Fórum » O TECHNIKE

sigma 120-400mm vs. Canon 400mm

stokinger
2010-07-25 13:29:25+02
Zdravím...obzerám sa po nejakom tele.... a chcem sa opýtať na vaše skúsenosti, ako je na tom sigma v porovnaní s canonom... o sigmách sa tu popísalo toho už mnoho chcem sa opýtať na skúsenosti ak s tou sigmou a kononom niekto prisiel do kontaktu... cena sigmy je momentalne cca 800E a canonu 1200E, viem že porovnanie pevného skla s zoomom je pomerne obtiezne stalo by tych 400E zato pri obmedzenom rozpocte???... chcem to na amaterske wild... popripade ak by sa vám zdali nejkaé iné alternatívy pre mna vhodnejsie, poprosil by som o rady. Prajem príjemnú nedeľu

javelin
2010-07-25 14:09:39+02
Najlepšie bude ,ak napíšeš konkrétnemu autorovy súkromnú poštu....
Takto sa dozvieš viac a nie bludy ,ako že kamoš má a je spokojný....alebo že čital som že.....
Ja s ním mám malú skúsenosť (mal som ho jeden deň na statíve) , a zdal sa mi slušný....netrúfam si však po tak krátkej skúsenosti ,vytvárať záver a nedajbože radiť ,či kúpiť , alebo nie....

http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=132512&photolens_id=1060

javelin
2010-07-25 14:11:08+02
Ja tomu lovenčine dávaM ´AUTOROVIIIII´

maTTo_corp
2010-07-25 14:23:25+02
ja tiež uvažujem nad teľaťom ale zatiaľ len v čiste teoretickej rovine, kedže investovať do toho v dohľadnej dobe nechcem...

...ale mňa napr berie kombinácia 200mm f2.8 + TC...videl som kohosi fotky aj tu, je to paráda....tá 200ka je jedno zo skiel, čo môžu Nikonisti Canonu závidieť...je malé, ľahké, usm ostrenie, utesnené proti vode....skrátka Lková kvalita za cenu okolo 700e (ephotoshop tuším 740e)...

prečítaj si toto, je to tu pekne zhrnuté, ale táto voľba je podľa mňa veľmi lákavá a zaujímavá, nie je to síce zoom ale môžeš mať 2-3 ohniská pri kvalite pevného skla za veľmi zaujímavú cenu

http://www.naturephoto.cz/fototechnika/78-canon-ef-200mm-f/2-8-l-usm.html

Strhak
2010-07-25 14:36:06+02
príspevok od: maTTo_corp
ja tiež uvažujem nad teľaťom ale zatiaľ len v čiste teoretickej rovine, kedže investovať do toho v dohľadnej dobe nechcem...

...ale mňa napr berie kombinácia 200mm f2.8 + TC...videl som kohosi fotky aj tu, je to paráda....tá 200ka je jedno zo skiel, čo môžu Nikonisti Canonu závidieť...je malé, ľahké, usm ostrenie, utesnené proti vode....skrátka Lková kvalita za cenu okolo 700e (ephotoshop tuším 740e)...

prečítaj si toto, je to tu pekne zhrnuté, ale táto voľba je podľa mňa veľmi lákavá a zaujímavá, nie je to síce zoom ale môžeš mať 2-3 ohniská pri kvalite pevného skla za veľmi zaujímavú cenu

http://www.naturephoto.cz/fototechnika/78-canon-ef-200mm-f/2-8-l-usm.html
áno táto kombinácia je super

ferio
2010-07-25 14:46:26+02
príspevok od: Strhak
áno táto kombinácia je super
A viete niekto konkretne porovnat canon 200mm f2.8+ 2TC s pevnou 400? Respektive, uvidim ja ako amater nejake rozdiely medzi tou kombinaciou a tym pevnym sklom? Myslim hlavne obrazovu kvalitu.Ta kombinacia je cca o 200€ lacnejsia, ale ziskam s tym aj celkom dobru variabilitu na zaciatok nemyslite?

stokinger
2010-07-25 14:49:53+02
celkom dobry napad...poprecitany clanku pana prosickeho nad tym zacinam uvazovat...a myslim ze na mojom slabsom tele, bohuzial iba 1000D by to asi aj vyzeralo lepsie ako velka 400

maTTo_corp
2010-07-25 14:58:53+02
príspevok od: ferio
A viete niekto konkretne porovnat canon 200mm f2.8+ 2TC s pevnou 400? Respektive, uvidim ja ako amater nejake rozdiely medzi tou kombinaciou a tym pevnym sklom? Myslim hlavne obrazovu kvalitu.Ta kombinacia je cca o 200€ lacnejsia, ale ziskam s tym aj celkom dobru variabilitu na zaciatok nemyslite?
áno, o to práve ide, že je to variabilné riešenie...ako sa píše v tom článku, obrazová kvalita 200 je brilantná, pri 1.4 TC rozdiel skoro nevidno ani opticky ani v rýchlosti ostrenia, pri 2x TC už je slabší prenos kontrastu a je to aj pomalšie, ale výstup je aj tak lepší ako z 100-400...

...pred tým než sa tu do mňa niekto obuje, nemám priame skúsenosti s týmto sklom ale prečítal som nejaké recenzie a články kedže nad tým tiež uvažujem, takže sa aspoň takto snažím poradiť...

Strhak
2010-07-25 15:01:53+02
túto 400ku som nemal v rukách, mal som 300mm f/2,8 L IS ale tak to už je úplne niekde inde. Viem že tá 200ka je super mám ju vyskúšanú a páčila sa mi. S TC ju používal pán Prosický a keď jemu stačila ba dokonca vyhovovala tak tam nieje asi problém. Vidím tam jednu výhodu v tomto riešený a to vo všestrannosti. No pokiaľ by sme išli po nekompromisnom optickom výkone tak potom sú tu iné sklá. No tu si treba položiť otázku koľký z nás ozaj potrebuje taký výkon a vie ho aj náležite využiť. Sklo ktoré je používané bez TC má samozrejme lepší optický výkon ako to čo ho má za sebou. No pri fotení prírody je prvoradý impakt a technická kvalita spočívajúca v pozeraní sa na fotku na monitore zväčšenú až na pixel sem nepatrí. Tieto fotky sa tlačia a papier toho hodne schová ;-)

maTTo_corp
2010-07-25 15:02:20+02
príspevok od: stokinger
celkom dobry napad...poprecitany clanku pana prosickeho nad tym zacinam uvazovat...a myslim ze na mojom slabsom tele, bohuzial iba 1000D by to asi aj vyzeralo lepsie ako velka 400
pokiaľ budeš mať možnosť niekam skočiť to vyskúšať tak to bude najlepšie,určite skús ale obrázky to teda vypľúva krásne a cena je ozaj dobre postavená.....

ferio
2010-07-25 15:09:06+02
Ano,pan Prosicky pise ze 2TC ho spomali ale zaroven v tom clanku dodava ze to aj tak staci na letovky kolibrikov. Strasne by ma zaujimalo porovnanie so 400-vkou?

maTTo_corp
2010-07-25 15:16:00+02
Ano,pan Prosicky pise ze 2TC ho spomali ale zaroven v tom clanku dodava ze to aj tak staci na letovky kolibrikov. Strasne by ma zaujimalo porovnanie so 400-vkou?
neporadím ti, neskúšal som to...

....no ono je to tak..napísať, že s nejakým objektívom sa niečo fotiť nedá, lebo je napr pomalý, je blud.....je to všetko o šikovnosti človeka čo má tú techniku v ruke a vie ako na to...takéto zovšeobecňújúce drísty sa tu vyskytujú pomerne často, takže tieto veci treba brať s rezervou...pofotiť sa dá všetkým, len treba vedieť....môže niekto dostať do ruky superrýchle sklo a aj tak nafotí hovno, je síce pravda, že čím lepšia technika tým lepšie sa človeku pracuje ale nemožno sa obmedzovať na tvrdenia typu ´pomalšie = nedá sa´....

ferio
2010-07-25 15:32:06+02
Ano vo vsetkom s tebou suhlasim,ono najlepsie riesenie by bolo aspon tyzden fotit z obidvoma kombinaciami a potom sa rozhodnut :D Chystam sa v blizkej dobe konecne do nejakej zrkadlovky a v podstate som rozhodnuty pre pevnu 400 ale ta 200-vka mi strasne vrta v hlave :D

maTTo_corp
2010-07-25 15:45:17+02
Ano vo vsetkom s tebou suhlasim,ono najlepsie riesenie by bolo aspon tyzden fotit z obidvoma kombinaciami a potom sa rozhodnut :D Chystam sa v blizkej dobe konecne do nejakej zrkadlovky a v podstate som rozhodnuty pre pevnu 400 ale ta 200-vka mi strasne vrta v hlave :D
nj, najlepšie je si to osobne vyskúšať, to čo ti môže niekto poradiť a môže to jemu vyhovovať, tebe nemusí, to je otázka každého osobných priorít...

KESKOSENI
2010-07-25 16:28:46+02
ak chces vazne fotit wild a mas obmedzeny rozpocet zober pevnu 400-ku...vsetko ostatne su kompromisy...

ferio
2010-07-25 16:58:32+02
príspevok od: KESKOSENI
ak chces vazne fotit wild a mas obmedzeny rozpocet zober pevnu 400-ku...vsetko ostatne su kompromisy...
No dobre, ale mali ste uz moznost fotit s tou 200-vkou +TC a porovnat vysledky? Pravda je taka, ze som este zle skusenosti necital na tu 200-vku. A na zaciatok by sa trosku variability predsa len hodilo :D

bear
- moderator
2010-07-25 17:24:44+02
No dobre, ale mali ste uz moznost fotit s tou 200-vkou +TC a porovnat vysledky? Pravda je taka, ze som este zle skusenosti necital na tu 200-vku. A na zaciatok by sa trosku variability predsa len hodilo :D
200+2x TC nebude nic moc, urcite sa to kvalitou nebude priblizovat pevnej 400, podla mna to bude horsie ako zoom 100-400. TC 2x je uz extremne riesenie, skusal som ho na mojej 200/1.8L (o tiedu vyssie ako 200/2.8L) a kvalita bola prijatelna, ale ani zdaleka to nebol vystup ako z pevneho skla). Ak chces variabilitu, pocitaj maximalne s TC 1.4x a napriklad 300/4L IS.

ferio
2010-07-25 17:42:00+02
príspevok od: bear
200+2x TC nebude nic moc, urcite sa to kvalitou nebude priblizovat pevnej 400, podla mna to bude horsie ako zoom 100-400. TC 2x je uz extremne riesenie, skusal som ho na mojej 200/1.8L (o tiedu vyssie ako 200/2.8L) a kvalita bola prijatelna, ale ani zdaleka to nebol vystup ako z pevneho skla). Ak chces variabilitu, pocitaj maximalne s TC 1.4x a napriklad 300/4L IS.
Diky moc ale to uz je drahe, to radsej tu 400-vku a potom prikupit 70-200 f4 L usm :D

maTTo_corp
2010-07-25 17:45:44+02
Diky moc ale to uz je drahe, to radsej tu 400-vku a potom prikupit 70-200 f4 L usm :D
skús pozrieť galérku užívateľa ErikDuris, má tam fotené veveričky s tým kombom 200 +2x TC..prípadne mu napíš, on ti asi povie viac, možno ti pošle nejakú fotku vo full rozlíšení...

beholder
2010-07-25 17:46:32+02
...túto sigmu mám ale tak ako som mal veľké oči keď som ju kupoval, tak ju teraz takmer nepoužívam...akosi som neprišiel na chuť tak dlhým ohniskám........fotil som s ňou síce fotbal, trochu aj prírodu (na vyčkávanie wild life nemám, čas a ani nervy:)......isto mám určité výhrady (váha, mäkkosť na 400mm)...no konštrukcia tradične robustná,pevná.....ostrenie spoľahlivé, rýchle,...stabilizátor účinný.....farby a kontrast verné, bokeh ľúbivý...

...isto stojí jej kúpa za zváženie.......alternatív však jestvuje viacero:)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()