zdravicko idem si kupit svoju prvu zrkadlovku a chcel by som sa spytat ktory je pre mna ako zacinajuceho najlepsi ci Nikon D5000 alebo Canon 500D ci 550D cenovo je najlacnejsi Nikon D5000 a potom o 100€ drachsi Canon 500D a o 200€ 550D
mne sa osobne najviac pozdava nikon ale aj ten canon 550d ma poriadne pritahuje pls poradte diky :)
V tejto cenovej kategórii boli priamymi konkurentmi 500D a D5000.
Osobne by som išiel do 550D, nakoľko je to stroj z tohto roku, najnovší. Okrem toho sa nemusíš trápiť s motormi v objektívoch. Jediná vec, ktorá by mi možno trochu vadila na tej 550D je veľa megapixelov a tým pádom požiadavka na kvalitnejšie sklá, ktoré dokážu uspokojivo vykresliť.
Priprav sa na to, že Ti tu ľudia začnú núkať svoje značky a hovoriť že to, alebo ono je najlepšie. Bez ohľadu na to, že mám Canon, 500D a D5000 sú priamy konkurenti a je v podstate jedno, ktorého kúpiš - Nikon má na jednej strane nevýhodu tela bez motora, na strane druhej sa ti možno zapáči výklopný displej:) Fotia prakticky úplne rovnako.
Nuž, a ak nerobí problém tých 200,- € navyše, tak určite EOS 550D - je to novšia technológia, pri Canone nemáš starosť s objektívmi a okrem toho to zvládne aj full hd video v normálnom framerate - ale to už je len čerešnička.
No a ak samozrejme máš ešte väčšiu možnosť došetriť, tak Nikon D90 alebo Canon EOS 50D, ale to už bude asi nad limit, keďže k tomu by bolo treba aj nejaké normálne sklá zaobstarať.
Prvýkrát som uvažovalo Nikone D5000 ale tak, vybrala som si D90 a neľutujem. Ale určite ani D5000 neni zlá. Ku canonom ma to zatial až tak neláka, kto vie, možno časom :)
noo 50D ma viac MPix....ma rychlejsie seriove snimanie...takze az tak uplne konkurencie schopne nie su...canonu a nikonu sa bohuzial nekryju triedy...myslim ze je to monetalne takto nejako...d3000...1000d...d5000...550d....d90...50d...a potom sa kryje 7D s d300s...aspon mam taky pocit :)
ludkovia diky moc ale canon 550d by bola asi moja hranica a pocul som zevraj canon ma niekedy problem zo zaostrenim je to pravda ??
kazdy fotak ma problem niekedy so zaostrenim :) zalezo na co ostris a za akych svetelnych podmienok :) a potom sa moze stat ze uz aj zaostri ale aj tak nie uplne presne :) proste musis ratat s nejakym percentom odpadu...nie je to ale nic strasne :)
Osobne si myslím, že pokiaľ nie je budged cca 100 000 SKK/30.1260 (kontraverzný kurz), tak je jedno akú APS-C zrkadlovku si kúpiť. Keď porovnám výstupy na ephote z Nikonu (do D700), alebo Canonu (do 5D Mark II), tak mi príde, že by úplne stačil kompakt Fujifilm FinePix S6500fd. Fotografie v galérii (Vorec, JaroD, a i) svojou kvalitou a aj vďaka PP často predčia hlavných aktérov na trhu (C/N) do spomínanej hranice. Výstrely od pasu, ktorých je táto galéria plná mi prídu, že pri rozhodovaní sa pre fotoaparát, zohrali hlavnú úlohu emócie.
Canon má pekný bielo-červeno-čierny popruh, ale blbý AF, občas úžasne veľa pixelov. Nikon má špičkové ostrenie, xy-bit RAW, riadenie ext. bleskov, ale sedliacky popruh (mne osobne sa páčil Pentax, má elegantný červeno-čierny popruh, ale!).:)
Čiže, ako z toho von? Kúpiť hoci aj kompakt, snažiť sa v prvom rade aby moje fotografie mali impakt, trénovať, mať dobrú kondíciu a potom, časom sa uvidí, v ktorej oblasti sa usadím, budem venovať a aký profi aparát si zakúpim. Či to bude aparát na krajinu Canon 5D Mark II (napr. veľmi dobrú prácu odvádza priateľ Waldo), alebo na iné Nikon D700 (viď.výstupy, dovolim si povedať priateľov napr. mrco, dodo bb, heňo). Toť skromný názor amatéra.
noo 50D ma viac MPix....ma rychlejsie seriove snimanie...takze az tak uplne konkurencie schopne nie su...canonu a nikonu sa bohuzial nekryju triedy...myslim ze je to monetalne takto nejako...d3000...1000d...d5000...550d....d90...50d...a potom sa kryje 7D s d300s...aspon mam taky pocit :)
...no zároveň mu chýbajú funkcie ktorými D90 disponuje (napr. video, Active D-Lighting, bezdrôtový systém riadenia bleskov), má menší počet ostriacich bodov atď:)...
...síce sú neporovnateľné...ale určite konkurencie schopné:)
mam kupit Nikon D5000 alebo Canon 550D ??
Osobne by som išiel do 550D, nakoľko je to stroj z tohto roku, najnovší. Okrem toho sa nemusíš trápiť s motormi v objektívoch. Jediná vec, ktorá by mi možno trochu vadila na tej 550D je veľa megapixelov a tým pádom požiadavka na kvalitnejšie sklá, ktoré dokážu uspokojivo vykresliť.
Priprav sa na to, že Ti tu ľudia začnú núkať svoje značky a hovoriť že to, alebo ono je najlepšie. Bez ohľadu na to, že mám Canon, 500D a D5000 sú priamy konkurenti a je v podstate jedno, ktorého kúpiš - Nikon má na jednej strane nevýhodu tela bez motora, na strane druhej sa ti možno zapáči výklopný displej:) Fotia prakticky úplne rovnako.
Nuž, a ak nerobí problém tých 200,- € navyše, tak určite EOS 550D - je to novšia technológia, pri Canone nemáš starosť s objektívmi a okrem toho to zvládne aj full hd video v normálnom framerate - ale to už je len čerešnička.
No a ak samozrejme máš ešte väčšiu možnosť došetriť, tak Nikon D90 alebo Canon EOS 50D, ale to už bude asi nad limit, keďže k tomu by bolo treba aj nejaké normálne sklá zaobstarať.
Canon má pekný bielo-červeno-čierny popruh, ale blbý AF, občas úžasne veľa pixelov. Nikon má špičkové ostrenie, xy-bit RAW, riadenie ext. bleskov, ale sedliacky popruh (mne osobne sa páčil Pentax, má elegantný červeno-čierny popruh, ale!).:)
Čiže, ako z toho von? Kúpiť hoci aj kompakt, snažiť sa v prvom rade aby moje fotografie mali impakt, trénovať, mať dobrú kondíciu a potom, časom sa uvidí, v ktorej oblasti sa usadím, budem venovať a aký profi aparát si zakúpim. Či to bude aparát na krajinu Canon 5D Mark II (napr. veľmi dobrú prácu odvádza priateľ Waldo), alebo na iné Nikon D700 (viď.výstupy, dovolim si povedať priateľov napr. mrco, dodo bb, heňo). Toť skromný názor amatéra.
...síce sú neporovnateľné...ale určite konkurencie schopné:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa