Zdravím , rozhodujem sa pre kúpu fotobatohu Lowepro (už mám s lowepro skúsenosti a preto nechcem inú alternatívu). Chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s :
Primus AW
Primus minimus
Versapack 200 AW
Rover AW II
Chcel by som dvojkomorový fotobatoh do ktorého sa dá aj niečo napchat okrem techniky. Nemám často príležitosť ísť niekam a otestovať ich, preto sa chcem spýtat na skúsenosti od majiteľov. Dakujem pekne.
Mám pocit, Michal, že som Ti ešte nepoďakoval - aj ja som už na Tvoju múdru radu majiteľom toho uprisovaného Vanguarda. Zatiaľ som spokojný, samozrejme vďaka Tebe :-)))) Kolegovia, verte - keď Granko niečo píše, vie čo píše :-)))
tak nech poradi nieco na Bronicu ETRSi :-) zohnat batoh ktory nieje prisposobeny na tvar zrkadlovky je dost problem ... ked uz pisem kraviny do vlakna tak aspon poriadne ... dlhsie zhanam 3 komorovy batoh (foto, veci, notebook) nech do prace mozem vlacit vsetko a potom vybehnut s foto do mesta ked sa da ... pozeral som kata 3in1 v ephoto predajni, ale malo to polstrovanie na zrkadlovky. rozumne batohy na format Bronicy su ale len max 2-komorove (foto + notebook) alebo maju prilis velku foto cast (potrebujem len telo, 2-3x filmova kazeta, hranol, 2 objektivy). pomaly to vzdavam a asi si usijem vlastny ...
tak nech poradi nieco na Bronicu ETRSi :-) zohnat batoh ktory nieje prisposobeny na tvar zrkadlovky je dost problem ... ked uz pisem kraviny do vlakna tak aspon poriadne ... dlhsie zhanam 3 komorovy batoh (foto, veci, notebook) nech do prace mozem vlacit vsetko a potom vybehnut s foto do mesta ked sa da ... pozeral som kata 3in1 v ephoto predajni, ale malo to polstrovanie na zrkadlovky. rozumne batohy na format Bronicy su ale len max 2-komorove (foto + notebook) alebo maju prilis velku foto cast (potrebujem len telo, 2-3x filmova kazeta, hranol, 2 objektivy). pomaly to vzdavam a asi si usijem vlastny ...
to prispôsobenie na zrkadlo myslíš šikminy presne na telo alebo?
v ephotoshope si kukal okrem Katy aj ten Up-Rise 46, čo mali (niekedy) na skrinke?
Ľubo, poradiť Ti neviem, možno Michal dačo vymyslí... Len sa čudujem, načo je Ti k Bronice batoh s priestorom na notebook... Pokiaľ by si chcel 3 komorový batoh s priestorom na foto, na veci a s tmavou komorou, to by mi zmysel dávalo, aj keď taký batoh by som nosiť nechcel. Hlavne by som mal strach, že sa mi vylejú chemikálie na chrbát. A ešte Ti závidím prácu, do ktorej si môžeš vláčiť celú výbavu a vybehnúť si do mesta, keď sa dá :-)))) Zrejme nerobíš v súkromnej firme...
Ja pouzivam Lowepro Rover AW 2 a som s nim uplne ze spokojny. Dobre sa nosi, plno miesta a hlavne nema tvar obdlznikovej kocky, co bolo mojim kriteriom, tie sa mi nepacia...notebook tam nenosim...
...a práve tie obdĺžníkové kocky to majú vyriešené s variabilitou rozmiestnenia priehradok na fototechniku najefektívnejšie:)...
...a dobre sa nosia a je tam plno miesta (relatívne ako u každého fotobatohu)...
Ľubo, poradiť Ti neviem, možno Michal dačo vymyslí... Len sa čudujem, načo je Ti k Bronice batoh s priestorom na notebook... Pokiaľ by si chcel 3 komorový batoh s priestorom na foto, na veci a s tmavou komorou, to by mi zmysel dávalo, aj keď taký batoh by som nosiť nechcel. Hlavne by som mal strach, že sa mi vylejú chemikálie na chrbát. A ešte Ti závidím prácu, do ktorej si môžeš vláčiť celú výbavu a vybehnúť si do mesta, keď sa dá :-)))) Zrejme nerobíš v súkromnej firme...
no tu ide hlavne o moje pohodlie ... ked som este behal s nikonom, tak som nosil malu kapsu na telo+objektiv+blesk. kedze zoom na bronicu je trosku vacsia a tazsia zalezitost, tak potrebujem aspon 2 objektivy (normal+siroky) a na to mi uz mala kapsa nestaci. takisto sa mi nechce vlacit separatny batoh na foto a separatny na notebook+pracovne veci :-)
to prispôsobenie na zrkadlo myslíš šikminy presne na telo alebo?
v ephotoshope si kukal okrem Katy aj ten Up-Rise 46, čo mali (niekedy) na skrinke?
presne tie sikminy myslim ... existuje len par batohov co som videl, ktore maju tieto sikminy menitelne. ale to su obrovske fotobatohy.
pozeral som aj batohy/tasky na videokamery, ale tam zase nieje miesto na objektivy a podobne, kedze videokamery co by tam vosli su all-in-one riesenia.
vanguardy podla obrazkov maju vacsiu cast na foto a mensiu na osobne veci. ja to potrebujem opacne :-) a takisto tiez su robene na 35mm slr telo. tieto posledne batohy s rychlym pristupom ku fotaku maju vsetky tu istu nevyhodu. proste su robene na rychle a bezpecne uchopenie 35mm slr tela. Bronica je skatula :-)
zabudol som napisat. vybehnut do mesta znamena ze po praci sa na hodinu odpracem do mesta na vybranu lokalitu, spravim par zaberov a hura domov.
zabudol som napisat. vybehnut do mesta znamena ze po praci sa na hodinu odpracem do mesta na vybranu lokalitu, spravim par zaberov a hura domov.
Nemusíš sa mi ospravedlňovať, to bol len taký popich :-))) Ja na veľkú zostavu používam batoh LOWEPRO vertex 300. Je to síce čisto fotobatoh, ale celé vnútro je variabilne konfigurovateľné a má veľkú komoru na notebook. Možno by to šlo - vyrobiť v ňom z posuvných prepážok miesto na foto techniku a zvyšok považovať za priestor na veci...
http://products.lowepro.com/product/Vertex-300-AW,2074,16.htm
mal som niekedy MiniTrekker od Lowepro, a tam tie šikminy boli variabilné, urobila sa z toho aj kocka...má väčšieho brata CompuTrekker, síce teraz je to už po novom ProRunner350, ale to nič nemení na veci...vyzerá ako dvojkomora (foto a notebook), no keď sa vyberú nepotrebné priečky, foťák sa dá naspodok do polky, polovica ostane voľná odzispovateľná len do polovice..vpredu je vrecko tiež na pár vecí...nebudeš mať rýchly prístup v štýle Katy či Vanguardu, ale podľa mňa by to mohla byť alternatíva...inak má ho maRmarko...či ten bočný prístup je pre teba dôležitý?
mal som niekedy MiniTrekker od Lowepro, a tam tie šikminy boli variabilné, urobila sa z toho aj kocka...má väčšieho brata CompuTrekker, síce teraz je to už po novom ProRunner350, ale to nič nemení na veci...vyzerá ako dvojkomora (foto a notebook), no keď sa vyberú nepotrebné priečky, foťák sa dá naspodok do polky, polovica ostane voľná odzispovateľná len do polovice..vpredu je vrecko tiež na pár vecí...nebudeš mať rýchly prístup v štýle Katy či Vanguardu, ale podľa mňa by to mohla byť alternatíva...inak má ho maRmarko...či ten bočný prístup je pre teba dôležitý?
bocny pristup nieje dolezity. rozlozit stredoformat chvilu trva a je to pomale fotenie so vsetkym na manual :-) pozriem na ten batoh, dik za tip. asi uz aj vidim ako sa to da upravit. musim skocit niekedy do prolaika alebo ineho obchodu kde to maju vystavene a poskusat.
momentalne sa mi najviac pacia stredne batohy National Geographic. Akurat mi vadi, ze maju kusok tensie vystuhy a skoro vsade kde sa da pchaju svoje logo :-)
Martin (marmarko) ho kupoval tuším za Račkom...tie NG-čka bol môj ďalší tip, len tie popruhy sú zradné a jedine naložiť techniku resp. niečo v tej váhe a odskúšať...druhá možnosť po BA je Viedeň, tam zoženieš na predajni omnoho viac ako v Bratislave a spojíš to s rodinným fotovýletom :o)
preco tie??? moj je 2-komorovy, a spodnu komoru si mozem prerobit ako chcem, zmesti sa tam 4-5 objektivov, co je dost si myslim, dokonca tam dam aj filtre a spust a este mi ostane horna cast prazdna....A mojim cielom nebolo teperit vsetko co mam doma so sebou...Proste mne tie obdlzniky pripadaju ako padaky..:)
Fotobatoh
...a dobre sa nosia a je tam plno miesta (relatívne ako u každého fotobatohu)...
pozeral som aj batohy/tasky na videokamery, ale tam zase nieje miesto na objektivy a podobne, kedze videokamery co by tam vosli su all-in-one riesenia.
vanguardy podla obrazkov maju vacsiu cast na foto a mensiu na osobne veci. ja to potrebujem opacne :-) a takisto tiez su robene na 35mm slr telo. tieto posledne batohy s rychlym pristupom ku fotaku maju vsetky tu istu nevyhodu. proste su robene na rychle a bezpecne uchopenie 35mm slr tela. Bronica je skatula :-)
http://products.lowepro.com/product/Vertex-300-AW,2074,16.htm
http://shop.ephoto.sk/lowepro-pro-runner-350-aw.html
http://shop.ephoto.sk/lowepro-pro-runner-350-aw.html
momentalne sa mi najviac pacia stredne batohy National Geographic. Akurat mi vadi, ze maju kusok tensie vystuhy a skoro vsade kde sa da pchaju svoje logo :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa