Fórum » O TECHNIKE

Prosim o radu Nikon D40 vs. Sony A200

hdavid
2008-06-10 13:25:38+02
Chcem si kúpiť prvykrát DSLR a rozhodujem sa medzi Sony A200 a Nikon D40 ktore su momentálne 09.06.2008 v podobnej cenovej urovni (rozdiel cca 2000 Sk). Prosím o radu pri výbere, Nikon je troska lacnejsi, no Sony sa mi zda s viac funkciami atraktívnejsí. Pred tym som mal kompakt Olympus a je to jeden velky shit, uz nikdy vias kompakt. Po tejto skusenosti som chcel stavit na znacku ako Nikon alebo Canon, no zaujal ma aj Sony A200, ktory ma oproti nikonu setovy objektiv 18-70. Má niekto skúsenosti s tymito fotakmi pripadne objektivmi? Ktory by ste mi poradili?Môj uplne prvy fotak bol Nikon Coolpix 2100 starucky digital od Nikonu - a ta znacka sa mi zda dost kvalitna. Dakujem za radu

marcel.m
2008-06-10 14:10:23+02
Prebehni si toto forum. Hlavne starsie prispevky. Myslim, ze sa zorientujes a dostanes odpovede na svoje otazky. Bolo o tom tu napisane uz dost. Aj o Sony A200 a samozrejme velmi popularny Nikon D40. Jednoznacnu odpoved typu :toto si kup nedostanes, ale budes vediet lepsie zvazit pre a proti k jednotlivym modelom. Ja som bol v tvojej situacii asi pre tromi mesiacmi a citanie fora mi velmi pomohlo. Nakoniec som vybral Nikon D40. Som s nim velmi spokojny a za tie peniaze, co sa predava teraz,by som si ho spokojne kupil znovu. Nelutujem svoje rozhodnutie. A o to myslim ide. Aby si to neolutoval a tesil sa z fotenia s dobrym fotakom. Bez citania, skumania parametrov a sem tam aj bezradnosti pri vybere to asi ani nejde. A este moje 3 mesacne skusenosti. 1. dobre sa drzi v ruke a ma kvalitne prevedenie tela 2. ma rychle reakcie 3. jednoduchy na ovladanie 4. maly, lahky a kompaktny 5. obrazova kvalita mi plne staci . Aj tak kym si zautomatizujem vsetky navyky bude mi to chvilku trvat. Na ucenie pre mna, ako pre fotografickeho zaciatocnika, je to priatelsky fotak. Tak len dobre vyber a vela citaj a uvazuj. Kupovanie je uz len formalitka. Cau

pepolak
2008-06-10 14:13:48+02
Trvalo mi niekolko tyzdnov,kym som sa rozhodol,nie ktore telo,ale ktory bajonet.Potom to uz je len vyskusat,ci mi sedi v ruke,ake funkcie su pre mna dolezite a ktore nie.Asi by si si mal najskor vybrat bajonet.Z tychto dvoch sa mi zda ze Nikon nema v tele focus motorcek,co moze byt dost obmedzujuce pri vybere objektivov,nie som si isty.Za zmienku stoji aj Pentax K100D.

p3eek
2008-06-10 14:37:20+02
preco tie dva? cena?....sony isto nie ma strasne velke zrno...mrkni na www.dpreview.com a najdi si tam tie fotaky a recenzie na ne....a skus sa pozriet na canon eos 400d nad tym by si tiez mohol pouvazovat...co sa pentaxu tyka je velmi lakavy ale je na tom horsie s kvalitou fotiek vo formate jpg tak si musis premysliet ci nebudes fotit do RAW a nekomprimovat v pocitaci....co je odst pracne....

tulenik
2008-06-10 18:10:47+02
p3eek: no s tým neostrým Pentaxom je to asi tak, že na rozdiel od zvyšku sveta menej fotky doostruje, takže ak mu pridáš zostrenie, sa to upraví. Navyše to je vidieť hlavne pri 100% zväčšení na obrazovke, ale na fotke? No ak by si to vyprintil pri takých 300 a menej dpi... a študoval lupou... tak MOŽNO, a aj to si dovolím pochybovať, na papieri zďaleka nevidno to, čo na dobrom monitore s vysokým kontrastom.

hdavid
2008-06-10 18:45:12+02
No dikes sa zrady, takze najskôr to bude Nikon D40 i ked nema tolko noviniek, myslim funkcii ako modernejsie zrkadlovky, myslim ze amaterovi ako mne to postaci, pripadne za ten rozdiel v cene si mozem dokupit objektiv.Momentalne je to najlacnejsia zrkadlovka na trhu, a myslim ze obrazovy vystup to bude mat ovela lepsi ako ktorykolvek kompakt - teda ak sa ho naucim ovladat :-) Tak dikes za nazory. V priebehu buduceho tyzdna sa ozvem ako funguje D40 - chcem si ju objednat cez net, lepsie povedane cez Pixmania.sk Dufam len ze vsetko prebehne OK. Zdravim Vas

p3eek
2008-06-10 21:31:53+02
Priprav sa na to ze to v tej pixmanii riadne potrva...

hdavid
2008-06-10 22:33:20+02
príspevok od: p3eek
Priprav sa na to ze to v tej pixmanii riadne potrva...
No preco myslis? Zda sa mi ze tam maju napisanez ze za 250 sk, to je dorucenie do 4-5 dni. Ale neviem este som neobjednaval..... Tvoj nazor je aky? Uz si s tamadial nieco bral?

mirka93
2008-06-11 12:54:49+02
Ja som objednala v Megafoto.sk Nikon D40 set s dvoma objektívmi za 17 000. Na druhý deň som to mala v ruke. Som z D40 nadšená. Na pixmánií buď pripravený aj za poplatok za bezpečný nákup alebo ako to volajú. Je to okolo 1000 Sk. Ja som platila poštovné 130 Sk + 0,5% z ceny objednávky. celé poštovné okolo 200 Sk. Doručené do ruky a platila som pri prevzatí. Tomu hovorím bezpečný nákup.

hdavid
2008-06-11 19:10:23+02
Wooow, predstavte si ze som nasiel lacnejsiu D40 a Sony A200 ako na pixmanii a to na hej.sk :-)

p3eek
2008-06-11 23:04:16+02
príspevok od: hdavid
No preco myslis? Zda sa mi ze tam maju napisanez ze za 250 sk, to je dorucenie do 4-5 dni. Ale neviem este som neobjednaval..... Tvoj nazor je aky? Uz si s tamadial nieco bral?
dorucenie do 4-5 dni treba chapat akoye to oni do 4-5 dni pustia zo skladu...a doruci sa to dakam do nemecka potom to tam pobeha 4 mesta a fici na slovensko...a to est ekludne ocakavaj ospravedlnovaci mail o tom ako tovar momentalne nemali na sklade a bla bla....moja objednavka trvala dva tyzdne bratova mesiac... ale mozno sme vynimky...a to uz nehovorim o odtlackoch prstov na displeji fotoaparatu....prisiel mi uz dochytany..

dusan1973
2008-06-12 08:57:27+02
Myslím že už si rozhodnutý tak len dodám. K zrkadlovke budeš prikupovať príslušenstvo tak si pozri aj to ktorá značka má väčší výber a aké sú cenové rozdiely.

dusan1973
2008-06-12 08:58:09+02
v hej som nakupoval - 100% spokojnosť

hdavid
2008-06-19 10:15:19+02
Takže od utorka 17.06.2008 mám doma Nikon D40. Chcem sa podelit o prve skusenosti. Najprv som sa sklamal, kedze som so zrkadlovkou este nikdy nefotil(ak nepocitam kamaratov Canon - priblizne hodinka hrania) prekvapilo ma ze display nezobrazuje prave snimanu plochu(ale az vyslednu fotku) ako to je v kompaktoch. Jeho váha mi plne vyhovuje, i ked tlacitko spuste(pre vytvorenie fotografie) by mohlo byt umiestnené troska blizsie pri blesku pre lepsie uchopenie, ale to uz zalezi aj od velkosti ruky a spôsobu drzania. Jeho velkost je nieco presne medzi UZ a Zrkadlovkou, povedal by som taky stred. Teraz nieco k jeho ovládaniu: Vedel som ze fotit so zrkadlovkou nebude jednoduché - kedze vyuzivat automatiku nechcem, no pokial sa ho naucim aspon trosicka ovladat tak mi to nejaky ten cas potrva. Napriek tomu som z neho nadseny, mnozstvo funkcií a ovladanie ktore poskytuje je pre mna ako novacika vo fotografovani priam uzasne. Skusal som fotit v noci - mesiac, poulicne svetla a pod. musim povedat ze fotky vypadaju uzasne. Skoda len ze pri nastavovani clony nieje v hladaciku hned vidiet rozmazane pozadie, alebo hlbku ostrosti alebo ako sa tomu hovori. Taktiez si este neviem dobre ponastavovat cas uzavierky s opt.nastavenim clony a podobne veci. Tolko moje prve zoznamnie s Nikon D40.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()