Fórum » O TECHNIKE

Vybijanie accu blesku

ywen
2010-07-08 07:57:56+02
Ahojte rad by som sa opytal (pouzivam blesk len kratko, a ucim sa )ci sa vybijaju podstatnym sposobom accu ked je blesk odlozeny v ruksaku napr. medzi fotenim napr 4,5,10 dni ...Zaujima ma ci ked nabijem baterie po foteni, napaskujem ich do blesku a o tyzden idem fotit tak aby som sa neprekvapil ze uz nebudu nabite na plnu kapacitu.Je lepsie ich vlozit az pred fotenim ? Dakujem ( N SB600+ 4xAA Recyko)

yoxerman
2010-07-08 08:12:20+02
ja mam blesk canon speedlite 480ex, baterky gp 2700mAh - fotil som festivaly - t.j. iso 800 cca 1000 zaberov vydrzia... ak nafotis menej tak to pdodla mna vydrzi v belsku aj do nasledujuceho vikendu. avsak ja som ich stale pichol do nabijacky pre istotu a ani po dvoch rokoch som si pri dvocjh sadach nevsimol nejaku stratu kapacity, resp. pametoveho efektu. treba vsak mysliet nato, ze male iso, fotenie na slnku, resp. synchro s rychlou uzavierkou, beterky velmi rychlo vybija.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-07-08 08:15:35+02
Nabijatelne baterie typu NiMh sa postupne vybijaju, nemusis ich mat ani v blesku. Ak taketo baterie mesiac nepouzivas, mal by si ich dobit. Teraz su popularne baterie Enloop, ktore nemaju problem so samovolnym vybijanim a vydrzia mesiace.
Ako sa poznam ja, aj tak by som mal byterie vybite prave vtedy, ked ich potrebujem. Takze mam s IKEA alkalicke baterie vzdy v brasni a dalsie doma, takze ked ich potrebujem viem, ze ich mam na 100% pripravene.

ywen
2010-07-08 08:27:01+02
Poznam aj Enelopy su to technologicky rovnake acu ako Recyko len Enelopy robi Sanyo a Recyko GP. Vyrobca deklaruje ze pri skladovani je veeelmi male samovybijanie a po roku skladovania by mali mat este cca 90 % nabitej kapacity v sebe. Islo mi skor o to ci ma aj vypnuty blesk nejaky odber ktory tie baterky vybija. Je to predsa len impulzna zalezitost vyp./zap. blesku.

jake
2010-07-08 10:01:16+02
príspevok od: ywen
Poznam aj Enelopy su to technologicky rovnake acu ako Recyko len Enelopy robi Sanyo a Recyko GP. Vyrobca deklaruje ze pri skladovani je veeelmi male samovybijanie a po roku skladovania by mali mat este cca 90 % nabitej kapacity v sebe. Islo mi skor o to ci ma aj vypnuty blesk nejaky odber ktory tie baterky vybija. Je to predsa len impulzna zalezitost vyp./zap. blesku.
pokial fotim, baterky z blesku nevyberam ale ked blesk stoji 2 tyzdne tak vzdy je lepsie baterky vytihanut. Mat GP 2700 a Panasonic 2000. Som s tym spokojny ale urcite prejdem na japonske, GP sa pomaly ale isto vybija, ... takze ked budem dokupovat nahradne tak isto Enelopy

douglas
2010-07-08 11:57:04+02
GP 2700 veeelmi fajn, ale fakt je, ze sa na ne nemozem spolahnut, pokial som ich nenabijal posledny tyzden/dva... GP beriem vzdy so sebou, lebo ak su nabite, tak som s nimi max spokojny (i ked musim niekedy prehodit SB900 za SB800 ked sa prehrial - posledne ked som fotil na poludnie jednu akciu s FP). Enelopy beriem vzdy so sebou (8ks), hlavne ak som GPcka nedobijal tesne pred akciou...

pepo27
2010-07-08 12:02:07+02
príspevok od: jake
pokial fotim, baterky z blesku nevyberam ale ked blesk stoji 2 tyzdne tak vzdy je lepsie baterky vytihanut. Mat GP 2700 a Panasonic 2000. Som s tym spokojny ale urcite prejdem na japonske, GP sa pomaly ale isto vybija, ... takze ked budem dokupovat nahradne tak isto Enelopy
mam enelopy od Sanya a používam ich v SB900 a SB600, musím uznať že sa mi ich ešte nepodarilo niekde na fotení vymlátiť úplne použijem trochu vyššie iso a v pohode spravím okolo 700 záberov po mesiaci od nabíjania. Po nabití baterky vložím späť do bleskov...samozrejme záleží aj od toho akou silou blýskaš
či v manuálnom režime 1/1 alebo v iTTL...

javelin
2010-07-08 16:07:57+02
Oprav ma ak sa mýlim....eneloop je nejako inak skombinovaný Nickel s Metal Hydridom...????
Eneloop , čarovné slovo používané laickou verejnosťou....:)))
Dal som si tu námahu a jeden som rozbalil....rovnaké tabletkové zloženie (Made in Malaysia), ako Philips NiMh 2100....
Každé NiMh články majú samovybíjaci efekt , ktorý je o to väčší čim väčšia je impedancia článku....a tá je umerná tiež napríklad vekom a používaním...
Google je v tomto prípade na nič...dočital som sqa tam neskutočné hlúposti...:))))

javelin
2010-07-08 16:08:30+02
Toto som chcel priložiť

tomis.ales
2010-07-12 13:11:32+02
príspevok od: javelin
Oprav ma ak sa mýlim....eneloop je nejako inak skombinovaný Nickel s Metal Hydridom...????
Eneloop , čarovné slovo používané laickou verejnosťou....:)))
Dal som si tu námahu a jeden som rozbalil....rovnaké tabletkové zloženie (Made in Malaysia), ako Philips NiMh 2100....
Každé NiMh články majú samovybíjaci efekt , ktorý je o to väčší čim väčšia je impedancia článku....a tá je umerná tiež napríklad vekom a používaním...
Google je v tomto prípade na nič...dočital som sqa tam neskutočné hlúposti...:))))
Jasne. Eneloop su momentalne ozaj najpopularnejsie AA akumulatory dnesnej doby. Ked som konecne nasiel poriadne testy na AA baterie, musel som dat za pravdu ze su ozaj super. Testy sa tykali nie iba skutocnej kapacity, ale hlavne vybijacej krivky pri roznom zatazeni. Napr. Eneloopy ako jedine NiMh (okrem NiCd) zvladali prud 10A a pritom si este stale drzali napatie tesne pod 1V(myslim ze velmi dolezite pri nabijani blesku). Ostatne nezvladli ani 3A pri 0.7V. Takze v zatazi sa chovaju podobne ako NiCd ale kapacitou a samovybijanim su na tom ovela lepsie. Len ani jeden test nedokazal tak male samovybijanie ako deklaruje/reklamuju. Ale boli na tom lepsie o dve triedy lepsie ako ine NiMh, z ktorych niektore nevydrzali ani mesiec a uz boli nepouzitelne/nenabitelne.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-07-12 14:38:11+02
Jednoznačne eneloopy, ešte nič mi toľko nevydržalo ako tieto batérie, sú vžd ready, mám ich štyri sady a tri sady varty a dve energizer, jednoznačne eneloopy a celkom ujdú aj tie energizer ale treba na ne striehnut či nie su samovybité... Varty idu do kytek aj GP. Teraz testujem 1 sadu Sanyo 2700 EVO a zdajú sa cool. na svadbe vydržia celý den frčať.

viking81
2010-07-12 14:48:14+02
mne vydrzali celu svadbu GP 2700....a to som odcvakal sbleskom snad 600-700 zaberov...a uplne v poho...potom mam 2x sada recyka a s nimi tiez max spokojnost...nechcem tym povedat ze o enelopoch by to nebola pravda....pocul som na ne len to najlepsie :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()