Príbuzný cestuje do USA, kde sú ceny fototechniky na inej cenovej hladine. Rád by som vedel ako postupovať pri kúpe objektívu v cene cca 700 US$ (u nás stojí 830€). Exituje v USA niečo ako dph a dá sa to nejako využiť? Čo treba priznať pri vývoze a čo nie... záruku neriešim, idem do rizika... Máte niekto praktické skúsenosti s takýmto dovozom?
Ak ti to sklo bude kupovat v kamennom obchode, zaplati dan podla prislusneho statu/mesta. Najlepsie je objednat to z jedneho statu do druheho cez web, vtedy sa ziadna dan neplati. Dobry obchod je napriklad www.bhphotovideo.com v New Yorku - pokial by si to tvoj pribuzny nechal poslat mimo statu NY, bolo by to bez dane. Pomerne casta je aj doprava zdarma (free shipping).
A pri vyvoze netreba nikde nic hlasit. Naco? ;)
Cena bude taka, aka je na webstranke, pripadne navysena o dopravu.
A pri vyvoze nic nehlasis, Americanom je v podstate uplne jedno, co odtial vyvazas. Ten objektiv nech smari do prirucky a rozobranu krabicu, doklady, manual atd. do velkej batoziny, a nikoho (ani v USA, ani v EU) to trapit nebude.
Zdravím dnes som klikol na túto www stránku a nejak sa mi ceny nezdajú bude v tom dáky zádrhel ??? http://www.nakupusa.cz/product_info.php?products_id=2551&osCsid=9hhr3u35gqpdqt93d5ov8u3s00 zdá sa mi neskutočne nízka a tá cena je aj s dopravou aj DPH .... je to tak ???
Americanom bude jedno, ci nieco vyvazas, no europskym colnikom to urcite jedno nebude, ci nieco dovazas. Normalne by si mal pri odchode z USA poziadat na letisku o vratenie DPH, pretoze pri navrate do EU budes okrem cla platit aj DPH. To v pripade, ak dovoz toho tovaru priznas. Ked nic nepriznas a prevezies si objektiv v batozine, nic platit nebudes, pokial ti na letisku v EU neskontroluju batozinu. Ak ti nepriznany objektiv najdu, zaplatis clo, DPH a pravdepodobne aj slusnu pokutu. Treba zvazit mieru rizika. Argumenty, ze objektiv uz mas dlhsiu dobu nezaberu, pri ceste do USA by si mal totiz na specialne tlacivo zaznamenat vsetky veci, ktore prevazas so sebou.
Ohladom objednania tovaru do druheho statu USA... Neda sa objednavat na adresu hotelu, vojenskej zakladne a podobne. Takze iba ak by pribuzny pocas pobytu v statoch byval na nejakej klasickej domovej/bytovej adrese.
Moje rady vychadzaju z vlastnych skusenosti. 3x som bol v USA, raz som si nechal doniest fotak, druhy krat objektiv a raz dokonca na drzovku poslat dalsie sklo, a nikdy som s tym nemal problem. Teraz naposledy som v prirucke prevazal jedno telo a dve skla, plus nejake hluposti k tomu, a nikoho to vo Frankfurte ani Viedni nevzrusovalo. Podla mna kym toho nedovezies na kila, tak o to sotva niekto zavadi...
Co sa toho ´specialneho tlaciva´ na vstupe do USA tyka - nie som si tym celkom isty (hlava derava:) ale zda sa mi, ze pokial mas len osobne veci a nic na obchod, tak ziadne zoznamy privazanych veci nemusis spisovat.
No a k tomu objednaniu - ano, nezvykne sa dorucovat na hotelove adresy a uz vobec nie na P.O. Boxy. Najlepsie je byt v rodine a nechat si to poslat na kladicku domovu adresu.
Kúpa objektívu v USA
A pri vyvoze netreba nikde nic hlasit. Naco? ;)
myslel som na colnici ... hm... díky za radu, takže ak bude v Cincineti či ako sa to volá, a objedná to z NY potom bude cena iná?
A pri vyvoze nic nehlasis, Americanom je v podstate uplne jedno, co odtial vyvazas. Ten objektiv nech smari do prirucky a rozobranu krabicu, doklady, manual atd. do velkej batoziny, a nikoho (ani v USA, ani v EU) to trapit nebude.
Ohladom objednania tovaru do druheho statu USA... Neda sa objednavat na adresu hotelu, vojenskej zakladne a podobne. Takze iba ak by pribuzny pocas pobytu v statoch byval na nejakej klasickej domovej/bytovej adrese.
Co sa toho ´specialneho tlaciva´ na vstupe do USA tyka - nie som si tym celkom isty (hlava derava:) ale zda sa mi, ze pokial mas len osobne veci a nic na obchod, tak ziadne zoznamy privazanych veci nemusis spisovat.
No a k tomu objednaniu - ano, nezvykne sa dorucovat na hotelove adresy a uz vobec nie na P.O. Boxy. Najlepsie je byt v rodine a nechat si to poslat na kladicku domovu adresu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa