Prosim o radu uzivatelov ktori maju nejake skusenosti s vymenou matnice za typ so splitscreen a mikroprismami na nizsich radoch EOS nech sa podelia o svoje postrehy. Mam doma 3 kvalitne pevne skla so zavitom M42(pouziva napriklad napriklad Pentax Spotmatic alebo Praktica) Chcel by som ich vyskusat s digitanou zrkadlovkou a rozmyslam ze by som kvoli tomu v buducnosti kupil napriklad eos500d z druhej ruky. Vyhodou je, ze redukcia z m42 na EOS nema ziaden opticky clen cize sa zachova plna svetelnost tychto objektivov. To je hlavny dovod preco ich chcem pouzivat aj ked si kupim dslr. Na nejake kvalitne svetelne objektivy zatial mat nebudem tak chcem vyuzit tie co mam.
40D, 50D a 5D mark II maju velmi jednoducho vymenitelnu matnicu. Otvoris bajonet, zatlacis jednu pruzinku a vyklopi sa policka s matnicou. Na ostatnych modeloch (tusim okrem 7D) sa to da tiez, ale nie je k tomu taky jednoduchy pristup.
To ano, vyssie modely ju maju oficialne vymenitelnu. Viem ze sa to da aj na tych nizsich a urcite sa do toho pustim ked bude fotak a najdem na internete nejaky dobre opisany navod. tak ak ma nahodou niekto odtialto skusenosti, podelte sa, dakujem.
Vymena matnice
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa