Zdravim vsetkych, chcem sa opytat na pamatove karty, viem ze vacsina ludi odporuca radsej viacej malych ako jednu velku kartu pre vacsiu bezpecnost nasich fotiek, chcem sa ale spytat na kapacity. Kolko fotiek, resp. ake su velky fotky z takej trebars D90 pri maximalnom rozliseni. Chcem skratka vediet kolko fotiek sa tam zmesti, ci staci 8GB, ale uz radsej kupit 16GB. Diki.
Mam D80 a pouzivam dve Sandisk 8GB SDHC karty a som spokojny. Pravidelne karty striedam, aby boli rovnomerne pouzivane. Pouzivam to dva roky a zatial ziadny problem. Celkovo nafotenych cca. 30000 zaberov.
no ja tiez uvazujem radsej kupit 8GB kartu a nech je rychla 30MB/s, co je uz za 50 ecok... Kolko sa tam toho zmesti, ake je tak mriemerne velka taka fotka z tej d80? este som nemal zrkadlo tak neviem.
no ja tiez uvazujem radsej kupit 8GB kartu a nech je rychla 30MB/s, co je uz za 50 ecok... Kolko sa tam toho zmesti, ake je tak mriemerne velka taka fotka z tej d80? este som nemal zrkadlo tak neviem.
no moja 8 gigova stala okolo 15 euro. Sice rychlost nie je 30mb/s ale videa moja zrkadlovka nema, tak mne to staci. Seriove nepouzivam. A ked hej, tak funguje :)
ja mam D5000 s touto kartou: SanDisk Extreme III SDHC 8Gb High Performance Card - 20Mb/s 133x edition a maximalna spokojnost planujem dokupit este jednu a bude vystarane neviem sice co za nu pytaju na Slovensku ale v UK je za: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B000Y9TZ9Y/watersphotogr-21/ref=nosim
Mam 2 ks 8GB SDHC kariet, jednu Kingston (4) a druhu sandisk Extreme 30MB/s. Vmesti sa na každu 390 zaberov raw formatu DNG, alebo 1122 v najlepsej kvalite jpg 12 mpx.
Nechce sa mi to celé opisovať, ale na strane 138 v manuáli nájdeš tabuľku, kde sú počty snímok na karte pri všetkých možných kombináciách.
Pamatove karty
8G-6class Raw+F-378,Raw-531,F-cca1000
16Gb-4class Raw+F-711,Raw-cca1000,F-cca2100
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie