Nasiel som ponuku na kupu objektivu Canon 17-85 za dost nizku cenu. Oplati sa investovat priblizne 200€ do tohoto skla alebo uz naozaj dosetrit na dajme tomu tamrona 17-50. V recenzii o 550D sa pise o jeho mladsom vydani 15-85, je v nich velky rozdiel? Zaujimaju ma aj osobne skusenosti.
Dakujem :)
Dobre som sa pobavil. Naco davas otazku, ked odpoved uz davno vies.
Pytal som sa ci sa oplati investovat do konkretneho skla. Ci by som dostal ´vela muziky za malo penazi´. Stacil mi jeden nazor, konkretne od flanker-a (dakujem) podla ktoreho som sa zariadil. Naozaj mi stacil jednoduchy prispevok ze sa to neoplati nic viac...
Teraz si mozno uplny amater, ako pises, ale nebude to dlho trvat, ked ta fotenie zacne este viac bavit a investiciu do lepsieho objektivu vtedy ocenis. Zalezi aj od toho, co chces fotit. Nemas v galeri ziadne fotky, tak nemozme moc posudit. Ale vacsinou ludia, co fotia len tak, tak si vezmu fotak, na cvakanie, ked su niekde s kamosmi, popripade na rodinne oslavy, na tieto akcie, ked sa konaju v interieri potom pouziju vstavany blesk, lebo ich objektiv ma vysoku clonu a tie fotky uplne stratia atmosferu, vtedy by sa hodil ten tamron a anjlepsie ta novsia verzia s VC, s ktorou v pohode udrzis aj 1/10 sekundy s ruky, takze by si v interieri nemusel bliskat. Potom ludia, co si fotia len tak fotia kvetinky, na to sa tiez hodi ta nizka clona tamronu. aj na portrety. Takze zalezi od toho, co a v akych svetelnych podmienkach planujes fotit :)
a to, co pise Beholder ´...nuž,....ako úplný amatér si si kúpil telo ktoré treba vzhľadom na jeho snímač nakŕmiť lepšími objektívmi...´, tak ja mam 450D a dost vela ludi, co ako ja ho tiez maju, alebo maju ten co ty, lebo sme nemali viac penazi a sme radi, ze ho mame, na lepsi zatial nemame a fotime aj s nim v pohode, takze netreba hned vsetko zvalovat na fotak, lebo fotak ti sam dobru fotku nespravi :)
Canon 17-85 vs Canon EOS 550D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa