Fórum » O TECHNIKE

Nikon 18-200mm

NikonMan4
2010-08-12 14:20:05+02
Zdravim vsetkych, zaujimalo by ma ci existuje viacej typov objektivov Nikon 18-200mm. Resp. ci su aj nejake starsie modely, lebo na roznych strankach sa niekedy nezhoduje oznacenie, chyba pri tom trebars VR II. Tak neviem ci existuje nejaky starsi model tohto objektivu 18-200 a teraz je najnovsia verzia uz s VR II, alebo je to len chybne a nekompletne oznacenie na strankach e-shopov? Dakujem za postrehy.

soulfly
2010-08-12 14:35:09+02
Ano, existuje starsia verzia a potom vynovena s VRII a ´mechanizmom´, ktorym zablokujes samovolne vysuvanie ci zasuvanie objektivu.

NikonMan4
2010-08-12 14:41:05+02
ok, dik. Lebo kukam taku najlepsiu cenu a bol by som nie velmi poteseny keby som na ukor par stoviek dostal staru verziu. A nahodou nevies ako ich urcite rozoznat na prvy pohlad? Ja co som kukal fotky tak som si vsimol taku sprostost, detajl ze asi ten starsi model ma VR logo cervene a ten novsi ho ma zlate.

Marcel Rebro
2010-08-12 14:44:23+02
Aj starsia verzia ma VRII - bol to prvy objektiv z VR 2. generacie. Jediny rozdiel je v tom ´locku´ ktory umoznuje zamknut objetiv na 18mm aby sam od seba nezumoval. ´VR II´ nie je oznacnie VR 2. generacie ale 2. generacie objektviu. Rovnako ako 70-200/2.8VRII ...

... uz sa to tu preberalo X krat ...

Marcel Rebro
2010-08-12 14:45:13+02
príspevok od: NikonMan4
ok, dik. Lebo kukam taku najlepsiu cenu a bol by som nie velmi poteseny keby som na ukor par stoviek dostal staru verziu. A nahodou nevies ako ich urcite rozoznat na prvy pohlad? Ja co som kukal fotky tak som si vsimol taku sprostost, detajl ze asi ten starsi model ma VR logo cervene a ten novsi ho ma zlate.
kludne si kup starsiu verziu ak je vyrazne lacnejsia. opticky aj co sa VR tyka su na tom UPLNE ROVNAKO!

drepe
2010-08-12 14:51:02+02
co sa tyka toho oznacenia VR, tak jeden obrazok vyvazi tisic slov :) (nalavo VRII, napravo VR)

zdroj & recenzia: http://www.kenrockwell.com/nikon/18-200mm-ii.htm

Marcel Rebro
2010-08-12 14:53:50+02
priznat sa ze citas Kena je rovnako zahanbujuce ako ked ti manzelka najde pod vankusom Pleyboja ...

Marcel Rebro
2010-08-12 14:55:33+02
... inak ked tak hladim na to oznacenie, nechapem kde vznikla fama ze je tam VRII (druhej generacie). skor by sa dalo dedukovat ze je tam GII - mozno ze sa clona uz neda nastavovat ani na objektive, ani na tele, ale priamo myslienkami ...

soulfly
2010-08-12 14:56:54+02
Ano je to tak ako spomenul aj kolega a mozem len suhlasit, ze pokial je ta cena za starsej verzie noveho kusu s velkym cenovym rozdielom oproti novej verzii takisto by som odporucal ist jednoznacne do starsej verzie. Pri spominanom 70-200 to az take jednoznacne nie je, nakolko medzi poslednymi dvoma verziami je viacero rozdielov, z ktorych niektore hovoria v prospech novej verzie, ine zas presne opacne. Ale to uz odbieham inam.

drepe
2010-08-12 14:59:29+02
príspevok od: Marcel Rebro
priznat sa ze citas Kena je rovnako zahanbujuce ako ked ti manzelka najde pod vankusom Pleyboja ...
Kena necitam, ale vhodnu fotku z jeho stranky mi ujo google podvrhol ako prvu ... hlboko sa ospravedlnujem vsetkym poburenym fotografom :))

Marcel Rebro
2010-08-12 15:00:11+02
príspevok od: soulfly
Ano je to tak ako spomenul aj kolega a mozem len suhlasit, ze pokial je ta cena za starsej verzie noveho kusu s velkym cenovym rozdielom oproti novej verzii takisto by som odporucal ist jednoznacne do starsej verzie. Pri spominanom 70-200 to az take jednoznacne nie je, nakolko medzi poslednymi dvoma verziami je viacero rozdielov, z ktorych niektore hovoria v prospech novej verzie, ine zas presne opacne. Ale to uz odbieham inam.
no 70-200 je trochu ina kava. ina opticka konstrukcia, rychlejsi AF, zredukovana vinetacia na plnu dieru ...

... a na rozdiel od starej nie je asi uplne zatesnena ... teda konretne ta moja :(

Marcel Rebro
2010-08-12 15:01:41+02
príspevok od: drepe
Kena necitam, ale vhodnu fotku z jeho stranky mi ujo google podvrhol ako prvu ... hlboko sa ospravedlnujem vsetkym poburenym fotografom :))
v mene Klubu poburanych fotografov Tvoje ospravedlnenie prijimam ... ;-)

soulfly
2010-08-12 15:02:38+02
... inak ked tak hladim na to oznacenie, nechapem kde vznikla fama ze je tam VRII (druhej generacie). skor by sa dalo dedukovat ze je tam GII - mozno ze sa clona uz neda nastavovat ani na objektive, ani na tele, ale priamo myslienkami ...
Ta fama vznika z oznacenia objektivu /paradoxne nie na objektive/, kde sa popisuje ako VRII. To, ze je tento mechanizmus bol aj v starsom modeli viem, no marketingovo je to zrejme ucelovo spravene tak ako to je, a verim, ze tento krok firma nikon nelutuje:)

soulfly
2010-08-12 15:05:45+02
Jednak som myslel tieto veci ktore spominas /ta vinetacia samozrejme hlavne pre majitelov FF/, no na druhej strane je tu zas ta viackrat popisovana vec s ´dychavicnostou´ toho objektivu, ktoru by si ale clovek samozrejme asi nevsimol ak by sa na nu nesustredil a neporovnaval s druhou verziou /ktora je zas mimochodom na kratsom konci dlhsia paradoxne:)/ a necital si recenzie, ktore sa tomu venuju:)

NikonMan4
2010-08-12 15:07:06+02
ale nie je to zase daky velky rozdiel, niekde som dokonca nasiel aj ten novsi typ lacnejsi ako stary. Vravim, ja som sa chcel len ubezpecit ce su naozaj dva typy. A ta funkcia uzamknutia objektivu je super, to aby sa mi vasuval a zasuval objektiv samovolne, to by som nechcel.

javelin
2010-08-12 15:07:45+02
Lebo Ty ho nečítaš....pokial ma pamäť neklame , máš vždy hot informácie , na čom práve Ken fachčí..:)))

Marcel Rebro
2010-08-12 15:08:39+02
príspevok od: soulfly
Jednak som myslel tieto veci ktore spominas /ta vinetacia samozrejme hlavne pre majitelov FF/, no na druhej strane je tu zas ta viackrat popisovana vec s ´dychavicnostou´ toho objektivu, ktoru by si ale clovek samozrejme asi nevsimol ak by sa na nu nesustredil a neporovnaval s druhou verziou /ktora je zas mimochodom na kratsom konci dlhsia paradoxne:)/ a necital si recenzie, ktore sa tomu venuju:)
ked ja ti miesto citania recenzii davam prednost foteniu ...

to tom uhle zaberu na na 70mm ohnisku viem. ale prejavuje sa to len pri najblizsich objektoch. vtedy je tusim uhol azberu rovny 135mm ... v praxi som si to nejak nevsimol. ten rozdiel v rychlosti AF sa ale prehliadnut neda ...

soulfly
2010-08-12 15:10:01+02
príspevok od: NikonMan4
ale nie je to zase daky velky rozdiel, niekde som dokonca nasiel aj ten novsi typ lacnejsi ako stary. Vravim, ja som sa chcel len ubezpecit ce su naozaj dva typy. A ta funkcia uzamknutia objektivu je super, to aby sa mi vasuval a zasuval objektiv samovolne, to by som nechcel.
Zas take ´hot´ to s tym vysuvanim a zasuvanim nie je, /ak teda nefotis vulucne kolmo hore ci dole/, teda minimalne nie v hodnote rozdielu co ja viem 200e. Ak je ale rozdiel par e, tak chod kludne do noveho, je to na tebe

Marcel Rebro
2010-08-12 15:10:10+02
príspevok od: javelin
Lebo Ty ho nečítaš....pokial ma pamäť neklame , máš vždy hot informácie , na čom práve Ken fachčí..:)))
a mam aj Plejboja v sufliku a hanbim sa za to rovnako ... hitom dnesneho dna je Mamiya/Sekor 1000 DTL

soulfly
2010-08-12 15:11:47+02
Na to som aj narazal, ze nebyt recenzii a clankov, kde sa to rozobera, to clovek nespozoruje a v praxi to vobec nevadi..

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()