Fórum » O TECHNIKE

Polarizacny Filter na canon 17-40.

Lubosza85
2010-07-06 17:32:37+02
Dobry den , potreboval by som poradit aky polarizacny filter pouzivate alebo doporucujete, mam na mysli skor system cokin len mam strach ci sa da pouzit na tak siroke ohnisko, a ked tak aky system kupit viem ze hoya by bola najlepsia ale je to strasne na rychlo, teraz som sa dozvedel ze rano idem na sluzobku a nemam filter. Viem ze sa to da vsetko vygooglit ale skor ma zaujima ozaj niekto kto ho ma alebo pouziva, Velmi pekne dakujem za ochotu .

inkubbus
2010-07-06 18:27:56+02
uz hodinu tu cakas na odpoved. za ten cas by som to mal davno vygooglene aj kupene :))

jrfoto
2010-07-06 20:38:20+02
nechapem o com tu polemizujes, 17-40 na 50decke, vobec nie je nejako extra siroke ohnisko, takze ti nic vynetovat nebude, ten objektiv je urceny pre plnoformat, kde by vynetovat mohol, ale to nie je tvoj pripad, osobne by som na taky kvalitny objektiv(mam ho tez) take plastove bludy ako cookin nedaval, ked tak LEE, ja osobne pouzivam na tomto objektive filre Hoya(KENKO)PRO1 DIGITAL

titinius
2010-07-11 14:09:15+02
otazocka:
ma zmysel mat polarizak pri foteni futbalu za ostreho slnka na telezoome?
ci tam je co odfiltrovat alebo je to zbytocne a radsej nasadit clonu na objektiv.
Dik
mozte pridat aj nejake triky ak mate s fotenim footbalu :)

maTTo_corp
2010-07-11 14:13:14+02
príspevok od: titinius
otazocka:
ma zmysel mat polarizak pri foteni futbalu za ostreho slnka na telezoome?
ci tam je co odfiltrovat alebo je to zbytocne a radsej nasadit clonu na objektiv.
Dik
mozte pridat aj nejake triky ak mate s fotenim footbalu :)
táto otázka mi pripomína jednu veľmi podobnú....motofilter

...a sorry že ti neodpoviem, ale spýtam sa ťa zasa ja niečo....už si si to skúsil, aby si zistil či to má zmysel? lebo to by bola asi najjednoduchšia cesta...

duroslav
2010-07-11 15:01:26+02
No chlapče, sľuboval som ti, že budem k tovjim otázkam tolerantnejší, ale toto čo si vypustil.... :-)))

Po druhé použitie polarizáku a slnečnej clony sa navzájom nevylučuje.
Tak po prvé polarizák funkciu slnečnej clony nenahradí. Akurát keď ju nedáš, tak máš o jedno miesto naviac (filter), kde ti môžu vzniknúť odlesky.

A zbytok ako Mato...

Prípadne preštuduj toto :-)

http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2307

conan7
2010-07-11 15:07:20+02
čo riešiš teraz konkrétne? vieš na čo slúži polarizák však?
ked budeš mať ostré-denné svetlo tak to s ničím neodfiltruješ. na obloho môžeš použiť povedzme napr aj skylight filter...

a čo tam chceš aké triky? :D :D :D prezri fotky popredných fotografov futbalu a inšpiruj sa...

titinius
2010-07-11 16:11:46+02
akoze nevylucuje? a ako budem otacat tym polarizakom ked budem mat nasadenu clonu ?:-o

titinius
2010-07-11 16:14:29+02
no myslel som to tak, ci nemate skusenost s tym ze by bol ten polarizak vhodny pri foteni futbalu, koli niecomu co ma akurat nenapadlo :) nejaky dovod, alebo odlesky ktore Ta nenapadnu ze vznikaju kym to nevyskusas,
a pytam sa preto ze chcem prijst na zapas co najlepsie pripraveny a chcem mat co najviac much vychytanych aby som mal co najlepsi vysledok,,,
tod vse,,,

titinius
2010-07-11 16:16:08+02
pretoze chcem prijst na zapas co najlepsie teoreticky a technicky pripraveny, naco sa citaju knizky o tom ako fotit krajinu, makro, portret, tiez mohli urobit 1 stranovu knihu a napisat do nej ´naco kupujes knihy?! chod a skusaj!´ :) ze?:)
tak sa pytam, lebo najhlupejsia otazka je ta co nebola polozena :)

conan7
2010-07-11 16:32:01+02
http://www.fotografovani.cz/art/fotech_df/rom_accessories1.html
naštuduj niečo o polarizačných filtroch, že na čo slúžia (v tomto prípade ti stmaví oblohu) ale podľa mňa okrem toho je to zbytočné. zbytočné sklo pred objektívom.

hlavne sa sústreď na vhodný výber pozadia, na smer svetla, ši chceš nafotiť reportáž, alebo sa chceš zamerať na konkrétneho hráča, či chceš vyčkávať na nejaký konkrétny zaujímavý súboj, alebo čo len príde...

conan7
2010-07-11 16:32:38+02
len taká otázka pomimo. a čím to chceš fotiť?

duroslav
2010-07-11 16:57:40+02
akoze nevylucuje? a ako budem otacat tym polarizakom ked budem mat nasadenu clonu ?:-o
Chce to trochu cviku.
Inak niektoré slnečné clony (tuším ich dodáva ku svojim objektívom olympus) majú pri bajonete taký odsúvateľný kryt, cez ktorý sa dá veľmi ľahko dostať k obrube polarizáku a otáčať ním.

maTTo_corp
2010-07-11 17:05:22+02
pretoze chcem prijst na zapas co najlepsie teoreticky a technicky pripraveny, naco sa citaju knizky o tom ako fotit krajinu, makro, portret, tiez mohli urobit 1 stranovu knihu a napisat do nej ´naco kupujes knihy?! chod a skusaj!´ :) ze?:)
tak sa pytam, lebo najhlupejsia otazka je ta co nebola polozena :)
toto nie je nič, čo by bolo na vyskúšanie náročné...a človek sa najviac poučí z toho, na čo príde sám a sám si vyskúša...

...ja sa v tomto smere pýtam veľmi málo...že sa ale radím medzi najhlúpejších ma zatiaľ nenapadlo :)

...a tie knižky načo sú...tak to ti ozaj nepoviem...

duroslav
2010-07-11 17:14:04+02
Z môjho pohľadu je najhlúpejšia otázka tá, ktorá bola 100x (1000, 1000000....) zodpovadaná a vždy sa aj tak nájde niekto kto sa ju opýta nanovo :-)

Dilemou ostáva to, či je to problém otázky, alebo toho kto sa to pýta.

titinius
2010-07-11 17:24:39+02
nastudujem dikes :)
chcem si trosku skusit aj panning lopta+noha ak sa mi podari, popripade ak budem mat velmi vela stastia na prvy krat, tak aj brankarova ruka rozmazana+lopta ostra,
chcem to dat do roviny takych detailov s loptou

titinius
2010-07-11 17:25:34+02
príspevok od: conan7
len taká otázka pomimo. a čím to chceš fotiť?
no dostal som za promociu resp zostatnicovanie tu 70-200 f2.8 IS mkII, takze s nou to chcem skusit

titinius
2010-07-11 17:26:24+02
hej je mi jasne ze to treba len praxou zdokonalit, len mi napadlo ci nahodou nejaka uzitocna rada ktora by mi usetrila nejaky cas experimentovania :) dik

titinius
2010-07-11 17:27:29+02
no vsak ja nechcem aby si to odfotil zamna :) len som sa pytal na rady typu ´nefot proti slnku´ zvelicene a prenesene myslene , ak mi rozumies :)
proste nieco comu sa mam totalne vyhnut resp co mam urcite skusit a moze to mat pozitivny efekt na vysledok, chapes

titinius
2010-07-11 17:28:35+02
nuz :) mas tazky zivot :)
ked ja som taky komunikativny, ale uz mi idu 4 knizky o foteni, tak snad si oddychnes od mojich otaziek nachvilku :)

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()