Nosnosť statívu (maximálne pracovné zaťaženie) sa udáva v jednotkách hmotnosti (kg, g). Zvážte si teda svoj fotoaparát, prípadne aj s najťažším objektívom a príslušenstvom a podľa toho si vyberte statív. Je dobre byť s váhou aspoň 20% pod výrobcom udávaným maximálnym zaťažením.
tiež ma zaujal,tiež by to bol môj prvý statív a na moje účely by mal stačiť(mám len 1000d+seťák). Nikto nemá reálne skúsenosti? prípadne lepší za tú cenu?
Za tú cenu dostaneš zodpovedajúcu (ne)kvalitu. Je to tvoj prvý statív, tak radšej porozmýšľaj nad nejakým Velbonom alebo Manfrotto, ktorý ti pár rokov poslúži. To sú ešte celkom dostupné značky. Značka Giottos sa snaží len napodobiť lepšieho výrobcu a jej produkty nestoja za veľa, resp. za nič. Ak ti nie je lúto tých 35€, tak si ho kúp.
statív-Giottos IY332
Nosnosť statívu (maximálne pracovné zaťaženie) sa udáva v jednotkách hmotnosti (kg, g). Zvážte si teda svoj fotoaparát, prípadne aj s najťažším objektívom a príslušenstvom a podľa toho si vyberte statív. Je dobre byť s váhou aspoň 20% pod výrobcom udávaným maximálnym zaťažením.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa