Hore
Fórum » O TECHNIKE
 

otacanie objektivu

majklname
2008-06-08 23:24:37+02
ako pozeram tak do fora asi pisem len ja...mam este otazocku , chcem kupit 75-300 III USM, a SIGMA 17-70 APO DG MACRO. len mam jeden problemik, na tom canone sa asi otaca objektiv pri zaostrovani, a na tej sigme neviem, potreboval by som nejaku alternativu aby sa to neotacalo nakolko chcem pouzivat filtre, polarizak, a sede cokin a asi by to nebolo dobre keby sa to otacalo?
 
tulenik
2008-06-09 01:46:42+02
Nebudem sa vyslovovať k tomu obj. Canon, lebo Canony nepoznám, ale k tej Sigme, nemá význam kupovať makráč pod ohniskovou vzdialenosťou normálneho objektívu (u APS-C cca. 30 mm, u FF 50 mm). Reálne makro má 1:1 (čo sa v širokouhlom rozsahu blbo ´zariadi´), tá Sigma len 1:2,3, je to vlastne len schopnosť zaostriť nablízko. Ozajstné makro hľadaj inde... a inak nevidím tu apochromatický širokouhlý makro zoom, jedine v tele rozsahu:

http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/telezoom/index.htm

(APO sa robí hlavne u teleobjektívov!) - a ak makro a zoom tak IMHO jedine v tele rozsahu. Inak makráče s pevným ohniskom sú zlaté objektívy...
Takže zmeň priority a ak makro zoom, švacni ho do tele rozsahu a nájdi si nejaký slušný wide zoom bez makra. Toľko moja rada.
Na stránke Sigmy máš aj popisy prevedenia objektívov vrátane toho či sa im otáča predný člen, zbežne som to preletel a asi u väčšiny tých makro a tele makro zoomov nie.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()