Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS 400D vs NIKON D3000

leylaleyla
2010-08-03 12:12:46+02
Mohli by ste mi poradit medzi týmito dvoma zrkadlovkami? Som začiatočníčka a naozaj neviem ktorý... bola by som rada keby ste mi vysvetlili aj dôvody prečo je jeden lepší než druhý a ktorý... :) díks

b.a.f.o.a.r.t.
2010-08-03 12:18:42+02
Toto ja nechám na niekoho skúsenejšieho :) ale podľa mňa je to neporovnateľné

leylaleyla
2010-08-03 12:32:14+02
prečo neporovnateľné?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-08-03 12:36:28+02
Precitala si si recenzi a starsie prispevky vo fore? Je tam dost informacii na to, aby si si urobila dostatocny obraz nielen o oboch pristrojoch ale aj celkovych moznostiach systemu zalozenom na Canon alebo Nikon prislusenstve.

8martin5
2010-08-03 13:31:47+02
zober D5000 a hotovo. Mas vyriesenu dilemu a dobru zrkadlovku (mozem potvrdit).Karol zabudol dodat dolezitost objektivu (ale odkazal na predosle debaty, kde je to vlastne uvedene). Ten bude smerodatnejsi,pre vysledok, nez pocet ostriacich bodov, ci MPix. V predoslych debatach zaznel dobry typ: nove telo (tusim D5000?) + svetelny Tamron- setak.

leylaleyla
2010-08-03 22:25:53+02
príspevok od: 8martin5
zober D5000 a hotovo. Mas vyriesenu dilemu a dobru zrkadlovku (mozem potvrdit).Karol zabudol dodat dolezitost objektivu (ale odkazal na predosle debaty, kde je to vlastne uvedene). Ten bude smerodatnejsi,pre vysledok, nez pocet ostriacich bodov, ci MPix. V predoslych debatach zaznel dobry typ: nove telo (tusim D5000?) + svetelny Tamron- setak.
Hladala, pozerala som na nete ten D5000.. podla recenzii a popisu je fakt dobry... ale čo z toho, že kupim telo za 450 EUR a objektiv stoji dalsich 150 EUR atd... ty si kupil iba samostatne? Alebo so objektivmi? .. je dost aj finančne naročne... ale oplati sa investovať

Marcel Rebro
2010-08-03 22:33:38+02
príspevok od: leylaleyla
Hladala, pozerala som na nete ten D5000.. podla recenzii a popisu je fakt dobry... ale čo z toho, že kupim telo za 450 EUR a objektiv stoji dalsich 150 EUR atd... ty si kupil iba samostatne? Alebo so objektivmi? .. je dost aj finančne naročne... ale oplati sa investovať
Najlepsia investicia je do Bosackej slivovice. Kde inde Ti daju 51%?

8martin5
2010-08-03 22:35:30+02
zalezi na tvojich narokoch, to je vsetko, co ti mozem povedat. Co chces fotit? Bude to v nepriaznivych podmienkach vseobecne? Si si ista, ze potrebujes zrkadlovku? Poviem ti, ze zo zaciatku budes sklamana, najnizsie rady od renomovanych vyrobcov zrkadloviek predcia pokrocile kompakty {vysledkom}.Mna stal set 750,-, co je vela. Teraz sa da zohnat o 200 lacnejsie. Ak ti ide skutocne o cenu, skus bazar. Moja D5000 bude na predaj, chystam sa na D300s, ale je moc ponuk, akcii. Aky mas limit? Hlavne, co ocakavas od zrkadlovky... Bude to komplikovanejsie, nez s kompaktom.A vysledok moze byt horsi. Ale to chce iba cas a potom zistis, ze D3000 je ti malo {neviem, preco si vyberas uuplny spodok}. Kup telo, zachovale, v zaruke+ dobry objektiv, ten urcite cez bazar, lebo objektivy su polozky skutocne vysoke- 150 je dolna hranica za nic. napis sukromnu spravu, mozeme to prebrat podrobnejsie. Hlavne klad otazky a odpovedaj, co chces so zrkadlovkou robit {zamerne nepisem fotit}.

beholder
2010-08-03 22:45:05+02
...ver že neoplatí...

8martin5
2010-08-04 08:40:35+02
telo oplati, ale sklo za 150- bude setak 18-55 (co nie je nic moc, skutocne), alebo pevne ohnisko, svetelny, kvalitny objektiv, s ktorym nebudes vediet fotit, rsp. pole vyuzitia je uzke. Ja radim kompakt. Alebo do toho vraz viac financii.

misodk
2010-08-04 09:57:15+02
zalezi na tvojich narokoch, to je vsetko, co ti mozem povedat. Co chces fotit? Bude to v nepriaznivych podmienkach vseobecne? Si si ista, ze potrebujes zrkadlovku? Poviem ti, ze zo zaciatku budes sklamana, najnizsie rady od renomovanych vyrobcov zrkadloviek predcia pokrocile kompakty {vysledkom}.Mna stal set 750,-, co je vela. Teraz sa da zohnat o 200 lacnejsie. Ak ti ide skutocne o cenu, skus bazar. Moja D5000 bude na predaj, chystam sa na D300s, ale je moc ponuk, akcii. Aky mas limit? Hlavne, co ocakavas od zrkadlovky... Bude to komplikovanejsie, nez s kompaktom.A vysledok moze byt horsi. Ale to chce iba cas a potom zistis, ze D3000 je ti malo {neviem, preco si vyberas uuplny spodok}. Kup telo, zachovale, v zaruke+ dobry objektiv, ten urcite cez bazar, lebo objektivy su polozky skutocne vysoke- 150 je dolna hranica za nic. napis sukromnu spravu, mozeme to prebrat podrobnejsie. Hlavne klad otazky a odpovedaj, co chces so zrkadlovkou robit {zamerne nepisem fotit}.
celkom nerozumiem, co chces povedat tym, ze najnizsie rady zrkadloviek predcia pokrocile kompakty. myslis to tak, ze kompakt bude mat lepsi vysledok ? aps-c oproti pokrocilym kompaktom ma niekolkonasobne vecsiu plochu snimaca, takze kompakt nebude nikdy lepsi (jedine ak mam kompakt so sebou a zrkadlo doma :).
moja rada 400D ano, este lepsie 450D. D3000 nie.. to uz radsej D5000.

conan7
2010-08-04 10:25:59+02
že prečo úplný spodok? lebo je to Digitálna Zrkadlovka a nie trápny kompakt a pred kamarátmi sa dá machrovať, ostatné je nepodstatné :)))))))))

8martin5
2010-08-04 10:30:13+02
príspevok od: conan7
že prečo úplný spodok? lebo je to Digitálna Zrkadlovka a nie trápny kompakt a pred kamarátmi sa dá machrovať, ostatné je nepodstatné :)))))))))
no preto ta otazka na koniec- ´co chces so zrkadlovkou robit {zamerne nepisem fotit}.´:-)))

8martin5
2010-08-04 10:35:24+02
Final result. To som tym myslel. Urcite D5000 (snimac rovnaky, ako u D300s). Velkost snimacov u kompaktov a zrkadloviek asi netreba popisovat, porovnavat. To by sme mohli ponuknut D700, ci nejakeho Mark-a Rozdiel je, myslim, jasny kazdemu.

haplo602
2010-08-04 11:04:07+02
s cim fotis teraz ? co ti na tom nevyhovuje ? chciet zrkadlovku len preto ze to je zrkadlovka je plytvanie peniazmi ...

8martin5
2010-08-04 12:42:08+02
príspevok od: haplo602
s cim fotis teraz ? co ti na tom nevyhovuje ? chciet zrkadlovku len preto ze to je zrkadlovka je plytvanie peniazmi ...
asi takto nejako som to myslel- preto ta otazka na koniec- ´co chces so zrkadlovkou robit {zamerne nepisem fotit}.´:-)))

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()