Fórum » O TECHNIKE

Aký 3-cestný statív na kompakt ?

AReYco
AReYco 2010-08-11 13:24:14+02
Ahoj chcel by som fotiť aj so statívom, veď inak to nema význam. Som študent a tak nepotrebujem ten najkvalitnejší a najlepší statív. Stačí mi niečo lacné. Vybral som si napríklad tento: http://www.alza.sk/hama-star-61-3-d44931.htm Nepotrebujem si nič dokupovať? žiadne tie platničky pod fotoaparát ? Budem môcť naň pripevniť kompakt Lumix fz38 bez dalších investícií ? Mám 185cm - myslím, že výška statívu 153 cm stačí, alebo pozrieť niečo vyššie?

Palso
2010-08-11 14:06:44+02
výška ti stačí, bežne sa robí do 160cm so statívom, aj u ľudí, ktorý majú cez 180cm... len by som porozmýšľal, či investovať do statívu, ktorý sa o dva roky samorozpadne alebo ti minimálne neudrží stabilne zrkadlovku ak si ju raz kúpiš... resp. ak máš peniaze, choď do niečoho kvalitnejšieho, ak nie, tak to zober len ako doplnok ku kompaktu s vedomím, že ak ťa fotenie chytí, raz budeš kupovať ešte iný statív

AReYco
2010-08-11 14:19:50+02
príspevok od: Palso
výška ti stačí, bežne sa robí do 160cm so statívom, aj u ľudí, ktorý majú cez 180cm... len by som porozmýšľal, či investovať do statívu, ktorý sa o dva roky samorozpadne alebo ti minimálne neudrží stabilne zrkadlovku ak si ju raz kúpiš... resp. ak máš peniaze, choď do niečoho kvalitnejšieho, ak nie, tak to zober len ako doplnok ku kompaktu s vedomím, že ak ťa fotenie chytí, raz budeš kupovať ešte iný statív
dakujem za rady... brigádujem, takže dovoliť by som si mohol aj drahší = kvalitnejší. len otázkou je či sa nenaučiť najskôr na kompakte a tomto hore uvedenom statíve a keď príde čas na zrkadlovku zadovažiť si ju už aj s poriadným príslušenstvom. Ale to som skôr tak nahlas premýšlal, musím sa rozhodnúť sám

Marcel Rebro
2010-08-11 14:22:29+02
príspevok od: AReYco
dakujem za rady... brigádujem, takže dovoliť by som si mohol aj drahší = kvalitnejší. len otázkou je či sa nenaučiť najskôr na kompakte a tomto hore uvedenom statíve a keď príde čas na zrkadlovku zadovažiť si ju už aj s poriadným príslušenstvom. Ale to som skôr tak nahlas premýšlal, musím sa rozhodnúť sám
usudzujuc z vety ´Ahoj chcel by som fotiť aj so statívom, veď inak to nema význam´ je na ucenie este casu habadej ...

AReYco
2010-08-11 14:27:23+02
nechystám sa prejsť na zrkadlovku skôr ako do 3 rokov. Takže na učenie mám času naozaj dosť :) to áno a dúfam, že dovtedy sa naučím s kompaktov, všetko čo sa s ním dá :)

maTTo_corp
2010-08-11 15:56:55+02
nechystám sa prejsť na zrkadlovku skôr ako do 3 rokov. Takže na učenie mám času naozaj dosť :) to áno a dúfam, že dovtedy sa naučím s kompaktov, všetko čo sa s ním dá :)
dokonca aj fotiť bez statívu ;)

haplo602
2010-08-11 16:02:38+02
v bazare niekto predava vanguard 263+ AP za rozumnu cenu ....

AReYco
2010-08-11 16:04:07+02
príspevok od: maTTo_corp
dokonca aj fotiť bez statívu ;)
No veď nakoniec nie vždy máš so sebou statív, alebo sa ti ho chce ťahať. Keď ideš so zámerom fotiť áno. Ale keď ideš niekde von a len tak si zoberieš foťák, tak nie. Pravdu povediac pokiaľ nie je moc zazoomované dá sa to aj bez neho. Takže teraz neviem ani ani :D

haplo602
2010-08-11 16:04:20+02
tu mas link na stranku vyrobcu ... celkom v pohode static a nemusis ho zahodit ked kupis entry zrkadlovku: http://www.vanguardworld.com/index.php/en/pv/products/photo-video/detail-1-4-16-104.html

Palso
2010-08-11 16:07:09+02
kokos, to musíš furt niekoho podjebávať?

maTTo_corp
2010-08-11 16:07:33+02
No veď nakoniec nie vždy máš so sebou statív, alebo sa ti ho chce ťahať. Keď ideš so zámerom fotiť áno. Ale keď ideš niekde von a len tak si zoberieš foťák, tak nie. Pravdu povediac pokiaľ nie je moc zazoomované dá sa to aj bez neho. Takže teraz neviem ani ani :D
ja statív nemám vôbec a nechcel by si vidieť ako provizórne fotím keď potrebujem fotiť dlhé časy :)...

...ale jasné, nie vždy máš zo sebou...ja len narážam na to čo si písal a čo ti už aj mrco písal....že bez neho to nemá zmysel...má :))..ale už do teba nebudem rýpať, je toho možno naraz moc :)

haplo602
2010-08-11 16:07:42+02
ale uz ked tu som, pozrel som si tvoj link, celkom vtipny popis tam dali:

´Luxusné statív pre Poloprofesionální fotografov, vhodný ako pre klasické prístroje, tak pre digitálne fotoaparáty a kompaktní videokamery, s trojcestný hlavou vybavenou rychloupínací doštičkou a kličky pre plynulé nastavenie hlavy.Dve vodováhy zabezpečujú presné vertikálne postavenie.Dodáva sa vrátane puzdra s popruhom pre jednoduché prenášanie.´

maTTo_corp
2010-08-11 16:09:41+02
a mne to prečo nikdy nenapíšeš? má máš radšej ako mrca? :))))))

AReYco
2010-08-11 16:14:58+02
no páni dve vodováhy pekne všetko vyzerá to áno ale z 20 € na cca 100€ :) asi si budem zatiaľ len podkladať ruku príležitostnými vecami a ľudmi :D

Palso
2010-08-11 16:15:36+02
príspevok od: maTTo_corp
a mne to prečo nikdy nenapíšeš? má máš radšej ako mrca? :))))))
ty to neťaháš do takých extrémov a navyše sú tie jeho reči hodné o desať rokov mladšieho chalana ;/ + za druhé - do not mess with force

Marcel Rebro
2010-08-11 16:18:28+02
zalud, dal som si len polovicu Viagry ...

maTTo_corp
2010-08-11 16:20:13+02
ty to neťaháš do takých extrémov a navyše sú tie jeho reči hodné o desať rokov mladšieho chalana ;/ + za druhé - do not mess with force
´Well done, my young apprentice...´...:)))))

2010-08-11 19:09:27+02
jak keby som pocul tetu Margit :-) tý klíčky ma doslova zobrali :-)

2010-08-11 19:15:44+02
Nemám so statívmi žiadné skúsenosti, tak prosím ospravedlnte ak sa pýtam veci, ktoré sú vám všetkým jasné. (myslím to s tou platničkou)
aby bola zodpovedana otazka :-) tak FZ38 nan vpohode upevnis bez dalsich investicii, netreba ti ziadne dosticky (nahradna stoji 5eur, ak by si ju stratil). Star 63 je o nieco vyssi. na zrkadlovku budes potrebovat nieco pevnejsie

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()