenost nemaju a teda by si pri pouziti polarizacneho filtru nemohol mat na objektive zaroven aj slnecnu clonu..
na ebayi som nasiel len nejaku znacku JJC a ma to aj zo spodu otvor. ale chcel by som ten original pentaxu
no je to dost 40e za ten filter, ked aj HD sa pohybuje zhruba v tej cene.. pozri si aj ceny Hoya HD CPL 52mm a v Irsku nie je ziadna Pentax predajna? Preco by si mal kupovat neoriginalnu clonu, ked k tvojmu objektivu sa vyraba originalna a stoji len par eur..
tak originalna clona stoji od 25 do 35 eur, co som pozeral a neoriginalna od 5 do 10 :-) takze ak by Ta neoriginalna bola dobra, resp. taka ista ako Ta originalna asi by som to neriesil.. a ten filter za 40e moze byt :-)
Sammy, porad prosim aj mne, ja som najsamprv kupoval UV filtre HAMA 52 na 18-55 a 58 na 55-300 hlavne ako ochranu pred poskriabanim objektivu a aj z fin dovodov. Teraz chcem kupit CLP, no nevyznam sa v oznaceni ako PRO1D, HD, UV HRT. Fotim najma deti pri vode - bazen, plaz a na lyzovacke. Dakujem
Sammy, porad prosim aj mne, ja som najsamprv kupoval UV filtre HAMA 52 na 18-55 a 58 na 55-300 hlavne ako ochranu pred poskriabanim objektivu a aj z fin dovodov. Teraz chcem kupit CLP, no nevyznam sa v oznaceni ako PRO1D, HD, UV HRT. Fotim najma deti pri vode - bazen, plaz a na lyzovacke. Dakujem
na menej svetelne objektivy odporucam bud Hoya HRT alebo Hoya HD, maju totiz viacej transparentny polarizacny film, ktory prepusti viac svetla a zaroven zachova rovnaku ucinnost polarizacie..
tak originalna clona stoji od 25 do 35 eur, co som pozeral a neoriginalna od 5 do 10 :-) takze ak by Ta neoriginalna bola dobra, resp. taka ista ako Ta originalna asi by som to neriesil.. a ten filter za 40e moze byt :-)
vies mi prosim ta poradit aky je rozdiel medzi tymito filtrami?
objektiv k Pentax k-x
http://foto.bazos.sk/inzerat/4035636/Tokina-AT-X287-AF-PRO-SV-28-70mm.php
Oplati sa kupit.
som nasiel->
http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270601278842&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://www.amazon.co.uk/Pentax-K100D-Super-Resolution-Fluorescent/dp/B0012MYM0Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1266657784&sr=1-1
Dakujem
kolko stoji taky kvalitny CPL ? nech viem na akej hranici sa mam drzat.
pentax.sk nemozem riesit lebo som v Irsku. a na ebay ogiginal pentax clonu neviem najst ani na amazone.
dakujem
http://www.amazon.co.uk/Hoya-52mm-HRT-Circular-Polarizing/dp/B00344R250/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1278349919&sr=1-1
na pentax.co.uk je len postovne okolo 18 libier takze sa mi neoplati objednat original clonu. musim niekde inde.
http://cgi.ebay.ie/Hoya-HRT-Digital-52mm-Circular-Polarising-UV-Filter-UK-/140422067500?cmd=ViewItem&pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item20b1ceb52c#ht_1502wt_911
ten pentaxwebstore je predrazeny, ale mas tam presny popis, ze co mas hladat.. urcite to budu mat aj na bhphotovideo a podobnych obchodoch..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa