ahojte nie je mi celkom jasno ohladne filtrov. chcem sa opytat na co vyuzijem sede prechodové filtre? co spravia s obrazom ked ich nasadim na fotak, je mozne pouzit, prechodovy filter sedy a polarizak? pripadne 2 sede prechodove filtre?
Vyuzijes ich v krajinarskej fotografii, kde sa vyuzivaju na vyrovnanie rozdielnych jasov oblohy a zeme, pripadne na zdramiticnenie oblohy, vid link
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/sutaze/sutaz-s-cokin/?action=showPhoto&id=688
Je mozne pouzit polarizak a prechodak sucasne aj dva prechodove filtre, ja pouzivam dva filtre ked fotim proti silnemu svetlu napr: vychod a zapad slnka, aby nebol s oblohy len biely vypaleny flak ak chcem mat kresbu aj v spodnej casti na ´zemi´
napr: http://www.dunyphoto.com/albumy/krajina/Albums/Album2/Source/957.htm
dobre a este mi porad kde kupim tu uchytku na tie prechodove filtre na canon eos 400D, lebo ako som pozeral tak to su stvorcove sklicka, najprv som myslel ze to je tiez okruhle
vascinou potrebujes vyrovant rozdiel aspon 2EV, cize hladaj silnejsie filtre oznacene ND4 a ND8. Z cokinov je to 121 121M a najlepsie 121S, ktory ma maksi prechod. Alebo si kup celu sadu Cokin ND GRade KIT, kde je 121L, 121M a 121S.
Ahoj Michal: Najprv si zakúp držiak filtra s redukčným kružkom. Najvhodnejší je pre teba séria velkosti P. Táto séria je najvhodnejšia pre objektivy s priemerom od 48-82 mm. Redukčný krúžok si musíš vybrať podľa priemeru závytu aký máš na objektíve. Najvhodnejšie bude ak si zakúpiš nejakú sadu na krajinársku fotografiu. Sú rôzne sady, najzaumavejšia je sada s filtrami P 121L/ P121S/ P121S. A dokúp si aj najčastejšie používané filtre P120 alebo P121. Pozry www.mafra.sk ,alebo prolaika.sk a môžes si vybrať čo chceš. Nieje zlý ani Cirkul.polarizačny kruhový-zásuvný filter P 164 do držiaka cokin. Môžeš pozrieť aj moju galériu, pridávam aj popis ako používam filtre.
ako rozmyslam ze kupim ten kit P121 S,M,L. a este dokupil P120, tam si este pisal ze este P121, ale myslim si ze asi ten uz nebudem potrebovat ked mam sadu P121, ale ako teraz pozeram tak P121 je ND8 cize to je zase iny filter dobre tak kupim tychto 5, ale najprv kupim este objektiv :))) ale to bude v priebehu tohto tyzdna
Na zapad slnka je dobry aj Sunset 1 a Sunset 2, ale vlastne aj ine farby ako fialova, cervena, ci tabakova. Kto pouziva filtre Cokin, postupne si rozsiruje sadu a tym aj kreativne moznosti. Pozri napr. moju fotku mostu Apollo s cervenym filtrom.
tu fotku som videl no proste nema chybu ked ja kupim tie filtre tak to pojdem skusit odfotit, ale ako som pozeral aj fotky SI-KICK tak nema chybu to pouzivanie filtrov, aku je to odst rozdiel s tymi filtrami, zase nemam az tolko vela penazi na filtre , skor by som teraz kupil asi tych 5 základnych sedych a potom postupnem rozsiroval zbierku, je to dobre riesenie?
Ja by som si najprv zobral najprv tú sadu P 121 L/M/S + sunstet, alebo nejaký farebný. Buď modrý alebo fialový mauve, prípadne žltý. Aby si mohol porovnať farebné prechody niektorých záberou, ako napr. západ slnka alebo protisvetlo. Tieto 3 šedé ti na začiatok postačia.
ja objednavam z www.mafra.sk poslem mailom objednavku a za par dni mam filtre doma. Myslim, ze len pan Frano robi distibuciu pre fotorpedajne aj spotrebitelov.
Oplati sa kupit cely kit, ND gradual kit serie P. Su tam 3 prechodaky a drziak, kruzok na ktory sa dava drziak treba zvlast podla priemeru. Kity su vyhodne lebo v nich filtre vychadzaju o dost lacnejsie akoby si mal vsetko kupovat zvlast.
Nad farebnymi filtrami by som pre digitalnu fotku ani nejak neuvazoval, daju sa aplikovat softwareovo.
prechodové filtre
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/sutaze/sutaz-s-cokin/?action=showPhoto&id=688
Je mozne pouzit polarizak a prechodak sucasne aj dva prechodove filtre, ja pouzivam dva filtre ked fotim proti silnemu svetlu napr: vychod a zapad slnka, aby nebol s oblohy len biely vypaleny flak ak chcem mat kresbu aj v spodnej casti na ´zemi´
napr: http://www.dunyphoto.com/albumy/krajina/Albums/Album2/Source/957.htm
Oplati sa kupit cely kit, ND gradual kit serie P. Su tam 3 prechodaky a drziak, kruzok na ktory sa dava drziak treba zvlast podla priemeru. Kity su vyhodne lebo v nich filtre vychadzaju o dost lacnejsie akoby si mal vsetko kupovat zvlast.
Nad farebnymi filtrami by som pre digitalnu fotku ani nejak neuvazoval, daju sa aplikovat softwareovo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa