niektore programy na upravu fotografii odstrania zo suboru udaje exif - viete na zaklade vlastnych skusenosti poradit sikovny free program na postup: skopirovat exif z povodnej foto a po uprave ho tam znovu nahrat? skusal som "quick exif editor" a nejako mi to nejde, vlozi to tam len nazov fotoaparatu a datum fotenia aj ked zaskrtnem vsetky polozky; "svajciarskeho nozika" som sa zlakol..
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/exif-tajomstvo-fotografa/
V PS to ide nastaviť tiež aj pri save for web, aspoň verzia CS4 to umožňuje. V pravo máš nastavenia Metadata a tam si vyberieš čo všetko chceš z exifu zachovať, resp. nezachovať. Akurát to má tú vlastnosť, že čím viac info zachováš z exifu, tým bude väčší výsledný súbor.
V PS to ide nastaviť tiež aj pri save for web, aspoň verzia CS4 to umožňuje. V pravo máš nastavenia Metadata a tam si vyberieš čo všetko chceš z exifu zachovať, resp. nezachovať. Akurát to má tú vlastnosť, že čím viac info zachováš z exifu, tým bude väčší výsledný súbor.
V starsich verziach to nieje.... takze naozaj zavisi program od programu. Na druhu stranu mam pocit, ze vsetky softy ktore su dodavane / stiahnutelne ku fotakom tieto data vedia zachovat tak sa obcas divim co ludia stale riesia :)
V starsich verziach to nieje.... takze naozaj zavisi program od programu. Na druhu stranu mam pocit, ze vsetky softy ktore su dodavane / stiahnutelne ku fotakom tieto data vedia zachovat tak sa obcas divim co ludia stale riesia :)
Softy, ktoré sú dodávané, resp. stiahnuteľné ku foťákom zadarmo nestačia na pokročilé úpravy. Za málo peňazí málo muziky...
exif editor - skusenosti
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa