Pozdravujem vas vsetkych
Fotim asi nieco cez rok, beham kade tade a pravdu povediac, ma to zacina stale viac a viac bavit.Doteraz som fotil na D70-tku so setakom a momentalne som ostal bez fotaku ( zle , zleee :/) A tak som dosiel na to, ze by mi skvelo sadla d300vka, problem je v tom, ze je na mna momentalne fakt pridraha. Hlavne mi vyhovovalo to , ze bola celoutesnena, rad beham aj v burkach.Takze som ju mu sel momentalne ozeliet. Pozeral som nieco sikovne a vysiel mi CANON EOS 50D ako fakt velmi dobry pristroj v kategorii az skoro bezkonkurencny za tu cenu.Tak som si pozicial 450tku od kamosky aby som si dostal canonacke ovladanie troska pod kozu.Fakt som si rychlo zvykol aj ked mi absencia stav. dislpay-a fakt vadila.(preto nie triedu od 300D do 550D) Na druhej strane sa mi vyskytla ponuka kupit opat D70-tku za dobry peniaz. Preto by som potreboval od vas skusenych radu, ci radsej zobrat EOS 50D so setakom alebo D70-tku a kupit k nej silny objektiv v hodnote 1000E? Viem, ze rozdiel medzi telom EOS 50D a D70 je velky, co sa tyka luxusu(display, live view a pod) a technologii, ale som schopny sicko ozeliet ( citlivosti je vsak fakt skoda :() len nech mam kresbu "magnifico" A pak casom, kupit silnejsie, novsie telo. Dakujem za odpovede, fakt mi velmi pomozete v rozhodovani ;) cin,cin
ak by som bol zvyknuty na nikon, tak by som asi do canonu nešiel (čo aj som) :D ... skús došetriť na tú D300. Ak sa nepodarí, predsa len od D70 je novší D80 a možno nájdeš aj za dobrúcenu. popr. D90 parádna mašinka. To si už musíš vybrať ty. Ale môj názor je ten že ak si zvyknem na nikon, prečo ísť do canonu ?
uvažujem o predaji D200 - nakoľko mám D300 a chcel FF kupovať, 3 telá sú mi totál naprd. A bude k tomu aj Tokina 12-24/4, aj keď mi jej je ľúto, ale nebudem na crope hnať širočinu keď budem mať FF ..
silny objektiv je pre mna fakt kvalitnejsie sklo ako som mal doteraz(setak)...teda presnejsie objktiv v hodnote noveho tela co je asi okolo 1000e. Len som chcel vediet ci d70(slabsie telo) ale lepsi objektiv alebo nove telo 50D a setovy objektiv. Radsej chcem fotit a nie cakat a setrit. Fotim najme v uliciach a chcel by som aj koncerty atd...
jj, neuvazujem o d80 a d90 to uz rovno mozem ist na eos 50D co sa mi viac pozdava. Zaujimalo ma ci slabsie-starsie telo a dobre sklo alebo nove, ale pak ostat u setaku koli financiam. Nj,proste nemam skusenosti s lepsimi sklami a hovori sa , ze sklo(svetlo) kresli :)
silny objektiv je pre mna fakt kvalitnejsie sklo ako som mal doteraz(setak)...teda presnejsie objktiv v hodnote noveho tela co je asi okolo 1000e. Len som chcel vediet ci d70(slabsie telo) ale lepsi objektiv alebo nove telo 50D a setovy objektiv. Radsej chcem fotit a nie cakat a setrit. Fotim najme v uliciach a chcel by som aj koncerty atd...
to len preto sa pýtam, že v nikone na ten silný objektív tých 1000 € vôbec nemusí stačiť :))) (hoci určite na tvoje žánre určite nájdeš niečo, napr veľa ľudí je spokojných s pevnou 35kou, ja neviem nemám skúsenosti, ale skalní streeťáci ťa určite usmernia )
Ja mam Canon 40D a vyskusal som i nikon D80 pisem ti to pre porovnanie menej zasumene fotky vychadzdali z canonu a to je D80 novsi model od D70. Co ale mozem povedat vseobecne za nikon lepsie zaostruje v sere oproti canonu. Porovnaval som aj canon 40D vs. 50D vo vystupe sa nevylepsila 50siatka mal som pocit ze detajli ma maksie koli 15mpix a tela maju stejne tak skus este popremyslat nad 40D. Inac ked kupujes z druhej ruky nezabudaj aj na zivotnost teda poctu cvakov kolko bolo telom nafotene. A nepremyslal si aj nahodov nad starou 5D skvely fotak.
co takto 2nd hand D200 alebo D2x? Vychadzaju cenovo lepsie ako D300, minimalne D2x je este lepsie pocasiu odolna a obrazova kvalita je stale vyborna.
D2x cenovo asi nevydá lepšie ako D300 .-) Ale s D200 máš recht... Dá sa zohnať o niečo málo viac ako D80 a pritom to nie je plasťák, ale full kovové a utesnené telo.. nevraviac už o iných črevách a funkciách.
a co tak si kupit kryt proti dazdu potom si mozes vybrat fotak aky chces. Inac som zabudol dopisat ked som fotil zaplavy a prsalo tak moja 40Dcka prestala reagovat totiz tlacidlo spuste je umiestnene ako keby v takom lieviku a darmo je fotak ciastocne odolny voci vode tam sa mi zdrzovala voda tak som prestal fotit a hned som ho vysusil fenom chvalabohu mi funguje na 100percent. Rovnake telo je i 50D
a co tak si kupit kryt proti dazdu potom si mozes vybrat fotak aky chces. Inac som zabudol dopisat ked som fotil zaplavy a prsalo tak moja 40Dcka prestala reagovat totiz tlacidlo spuste je umiestnene ako keby v takom lieviku a darmo je fotak ciastocne odolny voci vode tam sa mi zdrzovala voda tak som prestal fotit a hned som ho vysusil fenom chvalabohu mi funguje na 100percent. Rovnake telo je i 50D
dážď je posledný element - prach, peľ, .. atď. Po 2, 3 rokoch je z plastového tela sklad bordelu - teda ak fotíš a nemáš to na poličke v krabici .-) Jednoducho plast prestáva po cykloch leto/zima tesniť a skús s tým vbehnúť niekde kde je prach - trebárz keď sa reže kameň a zistíš že máš toho bordelu plný aparát a to si nedal dole objektív .-)
D2x cenovo asi nevydá lepšie ako D300 .-) Ale s D200 máš recht... Dá sa zohnať o niečo málo viac ako D80 a pritom to nie je plasťák, ale full kovové a utesnené telo.. nevraviac už o iných črevách a funkciách.
pozor, D2x boli 2 modely ... D2x a D2xs ... ten druhy je drahsi (na urovni D300), ale D2x sa da zohnat aj za cca 700e ak clovek dobre hlada (samozrejme nie v slovenskych a ceskych koncinach).
dážď je posledný element - prach, peľ, .. atď. Po 2, 3 rokoch je z plastového tela sklad bordelu - teda ak fotíš a nemáš to na poličke v krabici .-) Jednoducho plast prestáva po cykloch leto/zima tesniť a skús s tým vbehnúť niekde kde je prach - trebárz keď sa reže kameň a zistíš že máš toho bordelu plný aparát a to si nedal dole objektív .-)
NO najdlhsie som mal fotak dva roky a to bola 40D ktoru som nepouzival vela tak take to skusenosti nemam.
to len preto sa pýtam, že v nikone na ten silný objektív tých 1000 € vôbec nemusí stačiť :))) (hoci určite na tvoje žánre určite nájdeš niečo, napr veľa ľudí je spokojných s pevnou 35kou, ja neviem nemám skúsenosti, ale skalní streeťáci ťa určite usmernia )
co ti poviem, myslim si, ze za tu cenu dostanem urcite dobru kvalitu...nezivim sa tym, z fotenia mam hlavne radost a zazitky...ale viem co si tym myslel...jj pevne sklo, najradsej by som to vsak do niecoho sklbil... troska univerzalnejsieho, kedze dam peniaze iba do jedneho skla...slo milen o to ci D70 a kvalitny objektiv alebo 50D a setak, nic viac, len aky mate na to nazor...a uz mi beha po rozume d200vka, ach yo ;)
Ja mam Canon 40D a vyskusal som i nikon D80 pisem ti to pre porovnanie menej zasumene fotky vychadzdali z canonu a to je D80 novsi model od D70. Co ale mozem povedat vseobecne za nikon lepsie zaostruje v sere oproti canonu. Porovnaval som aj canon 40D vs. 50D vo vystupe sa nevylepsila 50siatka mal som pocit ze detajli ma maksie koli 15mpix a tela maju stejne tak skus este popremyslat nad 40D. Inac ked kupujes z druhej ruky nezabudaj aj na zivotnost teda poctu cvakov kolko bolo telom nafotene. A nepremyslal si aj nahodov nad starou 5D skvely fotak.
v Canonoch sa moc pravdupovediac nevyznam...len co mam okukane triedu low end az po strednu ako 30-40D az 50D.Ano ano to si zvyknem zistovat(pocet cyklov). No a 5D skusim pozriet, kedze si majitel D70tky rozmyslel predaj, ale zacinam silno rozmyslat nad d200kou...je este ako tak pristupna...a je celoutesnena, co je pre mna velmi prakticke, kedze mi je vacsinou jedno ake byva vonku pocasie ...
viem , ze maju utesnene ako 40D tak aj 50D ,dvierka okolo baterky a este nieco...cital som vsak clanok ,kde jeden chalan tvrdil, ze so 40D foti bezne v dazdi a doteraz s nou nemal problem. Nj,tazko povedat, kazdopadne u d200vky by som mal lepsi pocit, keby som ju vytahoval v takychto podmienkach...40ciny su ale urcite skvele masiny ;)
v Canonoch sa moc pravdupovediac nevyznam...len co mam okukane triedu low end az po strednu ako 30-40D az 50D.Ano ano to si zvyknem zistovat(pocet cyklov). No a 5D skusim pozriet, kedze si majitel D70tky rozmyslel predaj, ale zacinam silno rozmyslat nad d200kou...je este ako tak pristupna...a je celoutesnena, co je pre mna velmi prakticke, kedze mi je vacsinou jedno ake byva vonku pocasie ...
D200 je fajn fotak nebudenm porovnavat s 40D od canonu ale vela veci maju podobne a teraz aj z druhej ruky dobre vychadzaju ale urcite je to rozumnejsia volba ako nikon D70. Ja osobne som si teraz kupil staru 5D a musim povedat ze je to kdesi inde ako aps-c format i ked nie je vobec utesnena.
40D a 50D nie sú utesnené na podmienky dažďa, ale vlhkosti teda myslím pár kvapiek v pohodke. záleží na tom aký objektív na ňom použiješ na canone sú Lká utesnené, na Nikone tiež len profi rada :) S neutesneným objekt. na utesneneom tele .. to máš jedno v podstate potom.
EOS 50D - D70tka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa