Aký je podľa Vás najlepší širokouhlý objektív vyššej strednej triedy pre Canon 7D? Zoom alebo fix? IS alebo lepšia svetelnosť?
Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM VS Sigma DC EX 1,4/30 HSM C/AF
no 17-55 je výborný zoom , sigma 30mm F/1,4 je dlhšia ako 17mm .
Skús si pozrieť testy tu : http://www.photozone.de/canon-eos a potom sa rozhodni. Pevné sklo je pevné sklo, kvalita sa nezaprie ale nie vždy dobre využiteľné. Ešte by som pozrel aj 17-40 L :)
po prepočte ten canon vôbec nie je wide.
ked nerozhodujú peniaze tak rozhodne, aspoň podľa mňa, canon 14mm L prvú alebo druhú verziu, ale radšej tú druhú. Ked aj to je málo wide tak tokina 11-16.
Sam musis vediet, ci chces zoom alebo fix. 30mm na crop by som nepovazoval za sirokouhly objektiv. 17-55 2.8 je vyborny objektiv, je to de facto to iste ako 24-70 na full frame. Nema cerveny pasik, ale kresba/ostrost/rychlost ostrenia/hlucnost su na L urovni. Spracovanie je horsie, ale zas ma stabilizator.
Netreba zabudnúť na novú Sigmu 8-16 /4,5-5,6 Určite poznáš taliana Juzu , ten ju teraz testoval na 7D a nevie si ju vynachváliť ! Pokial by si to chcel na krajinky tak by to bol ideál !Ak v blízkej dobe neplánuješ prechod na FF tak by som doporučoval canon 17-55 /2,8 IS je to mimoriadne univerzálny a kvalitný objektív !
Tu máš ešte link na ten test : http://www.juzaphoto.com/eng/articles/sigma_8-16mm_review_vs_12-24.htm
jarosujo: Podstatou otázky malo byť, čo je užitočnejšie - výborná svetelnosť, alebo IS..? Ono ja fotím dosť často pri slabom svetle + navyše sa mi dosť trasú ruky, takže potrebujem dobrú svetelnosť ideálne v kombinácii s IS.
Na fix ohnisko ma veľmi nahováral Martin Žilka, svetelnosti boli výborné a na krajinky by som zoom MOOOŽNO oželelel.
Spracovanie = dielenské vyhotovenie, kvalita opracovania atď? To by nemal byť problém, snažím sa dávať na veci pozor.
conan7: ospravedlnujem sa, nevyjadril som sa jasne, hľadám základný objektív, nie ultrawide. 27mm real nie je také hrozné, ako začiatok stačí.
Eriček123: dakujem za tip na výborné sklo (17-40 L), ale f/4,0 je pre mňa veľa z vyššie uvedeného dôvodu.
Heňo: áno, aj mne to zatiaľ vychádza na EF-S 17-55
Dotaz som kládol preto, s inými sklami ako Canon nemám skúsenosti, či niekto neviete ešte o niečom lepšom v tejto cenovej kategórii..
Známy (fotograf) ma odrádza od AF-S objektívu, že je už dosť drahý - mohol by byť problém ho predať, ak by som neskôr kúpil fullframe. Aj keď osobne si myslím, že pre mňa ako amatéra by bola 7D + EF-S 17-55mm f2.8 IS už značný luxus.
Vzhľadom na moju požiadavku dobrej svetelnosti, cene v strednej kategórii (cca do 1200€) by už v EF nebolo nič vhodné, a z iných značiek možno Tamron AF17-50mm F/2.8 Di-II LD, recenzie ho chvália, no pripadá mi nejak lacný a navyše je tiež len pre APS-C.
Ďakujem za všetky predchádzajúce aj budúce príspevky.
svetelnost a IS nemusia ist nutne ruka v ruke. Ak fotis staticke sceny, tak to by som radsej IS bral. Okrem toho ak potrebujes vacsiu hlbku ostrostia aj tak musis zaclonit. Naopak, pri nejakej reportazi ti ten IS nepomoze vobec, cisto len svetlost. Tam sice pevne ohnisko vychadza parametrovo lepsie, ale zas je neprakticke z hladiska rozsahu. Mal by si uviezt konkretne motivy, ktore fotis. Ze drahy aps-c objektiv bude problem neskor predat je pravda, ale dohovie kedy budes FF kupovat a do vtedy co nebudes fotit? To musis sam najlepsie vedet.
Daniel.U: väčšinou fotím krajinky (kde by sa fix možno uživil), ale kedže pracujem s hudbou, občas chcem cvaknúť niečo aj na koncerte a práve tam býva problém so svetlom. Niekedy celok, niekedy detail -> zoom nutný.
APS-C vs FF už neriešim, 7D-čka bude pre mňa ako amatéra strop.
conan7: ´17-55 nie je do každého prostredia´ toto ma zaujalo, môžeš byť prosím konkrétny? Ešte som ho nedržal na živo a viem že to nie je L rada, ale zatiaľ mi ho každý chváli..
DJW podla popisu zatial DSLR nemáš, takže pri fotení na koncerte na pár cvakov pre vlastnú potrebu (reklamu) urobíš slušnú foto aj zo sklom s F/4 v celom rozsahu, F/2.8 bude len k dobru , použitelné ISO Canonu 7D vs Canonu SX10 je priepastné. Tamron 17-50 bude pre teba z fin. hladiska asi naj volba (nejde mi do hlavy ako si sa dostal k porovnaniu C 17-55mm vs Sigma 30mm z hladiska ceny, ktorá je viac než dvojnásobná)
17-55 is usm som pouzival na crope a predal som ho. fotky boli podla mna mekke, vyznam stabilizatora som nikdy akosi na kratkom objektive necitil. mat objektiv f2.8 kde su fotky mekke a musis aj tak clonit na F 4 nemalo vyznam. teraz mam tamrona 17-50 a je to super objektiv, stabilizovana verzia musi byt este viac
akože, ja preferujem IS hlavne na širočine...bo keď si urobím čaj do jumbo šálky, tak sa mi ruky pod tým pol kilom trasú a sa bojím, aby som nerozlial ten 17-ročný výberový čaj, tak sa zídu aj dva stabilizátory :o)
...to keď sa ja vraciam domov po fláme ...tiež idem po cestách necestách naširoko....a stabilizátor síce zapnutý je...no je kapánek neúčinný hlavne v horizontále:)
Solídny svetelný wide objektív pre APS-C
Radšej pol roka sporiť ako kúpiť kompromis.
Skús si pozrieť testy tu : http://www.photozone.de/canon-eos a potom sa rozhodni. Pevné sklo je pevné sklo, kvalita sa nezaprie ale nie vždy dobre využiteľné. Ešte by som pozrel aj 17-40 L :)
ked nerozhodujú peniaze tak rozhodne, aspoň podľa mňa, canon 14mm L prvú alebo druhú verziu, ale radšej tú druhú. Ked aj to je málo wide tak tokina 11-16.
a odkial má také info že sigma 30mm je wide?
Tu máš ešte link na ten test : http://www.juzaphoto.com/eng/articles/sigma_8-16mm_review_vs_12-24.htm
Na fix ohnisko ma veľmi nahováral Martin Žilka, svetelnosti boli výborné a na krajinky by som zoom MOOOŽNO oželelel.
Spracovanie = dielenské vyhotovenie, kvalita opracovania atď? To by nemal byť problém, snažím sa dávať na veci pozor.
conan7: ospravedlnujem sa, nevyjadril som sa jasne, hľadám základný objektív, nie ultrawide. 27mm real nie je také hrozné, ako začiatok stačí.
Eriček123: dakujem za tip na výborné sklo (17-40 L), ale f/4,0 je pre mňa veľa z vyššie uvedeného dôvodu.
Heňo: áno, aj mne to zatiaľ vychádza na EF-S 17-55
Dotaz som kládol preto, s inými sklami ako Canon nemám skúsenosti, či niekto neviete ešte o niečom lepšom v tejto cenovej kategórii..
Známy (fotograf) ma odrádza od AF-S objektívu, že je už dosť drahý - mohol by byť problém ho predať, ak by som neskôr kúpil fullframe. Aj keď osobne si myslím, že pre mňa ako amatéra by bola 7D + EF-S 17-55mm f2.8 IS už značný luxus.
Vzhľadom na moju požiadavku dobrej svetelnosti, cene v strednej kategórii (cca do 1200€) by už v EF nebolo nič vhodné, a z iných značiek možno Tamron AF17-50mm F/2.8 Di-II LD, recenzie ho chvália, no pripadá mi nejak lacný a navyše je tiež len pre APS-C.
Ďakujem za všetky predchádzajúce aj budúce príspevky.
APS-C vs FF už neriešim, 7D-čka bude pre mňa ako amatéra strop.
conan7: ´17-55 nie je do každého prostredia´ toto ma zaujalo, môžeš byť prosím konkrétny? Ešte som ho nedržal na živo a viem že to nie je L rada, ale zatiaľ mi ho každý chváli..
http://www.pbase.com/lightrules/image/98372965
F/13, 1/250 s, 11mm
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie