Už približne tri mesiace fotím na canone 1DS ešte na tom pôvodnom a myslím že aj prvom:)
Aktualne mám a používam iba pevné sklo od canonu (EF 85MM F/1.2L II USM) a teraz prišla na radu kúpa objektívu s premenlivou ohniskovou vzdialenostou, pozeral som canon 24-70 L lenže ten je cez moje finančné možnosti aktuálne ale našiel som variantu sigma 24-70 ale moja otazka teraz znie: na sigmaphoto.com som našiel tieto dva objektívy 1. 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM za cenu v prepoctne na 850,- a 24-70mm F2.8 EX DG Macro za necelých 520,- v čom vzniká ten rozdiel skoro 330 euro? ako pozerám ich officialnu stránku tak je rozdiel iba v tom HSM - keby som zvolil lacnejšiu variantu tohto objektívu čo stratím? Alebo otázka sa da postaviť ešte lepšie - čo získam ak kúpim tú drahšiu variantu :)
Nejak sa do tých sigmáckych písmen nerozumiem... Moja 85mm má aj IS ako som sa snažil nájsť tieto objektívy nemajú is, nebude mi chýbať? Dakujem za odpovede :)
fotíš s 1Ds a 24-70 je nad tvoje finančné možnosti???? Máš 85mm f/1,2 L a riešiš tu dáku sigmu????
A na záver, vraj tá tvoja 85mm f/1,2 L má IS, tak sorry alebo buď nás tu ťaháš za nos alebo sa do toho vôbec nevyznáš. Takže s pravdou von ak sa chceš dostať k odpovedi a nie vyslúžiť si tu spŕšku posmeškov
Strhak ma skaredo obehol :( je to hnusne, ak pisem prispevok, si myslim, ze budem prvy a naraz... pozriem co som vlastne napisal a predo mnou lepsi prispevok, jooj :( :D
Strhak ma skaredo obehol :( je to hnusne, ak pisem prispevok, si myslim, ze budem prvy a naraz... pozriem co som vlastne napisal a predo mnou lepsi prispevok, jooj :( :D
šikovným patrí svet ;-)))
Inak nemám rád ak ma niekto ťahá za nos a chce sa tváriť dôležito a popíše tu výbavu ktorá je snom pomaly každého a nakoniec výnde s neho že nemá šajnu čo vlastne píše. Ale čo už, nejdem chlapcovi kaziť večer s tým že ja som už ozaj takou zostavou fotil ;-)
Ja som si myslel že má, teraz som to pozeral, nemá. Pomylíl som sa. Objektív mám len požičaný dokedy si nekúpim vlastný - a už nastáva ten čas ked ho budem musieť vráťit a čo sa týka 1Ds-ky, ako som spomínal mám ten prvý model ktorý vyšiel ešte s označením DIGITAL na miesto MARK a myslím že jej hodnota už teraz nepresahuje 1000,-. No vrátme sa k otázkam čo som sa pýtal vyššie...
to už je iná reč, ak ti vyhovoval tento požičaný kúp ten istý ale so svetelnosťou f/1,8 a nerieš dáke sigmi
Akože je to fakt super objektív, nafotil som na ňom zopár pekných fotiek (www.jakubhranik.blogspot.com)
ale bohužial potrebujem niečo multifunkčnejšie typu ako je ta sigma 24-70 ktorá sa mi zdá celkom v dobrej cene a porovnateľná s verziou od canonu čo sa týka objektivu ako takého (zhodná váha atd.)
- možem do objektívu investovať do 900,- a nechcem kúpiť trojrocny objektiv...
máš pravdu, moc sa v tom nevyznám, myslel som si že ten objektív ma stabilizátor, je len smutné že si ma hned označil za klamára :)
neoznačil dal som ti na výber a jedna z možností sa mi ukázala správna a to tá že sa v tom nevyznáš.
A keďže ja sa nevyznám v Sigmách ( pretože ma nezaujímajú, ja preferujem funkčné riešenia )tak ti neporadím ktorý z tých dvoch je lepšia voľba. No a na rozdieľ od teba to poviem hneť ;-)
Inak za to Dsko by som nedal viac ako 200€ a to sa v nich vyznám sakramentsky
Akože je to fakt super objektív, nafotil som na ňom zopár pekných fotiek (www.jakubhranik.blogspot.com)
ale bohužial potrebujem niečo multifunkčnejšie typu ako je ta sigma 24-70 ktorá sa mi zdá celkom v dobrej cene a porovnateľná s verziou od canonu čo sa týka objektivu ako takého (zhodná váha atd.)
no keď pozerám tie fotky máš ešte čo to doháňať čo sa tíka ovládania toho aparátu ;-)
Ja som predtým použival kompakt (canon G10) a je teraz pre mna to 1DS sakramentsky rozdiel...
Prečo by si za to dsko nedal viac ako 200,- to su také zlé?
Ja som predtým použival kompakt (canon G10) a je teraz pre mna to 1DS sakramentsky rozdiel...
nie niesu zlé, ale majú rokov a rokov. V tej dobe keď sa predávali ich kupovali len ozaj profíci a tí s tím aj toho hodne nafotili. To znamená že závierka je pred koncom životnosti a batéria je tiež už za zenitom a nová je buď nedostupná alebo extrémne drahá. Ja som tento prístroj ešte nevidel v stave v ktorom by som ho chcel kúpiť po väčšine sú totálne vybúchané a melú s posledného. No a to nehovorím o ich zastaranosti
ale dať človekovi kto je riadne mimo sklo za nekresťanských 2000€ je iná lotéria....husia koža mi naskakuje :)))))))))))))
tak ako ti už odpovedal on dole nižšie. Ak si na veci dáva pozor tak prečo nie. Ja vidím iný problém v tom a to ten že teraz nech si kúpi aké koľvek sklo nebude tak dobré ako táto 85ka a to nehovorím aká škoda že ho nevyužil tak ako mu to to sklo dovoľovalo
Canon 1DS digital a full frame od sigmy
A na záver, vraj tá tvoja 85mm f/1,2 L má IS, tak sorry alebo buď nás tu ťaháš za nos alebo sa do toho vôbec nevyznáš. Takže s pravdou von ak sa chceš dostať k odpovedi a nie vyslúžiť si tu spŕšku posmeškov
Inak nemám rád ak ma niekto ťahá za nos a chce sa tváriť dôležito a popíše tu výbavu ktorá je snom pomaly každého a nakoniec výnde s neho že nemá šajnu čo vlastne píše. Ale čo už, nejdem chlapcovi kaziť večer s tým že ja som už ozaj takou zostavou fotil ;-)
A keďže ja sa nevyznám v Sigmách ( pretože ma nezaujímajú, ja preferujem funkčné riešenia )tak ti neporadím ktorý z tých dvoch je lepšia voľba. No a na rozdieľ od teba to poviem hneť ;-)
Inak za to Dsko by som nedal viac ako 200€ a to sa v nich vyznám sakramentsky
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa