Zdravim ludia...mozno si niekto pomysli ze som lama ale nech...chcem sa opytat nedavno som si kupil radio na odpalovanie blesku SB900 a nejde mi to nejak normalne zosynchronizovat...ale to neviem...ked nastvim cas tak na 1/125-1/200 ako je pisane v navode nic ciernota. ale ak dam cas na fotaku na 1/50 tak pohoda ale zda sa mi to dlhy cas na nieco take nie???a niekedy ak nieco zmenim na fotaku napr clonu alebo cas tak mi to ani za boha neodpali...kde je zrada???mam to ist dat reklamovat alebo som taka lama ze by som fotenie mal radsej zavesit na kliniec???
skusal som vsetko...oboje na manual,na automatiku,priorita clony,casu,uplny manual, a na blesku to iste a nic...stale to tak isto robi...bud foto cierna, alebo pol na pol a v tom lepsom pripade ked mi da dlhy cas tak prepalena...
mam tiez ´lacny odpalovac´ vlastne este o dost lacnejsi ako tuto chalan ale este ani raz ma nenechal v stychu :D skor si myslim ze chalan to nejak nevie pouzivat :) mam tento http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6201 a funguje ako ma a stoji naozaj skoro nic.
no vidím že sa mi tu podarilo rozprúdiť také menšie vášne :)))))
ako určite ja prd rozumiem do odpalovačov to je fix, ale to že by som mal nad tým dni špekulovať ako to spojazdniť, aby som mal problémy s dosahom, aby som špekuloval ND filtrami aby som nejak dosiahol synchro čas a nakoniec ma trošku pobavilo že ´ja som kúpil niekolko sád´ pýtam sa nebolo by lepšie kúpiť jednu poriadnu, nekompromisnú sadu?
no všetko je o osobných preferenciách. ked raz budem kupovať odpalovače tak tie najlepšie a nikto ma na čínske hračky nenahovorí...
no vidím že sa mi tu podarilo rozprúdiť také menšie vášne :)))))
ako určite ja prd rozumiem do odpalovačov to je fix, ale to že by som mal nad tým dni špekulovať ako to spojazdniť, aby som mal problémy s dosahom, aby som špekuloval ND filtrami aby som nejak dosiahol synchro čas a nakoniec ma trošku pobavilo že ´ja som kúpil niekolko sád´ pýtam sa nebolo by lepšie kúpiť jednu poriadnu, nekompromisnú sadu?
no všetko je o osobných preferenciách. ked raz budem kupovať odpalovače tak tie najlepšie a nikto ma na čínske hračky nenahovorí...
vsetky ktore som pozeral za normalne peniaze mali napisany max sync cas na 1/250. potreboval som nieco lepsie (min 1/400). cactusy v4 boli jedine ktore to v tom case splnali.
dosah neriesim, 10m mi bohate staci na male studio, vonku neblyskam (zatial).
povedal si pre mňa to klúčové slovo: do 1/250 s...
ak prinutis Nikon D300s na x-sync lepsi ako 1/250 mas u mna flasu vodky. schvalne vravim x-sync a nie HSS/FP. na 1/320 uz bol tmavy pas v dolnej casti fotky.
takisto neriesim sprostosti typu TTL cez radio, na sutdiovych svetlach ti to je na 2 veci, lebo to nepodporuju a kupovat drahe ttl odpalovace kvoli par malym bleskom sa mi neoplati.
hej cactusy poznám...
no vieš čo sú to normálne peniaze. že dám normálne peniaze a špekulujem a trápim sa a za rok kúpim viac sád.alebo dám ´nenormálne peniaze´ a nemám problémy a môžem sa sústrediť na robotu...
ja na rozdiel od teba by som chcel len do exteriéru...
Radiove odpalovace / synchronizacia
2. vymenil si v nich baterky za nove ?
podla mna baterky v odpalovacoch. moje cactusy dost citelne zlepsia spravanie s novymi baterkami.
dosah neriesim, 10m mi bohate staci na male studio, vonku neblyskam (zatial).
takisto neriesim sprostosti typu TTL cez radio, na sutdiovych svetlach ti to je na 2 veci, lebo to nepodporuju a kupovat drahe ttl odpalovace kvoli par malym bleskom sa mi neoplati.
no vieš čo sú to normálne peniaze. že dám normálne peniaze a špekulujem a trápim sa a za rok kúpim viac sád.alebo dám ´nenormálne peniaze´ a nemám problémy a môžem sa sústrediť na robotu...
ja na rozdiel od teba by som chcel len do exteriéru...
ty to chceš do štúdia, ja by som to vedel predstaviť v exteriéri, ateliér neriešim. tak a tu sú už iné požiadavky, či nie?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa