cawte..mám jednu otázku.ked nepozeráme na fakt že by sme brali do uvahy ze canon robí zrkadlovky so systemom zrkadlo-matnica-hranol a ze panasonic vo svojej najvyššej triede teda aspon čo je mne známe robí dnes čoraz viacej oblubene foťáky vo formáte micro 4/3 formátu tak zbadal by som nejaký rozdiel v kvalite obrazu keby som si porovnal vysledne fotografie ja neviem napriklad z canon eos 7D a panasonicom GH1? samopzrejme záleží dosť aj od objektívu a skla to je mi jasné ale tak vo všeobecnosti by somsa chcel spytat..či by malo v buducnosti zmysel ísť vlastne do pravej zrkadlovky ked v podstate tento panasonic gh1 je to iste len nema tu konstrukciu zrkadlovky..inak softverovo je to vybavene ako zrkadlo a čas uzávierky 1/4000 s je pre mna čistý luxus a možno by som až taký krátyk čas ani nevyužil..taktiež ak berieme do uvahy nabeh aparátu tak by mi nevadilo žeby nabehol behom dvoch sekund.kdezto so zrkadlom je možne fotit okamzite po zapnuti..tie dve sekundy by ma nezabili..takzee chcem sa etda spytat nestacil by mi ten panasonic?
Nieje nic lahsie ako pozriet si sample a testy na dpreview.com Ale porovnavas neporovnatelne systemy. Ako vobec mozes uvazovat o tom, ci GF-1 alebo EOS 7D. To je akoby si sa nevedel rozhodnut medzi pickupom a kabrioletom. Odporucam, aby si si najprv sam ujasnil co vobec chces a potom zacal porovnavat fotaky, ale v ramci svojej triedy.
So oblasti, kde je praktickejsi mensi fotoaparat (cestovanie) a inde ma vyhody zrkadlovka (sport). Momentalne este pre m4/3 nie je taky vyber objektivov ako pre zrkadlovky (chybaju svetelne teleobjektivy, portretne objektivy ...). Ak by si mal svetelny portretny objektiv, 1/4000s by Ti casto nestacilo.
Nieje nic lahsie ako pozriet si sample a testy na dpreview.com Ale porovnavas neporovnatelne systemy. Ako vobec mozes uvazovat o tom, ci GF-1 alebo EOS 7D. To je akoby si sa nevedel rozhodnut medzi pickupom a kabrioletom. Odporucam, aby si si najprv sam ujasnil co vobec chces a potom zacal porovnavat fotaky, ale v ramci svojej triedy.
okej ale ja som napísal že ked NEBERIEME do uvahy fakt ze canon robi tie zrkadla..ja samozrejme viem že sa to neda uplne porovnat lebo zrkadlo je zrkadlo ale možno som zle štylizoval otázku..ja chjcem vedieť či by mi stačil micro 4/3 systém ked nepozadujem nejaku extra triedu fotenia ale nejaky medzistupen medzi kompaktom a zrkadlom..o toto mi ide
okej ale ja som napísal že ked NEBERIEME do uvahy fakt ze canon robi tie zrkadla..ja samozrejme viem že sa to neda uplne porovnat lebo zrkadlo je zrkadlo ale možno som zle štylizoval otázku..ja chjcem vedieť či by mi stačil micro 4/3 systém ked nepozadujem nejaku extra triedu fotenia ale nejaky medzistupen medzi kompaktom a zrkadlom..o toto mi ide
nenapisal si ale, co chces fotit... tieto dve masinky su medzi sebou uplne inde, pokial napises vyuzitie, mozno ta niekto nasmeruje.
Na ´obyčajné´ fotenie pre radosť určite spraví veľmi dobrú službu aj micro4/3 aparát, kvázi medzistupeň medzi kompaktom a zrkadlom :) V spojení s kvalitným objektívom je to viac než postačujúca voľba. Odporúčam sa pozrieť aj na Olympus E-PL1 - najlacnejší a pritom veľmi dobre vybavený micro4/3 fotoaparát, sám ho mám a som veľmi spokojný.
Canon vs.Panasonic micro 4/3
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa