Rád by som sa nechal poradiť, akú máte skusenosť s leteckou prepravou(dovolenkovou) v rámci osobnej batožiny na palube: zrkadlovka,objektívy,nabíjačky,karty,káble,notebook--v jednom ruksaku.Či je s tým problém pri pasovej kontrole-osobnej kontrole,či to musí isť vsetko cez skenner,alebo či sa musí všetko vyložiť pred kontrolou...ide o let do Turecka.ďakujem
Vsetko pojde cez skener. Fotak, objektivy a karty by mali byt uplne ok aj v ruksaku, notas mozno bude treba vybrat a preskenuju ho zvlast. Neviem, ako je to s kablami - tam je urcite riziko, preto by si ich mal radsej zbalit do velkej batoziny, ak mas taku moznost, a nie do carry-on. Ale na dovolenkovych chartroch je to mozno trochu benevolentnejsie, neviem...
ja co som isiel do a z Pariza tak tiez no problem, mal som lowepro slightshoot 200 a v nom natrieskane uplne vsetko co mam - fotak, objektiv, citacku kariet, 3m kabel, nabyjacku, baterku, a neviem co vsetko este :) a len to dali do rotgenu :D a bolo ... stastnu cestu ! :)
Pred dvoma tyzdnami som sa prave z Turecka vratil s ruksakom plnym az po okraj. Objektivy telo D90 a prislusenstvo + nejake zakladne cistenie. A ziaden problem ani v BA a ani v Antalii. Bol som aj tesne pod 5 kg takze sa nikto nad tym ani nepozastavil. Aj ked v antalyi prejdes cez kontrolu cez scanner 2 x kym sa dostanes do lietadla nevybaloval som ani raz..
fotak sa praveze odporuca davat do prirucnej batoziny a nie do normalnej....takze to je uplne v pohode, akurat z prislusenstva by im mohol vadit stativ...
ja som letel na vykend do ciech a koli vybave som si kupoval Lowepro Compurover AW, letel som s Ryanair a plne napraskanym batohom (dve tela, tri objektivy, baterky, filtre...), batoh presahoval o par centi rozmery prirucnej ale problem nerobili nikde, mna by zaujimalo , ze ked si clovek kupi v duty-free zone stativ, alebo monopod, ci ta s tym potom pustia do lietadla, lebo ktosi tu pisal ze sa to uz bere ako zbran.
ja som letel na vykend do ciech a koli vybave som si kupoval Lowepro Compurover AW, letel som s Ryanair a plne napraskanym batohom (dve tela, tri objektivy, baterky, filtre...), batoh presahoval o par centi rozmery prirucnej ale problem nerobili nikde, mna by zaujimalo , ze ked si clovek kupi v duty-free zone stativ, alebo monopod, ci ta s tym potom pustia do lietadla, lebo ktosi tu pisal ze sa to uz bere ako zbran.
A vadia aj filtre? skôr ma zaujíma cokin, je to vlastne kúsok plastového skla ale môžu to brať ako ohrozenie:-)
Cookin somnou cestoval Vieden - Brusel- Dili-Kathmandu .. Kathmandu -Dili-Luton-Vieden a nebol problem. Do batoha mi fyzicky pozreli iba raz, ale ani raz som nemusel vykladat cely obsah.. videli zrkaldovku objektiv tak ich to uz viac nezaujimalo :)
to mi je jasne:)...ale ako sa to riesi, ked prides s batozinou na check-in, odovzdas, zostane ti prirucna, prejdes cez scanner do bezcolnej zony..a tam si kupis stativ, monopod ?
letel som viac krat praha - bergen a spat, stativ som mal dole v batozine... nebol ziaden problem. Dokonca ani s vyssie spominanymi cokin filtrami... nikdy som nic nevykladal, akurat ma vzdy vyzuli:))
to mi je jasne:)...ale ako sa to riesi, ked prides s batozinou na check-in, odovzdas, zostane ti prirucna, prejdes cez scanner do bezcolnej zony..a tam si kupis stativ, monopod ?
mali by ti ho zavriet do plastoveho sacku, ake davaju na letiskach. vsetko zavrete v takychto sackoch sa na letisku ignoruje, pokial viem
tak ako píše semir, dajú do sáčku.....ide len o to, že v duty free zone nikde statív nekúpiš ;)
Išiel som so zrkadlovkou v príručnej batožine v máji cez 3 letiská tam aj späť. Všade bez problému, len naspäť v Mníchove mi ju vybrali a musel som urobiť kontrolnú snímku (predpokladám, aby si overili, že je funkčná a nič nepovolené nie je vo vnútri) a komplet fototechniku poslali cez röntgen ešte raz.
ani ja som nevidel obchod s fototechnikou v Dute free zóne, maximálne kúpiš nejaký kompakt alebo jednorazovku
na niektorom letisku v Londyne, alebo v Bristole v Dute free zóne je obchod specializovany na fototechniku, fotaky, objektivy, brasne... Ale poviem pravdu, cena nebola o moc lepsia ako v obchodoch v UK, dokonca vyssia ako na ebay. A ci tam boli stativy neviem.
LETECKA DOPRAVA-prevoz techniky
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa