Som ešte začiatočník a moc sa v tom nevyznám.. Chcel by som sa spýtať či na túto zrkadlovku (Olympus e-420) pasujú všetky objektívy Olympus ?!? ..napríklad by ma zaujímal konkrétne tento objektív, a váš názor naň ?: http://www.megafoto.sk/Olympus/zuiko-digital-ed-70-300mm-1:4.0-5.6
..a ešte taký dotaz, ten objektív by som potreboval na fotenie zvery vo voľnej prírode, takže objektív s dobrým zoom (približením).. prípadne či by nebolo lepšie si rovno kúpiť new fotoaparát /Nikon, Canon/ (?)
Pasuju tam vsetky objektivy Zuiko Digital uvedene na stranke Olympusu. Nepasuju objektivy M.Zuiko, ktore su pre Micro 4/3 system, cize aparaty PEN.
http://www.olympus.cz/consumer/198_6756.htm
Ako bonus pridavam katalog 2010 v PDF:
http://www.four-thirds.org/en/fourthirds/popup/lens_catalog/lens_catalog.html
Všeobecne telá Olympusu,teda tie neprofesionálne sú podstatne lacnejšie ako u Canonu,či Nikonu.Ďaľšia výhoda je plejáda výborných objektívov avšak Pro objektívy Zuiko sú veľmi drahé.Objektív 70-300/4,5 - 5,6 je slušný objektív,ktorý súce trošku pomaľšie ostrí,ale dá sa použiť na zver za istých okolností.Vlastnil som ho viac ako rok,ale neuvážene som ho predal.Robí aj dobré makro.Na zvýraznenie fotografovania vtáctva a zveri by som doporučoval aj telekonventor EC-14.Je síce dosť drahý,ale je to najkvalitnejší telekonventor na trhu.Najmä pri fotografovaní vtáctva je to výborná kombinácia,samozrejme aj s použitím maskovanie.Aj pri foto zveri je maskovanie dôležité.Okrem toho sa dajú zohnať aj objektívy Sigma s bajonetom Olympus,napr. na digimarket.sk.Telá Olympusov okrem ceny sú aj veľmi ľahké a opatrenéantiprachovým systémom sswd na princípe ultrazvuku.Nevýhodou je systém 4/3.Snímač je menší a preto aj zrno býva väčšie ako u Nikonu,alebo Canonu.Ale do 400 ISO je to v pohode ak nemieniš robiť plagáty.Ja by som Ti ho doporučil a netreba sa báť istých predsudkov voči Olympusu ,resp.jeho odporcov voči systému 4/3.Mnohí predpokladali pád Olympusu,ale Olympus je tu,žije a vytvára nové modeli fotoaparátov.Nie sme všetci profesionáli a na dobrú prácu sú Olympusy aj pre stredne pokročilého fotoamatéra plne postačujúce.Ak nebude stačiť moja informácia rád doplním.
Objektív 70-300 je EQ35 rovný 140-600mm, to je veľmi slušný dosah, ktorý iný výrobca to má? Ak k tomu pridáš telekonvertor tak je to delo. :) Ja mám SP500UZ, môj syn E 520+seťáky 14-42 a 40-150 a má z toho celkom fajn fotky, časom chce tiež 70-300. Nebojsa, je dosť profíkov, ktorí fotia Olympusmi, ktovie prečo? :)
lacoslav - daju sa porovnat tvoje fotky (vyfotene SP500UZ) a synove (E-520)? Mam totiz SP-510UZ a uvazujem o E-410. Ci sa mi oplati kupovat, ked tam bude minimalny rozdiel. Nepotrebujem to na nic knkretne. Take bezne fotenie (dovolenka, vylety, oslava...)
Všeobecne telá Olympusu,teda tie neprofesionálne sú podstatne lacnejšie ako u Canonu,či Nikonu.Ďaľšia výhoda je plejáda výborných objektívov avšak Pro objektívy Zuiko sú veľmi drahé.Objektív 70-300/4,5 - 5,6 je slušný objektív,ktorý súce trošku pomaľšie ostrí,ale dá sa použiť na zver za istých okolností.Vlastnil som ho viac ako rok,ale neuvážene som ho predal.Robí aj dobré makro.Na zvýraznenie fotografovania vtáctva a zveri by som doporučoval aj telekonventor EC-14.Je síce dosť drahý,ale je to najkvalitnejší telekonventor na trhu.Najmä pri fotografovaní vtáctva je to výborná kombinácia,samozrejme aj s použitím maskovanie.Aj pri foto zveri je maskovanie dôležité.Okrem toho sa dajú zohnať aj objektívy Sigma s bajonetom Olympus,napr. na digimarket.sk.Telá Olympusov okrem ceny sú aj veľmi ľahké a opatrenéantiprachovým systémom sswd na princípe ultrazvuku.Nevýhodou je systém 4/3.Snímač je menší a preto aj zrno býva väčšie ako u Nikonu,alebo Canonu.Ale do 400 ISO je to v pohode ak nemieniš robiť plagáty.Ja by som Ti ho doporučil a netreba sa báť istých predsudkov voči Olympusu ,resp.jeho odporcov voči systému 4/3.Mnohí predpokladali pád Olympusu,ale Olympus je tu,žije a vytvára nové modeli fotoaparátov.Nie sme všetci profesionáli a na dobrú prácu sú Olympusy aj pre stredne pokročilého fotoamatéra plne postačujúce.Ak nebude stačiť moja informácia rád doplním.
Ďakujem za Tvoj komentár, aj keď bol určený niekomu inému, pomohol aj mne :)
Tiež uvažujem o kúpe objektívu Zuiko Digital ED 70-300/4,5 - 5,6.
Ak by sa ešte niekto chcel podeliť so skúsenosťami s ním, poteší... :)
lacoslav - daju sa porovnat tvoje fotky (vyfotene SP500UZ) a synove (E-520)? Mam totiz SP-510UZ a uvazujem o E-410. Ci sa mi oplati kupovat, ked tam bude minimalny rozdiel. Nepotrebujem to na nic knkretne. Take bezne fotenie (dovolenka, vylety, oslava...)
Aj keby si s DSLR nevedel pracovať poriadne tak obrazová kvalita DSLR voči ultrazoomu bude vždy lepšia, rýchlosť, aj použitelné ISO (aj ked to je slabina Olympusu) , voči ultrazoomu bude mať vždy navrch...
Prídeš o fotenie MACRA či točenie videa (ak ho EVF má)
tak vdaka za diskusiu :) ..veľmi ste mi pomohli. Takže zostávam ešte verný Olympusu a dokonca leta si snáď ešte kúpim ten Zuiko Digital ED 70-300/4,5 - 5,6
Ked sa nasereš tak si môžeš kúpiť napríklad tento http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370413239083&ssPageName=STRK:MEWAX:IT , Za velkú sumu sa nevydraží stačí sa zaregistrovať , zriadiť Paypal a môžeš ísť na polovačku. Pre istotu treba napísať predajcovi čo by chcel za poštovné na SK... Možno neprekročí hranicu 200-250GBP a to je super cena...
O 2 týždne príde na dovolenku, možno si nájdeme čas na porovnávanie, ale z E520 budú určite lepšie, ako z SP500UZ, ktorý je predsa len kompakt s malým snímačom. Mám k nemu predsádky tele, široko a makro, ktoré mal syn na C765UZ, s tým už fotí jeho manželka. Vzhľadom na poškodený statívový závit-plast- idem vyrobiť iný držiak na statív, ked bude hotový zverejním. Aj ja uvažujem nad zrkadlom, ale uvidíme čo dovolí dôchodok. Ultzrazoom je skladnejší, ľahší, pre mňa pohotovejší, zrkadlovka je pre kreatívnejšiu prácu. Všetko má svoje výhody aj nevýhody, záleží na osobných prioritách. Dobré svetlo.
až si pořídiš ten teleobjektív, mysli na to, že bez statívu s nim vela ostrého nenafotíš, kedže náš drahý Olympus nemá stabilizáciu obrazu, a s tým telekonvertom síce dosiahneš mega dlhé ohnisko, ale bude to len jedna dlhá tmavá rúra ten objektív, pretože sa ti znásobí nie len ohnisko, ale aj svetelnosť...
objektív do Olympusu e-420
http://www.olympus.cz/consumer/198_6756.htm
Ako bonus pridavam katalog 2010 v PDF:
http://www.four-thirds.org/en/fourthirds/popup/lens_catalog/lens_catalog.html
Tiež uvažujem o kúpe objektívu Zuiko Digital ED 70-300/4,5 - 5,6.
Ak by sa ešte niekto chcel podeliť so skúsenosťami s ním, poteší... :)
Prídeš o fotenie MACRA či točenie videa (ak ho EVF má)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa